Към ERM II с план: По-силен надзор, борба с прането на пари...

Правителството прие мерки със срок за изпълнение до юни догодина
Обновена: 22 авг 2018 19:06 | 22 авг 2018 15:45, Веселина Йорданова
92
Към ERM II с план: По-силен надзор, борба с прането на пари...
Снимка: БТА, архив

До края на юни 2019 г. трябва да се изпълнят мерките в приетия от правителството днес план във връзка с присъединяването ни към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз. Целта на страната ни е това да стане до юли следващата година.

Освен приемане на редица законови промени от парламента, мерките се изразяват в засилване на надзора в банковия сектор чрез тясно сътрудничество с Европейската централна банка, засилване на надзора върху небанковия финансов сектор (пенсионни фондове и застрахователни дружества), засилване на рамката за борба с изпирането на пари, модернизиране на рамката за управление на държавните предприятия и др.

Още по темата

Изпълнението им ще осигури спазването на предварително поетите ангажименти в области на политиката, които са от голямо значение за плавния преход към ERM II и към Банковия съюз, съобщиха от правителствената пресслужба.

Крайният резултат ще е да се въведе еврото след изпълнение на всички критерии за конвергенция, в съответствие с член 140 от Договора за функционирането на Европейския съюз.

Намерението на страната ни за кандидатстване във Валутния механизъм вече получи политическа подкрепа от Еврогрупата.

Според заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, отговарящ за единната валута, финансовата стабилност, финансовите услуги и капиталовите пазари, България може да влезе в еврозоната три години след постъпването в т. нар. чакалня - механизма ЕRМ II. 

Очаква се следващото лято Европейската централна банка (ЕЦБ) да обяви оценката си за готовността на нашата страна да премине в изчакване.

 


92
Още от Политика
НИМХ извън БАН? Под шапката на 5-6 министерства!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
ad преди 3 седмици
Дали е добре или не влизането в чакалнята няма да коментирам. Спомням си обаче, че още при първият мандат на Борисов това беше обявено като приоритет. Сега виждам, че до средата на следващата година ще има план. Като българин бих желал да ми се обясни какво беше свършено в тази насока за последните 10 години...айде май време е да си ходят, че само да слушам по тв колко е добре някакси не върви. Време е за реални действия, реални реформи и реални политици, а не мутри-тарикати.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най- бедната и скъсана страна иска да се присъедини, а други мераклии няма. Каква по- ясна оценка за еврозоната. И за да не станат за смях и подигравки няма да ни вземат. България страда от имиджа си, а хиените от ЕС имат нужда от черна овца- да я заричат за корумпирана, да я стрижат публично и да всяват респект като негативен пример.
69
1
 
5
 
! Отговори
Коки преди 3 седмици
Странното е, че този трети път ни управлява. Гледам повечето го плюете около 90 процента, а как става Премиер 3 пъти. За мен също герб е мафиотска структура и най-антибългарското правителство е това.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съвсем скоро ще бъде съден.
Ако не успее да избяга при Приятелчетата си в ЮАР.
67
2
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 3 седмици
ТЪМНОТО БАНДИТСКО МИНАЛО НА ПАДИШАХА И ОГРОМНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРИНУЖДАВАТ ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ В ЕС ДА ИМАТ ОГРОМНИ РЕЗЕРВИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ ВАЛУТНИЯ МЕХАНИЗЪМ И БАНКОВИЯ СЪЮЗ. И НА ТЯХ ИМ Е ЯСНО, ЧЕ ГЕРБ СА МАФИОТСКА СТРУКТУРА !!!
66
2
 
6
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 седмици
Зле си бате,зле си.Юго-изтока пазарува от Турция,юго-западът от Македония и от ГЪРЦИЯ,ПЪК ТИ ЕВРОПА,ЧЕ ЕВРОПА-Л А К О М Н ИК!
65
1
 
4
 
! Отговори
ЕВОА преди 3 седмици
борба и сигурност в едно-към края всичко е едно.смехурко.
64
2
 
18
 
! Отговори
АЙДЕ,МАНИ СЕ БОКО преди 3 седмици
СТРАХ ГО ТРЕСЕ ОНЯ ОТ БАНКЯ. В ОТПУСКА НЕ СМЕЕ ДА ИЗЛЕЗЕ, ДА НЕ ГО КАТУРНЕ НИНОВА, МАКАР ЧЕ ТЪКМО ТЯ ГО КРЕПИ. ПРИКАЗКИТЕ Й, ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ Е ПРАХ В ОЧИТЕ. ОПОЗИЦИЯТА,ДАНС, ФИНАНСОВИЯ НАДЗОР ИМАТ ТОЛКОВА СЕРИОЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГРАБИТЕЛСТВОТО НА ОНЯ ОТ БАНКЯ И ОПГ ГЕРБ, ЧЕ СА ГО ИЗМЕЛИ ЗА 0 ВРЕМЕ. ТАКАВА НЕПОНОСИМОСТ, ДА НЕ КАЖА ОМРАЗА Е НАСЪБРАЛ НАРОДА ОТ КРАЖБИТЕ И ДАЛАВЕРИТЕ НА БОКО, ОТ ЛЪЖИТЕ И РАЗХИЩЕНИЯТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, ЗА ДА СИ КРЕПИ ИМИДЖА, А ДЪРЖАВАТА ЗАТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ.
63
2
 
16
 
! Отговори
???? преди 3 седмици
А,до сега КЪДЕ бе НАДЗОРА ,другарю Борисов? ЗАЩО НЕ се БОРИХТЕ с ПРАНЕТО на ПАРИ,другарю Борисов? Другарю Борисов??????????????? НАРОДЕ????
62
2
 
25
 
! Отговори
ГЕРБ - НЕ, МЕРСИ преди 3 седмици
До Анонимен 59

ГЕРБав трол, какво направиха ГЕРБ за 10 години? Има ли 10км магистрали? Има ли 10 блока санирани и да не са протекли? Аз ще ти кажа НЯМА. Но изгониха в странстване 1 милион българи!
61
2
 
30
 
! Отговори
Ех Боце Боцее преди 3 седмици
Докато не го загробиш тоз народ, няма да се спреш проклет да си
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кога ще се свика референдум по въпроса за еврото? Да го комбинират и с членството ни в ЕС.
59
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евентуално взимане на властта от БСП ще бъде КАТАСТРОФА с библейски размери за България и българите, това го запомнете много добре.
58
2
 
26
 
! Отговори
Тиквоча да се маха преди 3 седмици
На 16 Септември от 12 часа пред Народното събрание, всички български граждани са поканени на протест срещу правителството и мафиотските партии - герб, бсп, дпс и т.н Страницата във Фейсбук се казва - Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии
57
1
 
18
 
! Отговори
Констатиращ преди 3 седмици
"Към ERM II с план: По-силен надзор, борба с прането на пари..."

ИЛИ иначе казано:

Как да крадем повече!
56
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този пpocт човек пак се занимава със сложни и не свойствени за него работи. Тези начинания са извън възможностите му. Интелекта не му позволява да постигне дори минимални положителни резултати. Цените ще скочат с 50-60% и накрая ние ще плащаме сметката на падарина-пожарникар.
55
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
До хаха,неграмотна тикво,пише се, ти какъв си,а не къв си,ти да не си от *** избиратели на слънцето.
54
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
До бузлуджанско кебапче,а ти знаеш ли ,че любимата ти тиква е кадър на посрано 20,както си го написал,и носи все още титлата ,най-млад комунист,приет в редовете на бкп,само на 18годинки.
53
3
 
25
 
! Отговори
Пеленаче преди 3 седмици
Стига глупости, бе Бойко. Вече и пеленачетата ти се смеят на лъжите и реват като те видат.
52
15
 
5
 
! Отговори
богохулник преди 3 седмици
До БОГ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
Ако БОГ си знаеше работата, нито корнелия, нито Жан Виденов щяха да са между живите.
Виж, едно вярно попадение има - Луканов.