Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа

До дни у нас идват лидерът на ЕНП и вътрешният министър на Германия
Обновена: 20 авг 2018 11:13 | 20 авг 2018 07:00,
238
Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е поискала от премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци по примера на Гърция. Борисов обаче е отказал.

Канцлерът и българският министър-председател са провели тежкия телефонен разговор преди дни, информират запознати правителствени източници пред "Труд".

По време на разговора Меркел в прав текст поискала от Борисов България да приема отново бежанци.

Премиерът обаче отказал категорично с мотива, че страна ни има позиция за обратното, която е изразена многократно.

Още по темата

Борисов припомнил на Меркел и че не веднъж е настоявал ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт.

Германия вече подписа споразумение с Гърция, според което ще връща кандидатите за убежище и южната ни съседка ще приема обратно мигрантите, влезли в ЕС от нейна територия.

Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

До дни предстои у нас да пристигнат европейски лидери, които да инспектират сигурността на границата ни, която е външна на ЕС. Очаква се в България да дойдат председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер.

Именно Зеехофер и неговата партия Христоянсоциалният съюз като част от властта в Германия настоява Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.

От Министерски съвет не коментират дали очакват нов натиск по време на визитите за приемане на бежанци в България.

Днес от управляващата коалиция у нас отново заявиха, че България има изготвена рамкова позиция по реформата за регламент Дъблин, като част от общата реформа на европейската система за убежище.

А на срещата на върха в Брюксел в края на юни премиерът Борисов предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател заяви, че ЕС трябва да приложи строга система за охрана на външните си граници и отчете нулев натиск по българските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Пък и тя разпределя парите....Не всичко е пари на този свят. Всички велики неща са постигани заради идеятаКойто залага на схемата, че с пари може да постигне всичко, се поставя в много уязвима ситуация.Бежанците се вкарват в Европа от масоните, в търсене на "свежа работна ръка и нови гладни гърла". Вместо "великите" корпорации да се изнесат в Сахара, те вкарват Сахара в Европа, унищожавайки я по този на начин. "Градят" разрушавайки: съвършенството е завършеност, а тя- смърт
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам да спечелиме и тази битка. Нещо в последно време съм малко песимист.
54
4
 
22
 
! Отговори
пълен фейк преди 5 години
Това да го видя не го вярвам!
53
1
 
10
 
! Отговори
Циник до 57 преди 5 години
Копи-пейст и 50 Уфце се надпреварват да коментират , Уфцете са си Уфце-----------***, нещо ще кажеш ли, или ще постващ тази воня още 10 пъти!*** - първата партида афганци ще я настаниме у вас!:-)
52
5
 
24
 
! Отговори
ЛЪЖЕ, ГАРАНТИРАНО! преди 5 години
ПОЧТИ КАТО ЛЮБОВНО ОБЯСНЕНИЕ КЪМ МЕРКЕЛ ПРОЗВУЧА ОНЕВИНЯВАНЕТО Й ОТ БОКО, ЧЕ НАВРЕМЕТО Е ПОСТЪПИЛА ПРАВИЛНО И ОТ СЪЖАЛЕНИЕ КЪМ АРАБИТЕ И АФРИКАНЦИТЕ, ПРИЕМАНЕТО ИМ В ЕВРОПА. И ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ. СЕГА ПЪК МНОГО СМЕЛО СЕ ОТРИЧА ЕДВА ЛИ НЕ. А КАКТО Е ИЗВЕСТНО БОРИСОВ Е СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ И МОЖЕ БИ Е НАЙ-КОРУМПИРАНИЯ ПРЕМИЕР В СВЕТА, В ЕВРОПА ГАРАНТИРАНО. ТАКА ЧЕ, МОЖЕ В ЕДИН МОМЕНТ И САМ ДА Е ПРЕДЛОЖИЛ НА МЕРКЕЛ ДА ПРИЕМЕ ОБРАТНО МГРАНТИТЕ, СРЕЩУ СОЛИДНА ПЛАТА. ЗА СЕБЕ СИ РАЗБИРА СЕ
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новина тип "да лъснем имиджа" пък дали е вярно...
50
0
 
8
 
! Отговори
гого преди 5 години
ааа нее, който е толерантен да си ги гушка
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Ясно е, че Баце ще клекне ... ""...............Няма да клекне ! Той е смел и непреклонен ... вожд на смел и непреклонен трудов народ
48
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече си мисля че Англия направи добре като излезе от ЕС. Със сигурност ще бъдат зле следващото десетилетие но под командването на Шмъркъл и компсния се питам дали ЕС няма да е по-зле
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То тогава е било Райхсвер, ама нейсе...Но ми се струва, че Борисов ще изгуби благоволението на Меркел и тогава ще стане опасно - старата е злобна и отмъстителна.Пък и тя разпределя парите....
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали тя ги покани у тях, сега пък не ги иска. Поне да бяхте проверили името на вътрешния им министърът. ХОРСТ се казва, срамота
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който ги е канил - да си ги приема! Всичко лекари и иженери, тук- там някой агроном , а сега - "вземете си ги обратно"! А, да не говорим , че и бабата отдавна не трябваше да е в политиката след този гаф и изправи цяла Европа пред криза!
44
3
 
18
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Медиите не съюзник на обществото в дезинформациите на Борисов. Нямам никаква представа какво стои зад цялата история, но нищо хубаво не стои. Германците ще сгънат на 16 нашия мутрьо. Те затова го крепят, защото е послушен. Ако не е, ще му извадят досието и ще го вкарат в затвора.
43
7
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ясно е, че Баце ще клекне, той е на принципа "коквото кажат началниците", но ще се подърпа още малко, колкото за очи, колкото да не кажат "тая е много лесна".Може и някое евро да откачи, като компенсация. Но не ми е ядно, на какъв език са говорили с Меркел по телефона? Баце едва се оправя с българския, две смислово свързани изречения не може да каже, немски със сигурност не знае.Да не би Меркел да е научила българския, или пък да е използувала руски, който Баце е учил от 3 до 11 клас???
42
4
 
34
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До 100% FAKE NEWSПросто след толкова гафове (Търговският регистър, застрахователното дружество, Грао) на боце и правителството му, сега му вдигат рейтинга. Аз изобщо не вярвам, че този може да откаже на меркел. И според мен е фалшива новина 1000 процента.
41
3
 
27
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Ко! Не. Боце отказал на големия началник Меркел ! Немой биде тва !
40
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ще ни ги върнат, то е ясно, ние Орбан си нямаме... Обаче как ще ги задържим да не побегнат отново на Запад, в концентрационни лагери ли?! Ще има бунтове и погроми, както стана в Харманли.
39
7
 
11
 
! Отговори
търговия...... преди 5 години
Еми няма да ни приемат в чакалнята ,ще търсят сделка ние приемаме бежанци те ни приемат в чакалнята ,,,,,Едно време с Костов как беше минават натовски самолети през Бг и сте една крачка по-близо до НАТО-всички го псув...а.ха ,ама вкара Бг. в НАТО ,а от там и в ЕС..и сега отнова тежък пазарлък ---Винету може да я сиктир...оса ,но и тя ще го сикти...р..дос а.....
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем го какъв мъжкар е и как отказва на "големите началници"! Така ги е наплашил, че даже не смеят да го питат!
37
0
 
32
 
! Отговори
провинция преди 5 години
Тая гурлива бабка да не е пила газ, нали тя ги покани бежанците.Да си държи гостите у тях. Да не се опитва да ги праща на гости на комшиите си.Тя да не се мисли за габровлийка?