Пробите дойдоха – чума няма, обяви Нинова и поиска оставки

Соцлидерката се надява прокурор да погали Борисов заради Странджа
23 авг 2018 16:07,
137
Пробите дойдоха – чума няма, обяви Нинова и поиска оставки
Снимка: архив "Булфото"

Пробите дойдоха и няма чума - отговорност трябва да поемат премиерът Бойко Борисов и двамата министри Валентин Радев и Румен Порожанов. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг в централата на  партията.

Червената лидерка призова двамата министри веднага да подадат оставки.

"Надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа", каза още тя, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя припомни критиките на ГЕРБ към нея след като отиде при хората в Странджа, които загубиха животните си заради заразата.

"Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата по думите на Цветан Цветанов", каза тя и цитира думите му: "Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните".

"Докъде стигна преврата, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите от режима на правителството", каза Нинова.

Тя припомни, че БСП вече предупреди, че няма доказателства за чума и попита кой ще понесе отговорността, ако чумата тръгне из страната.

"Днес г-н Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ. Трябва да се спре с този цирк. За Търговския регистър отговорността пое бушонът, г-жа Цачева си седи. За фалита на застрахователната дружество отговорността пое Ралица Агайн. Председателката на комисията видите ли не знаела. Сега насочват всички отговорности и стрели от сутринта към г-н Илиев", отсече Нинова.

Тя призова да се провери дали с акцията срещу чумата се прикриват получени субсидии от фиктивни земеделски стопани и източване на пари от бюджета.

"Остават много въпроси защо се случи всичко това, след като и специалисти и ветеринари, и Институтът към Министерство на земеделието обясняваше, че няма доказателства за наличието на чума", коментира Нинова.

Тя обяви, че социалистите ще искат по всички законови начини да се провери неофициална информация в две посоки.

"Първо, че с тези действия са искали да прикрият получени субсидии от фиктивни земеделски стопани за фиктивни животни. Второ, да се проверят по дати действията на министър Порожанов, дали всичко това не беше една подготвена акция за източване на средства от държавния и европейския бюджет", каза Нинова.

Тя поясни, че заповед от министър Порожанов е променена 20 дни преди да тръгне чумата.

"След това се появи обществената поръчка за фирма на компютърни специалисти да вземат едни пари, за да правят проби. Има ли в това предварително направен замисъл", попита още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
12
 
! Отговори
тъпчо преди 5 години
А при чума по хората какжо се прави?Избиват ли се?
67
20
 
6
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
До 68: то пред вас абсолютно нищо не върви. Ти като си решил, че си прав и че чуждо мнение няма дори да се опиташ да осмислиш, значи къде е проблема в теб или в чуждото мнение?Ако пробите бяха излезнали положителни сега вие същите червени тупаници щяхте да разправяте, че са фалшифицирани. Ако животните бяха измрели, щяхте да разправяте, че са изтровени нарочно.
66
23
 
10
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
66: говориш колкото да не заспиш пред компютъра. Разбира се, че има АКО. Ако не се бяха предприели мерки, сега щеше да е пламнала половин България.Потърси информация за масовото избиване на милиони глави *** в Англия. Превенция се нарича, а не да хвърляш боб дали има или няма зараза и да чакаш на случайността. След като има няколко смъртни случая се почва всичко наред, защото рискът е прекалено голям да се чака.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До UnufriТия балалйки си ги приказвайте там в Централата на Партията. Пред нас не вървят.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай Вълчо от ХисаряС очакването ще си останеш. Никакви избори няма да има на есен. Избори с писане по форумите не се предизвикват. Няма хора с ясна гражданска позиция в Бг. Има нагаждачи, доносници и подлизурковци.
63
17
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
До 59: Положителните проби от заразените животни са взети още в самото начало, когато все още нямаше медийна истерия по случая. Цялата работа тръгва от селски ветеринар, който разпознава симптомите на болно животно, което по-късно умира. Няколко такива случая има и заради тях се взима решения за масово избиване като превенция.Само че истерията започва заедно с евтаназията и по-конкретно с баба ти Дора, когато вече евтаназията беше доста напреднала. Онези първи случаи никой не ги е заснел.
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Unufri 48Няма "ако". Въпросите с ако са в сферата на фантазиите. Не може да избиваш животни заради "ако".
61
3
 
21
 
! Отговори
интересТно преди 5 години
утре Боеко ще ги накара да платят три пъти за застраховка, ще ликвидира прехраната им, а те пак ще го оправдават. Някой знае ли какво е това същество. Разумен човек със сигурност не е, може би някакъв говорещ ***
60
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма да има никакви оставки и сегашното управление ще си изкара мандата, след което ще започне нов"Абе Валерка, откъде се породи у теб тази Вапцарова вяра в светлото бъдеще. Тези не управляват бе брат, тези си вардят креслата и крадат докато могат. За обикновените хора оставането на това правителство на власт е лоша новина, виж за номенклатурната шайка на Герб и Ко е друго нещо.
59
3
 
19
 
! Отговори
фантома преди 5 години
Чума има и вече 3-ти мандат управлява.Казва се Борисов.Що народ избра да се изсели през това време от държавата не е истина просто и лошото е че продължава изселването.Не животни а хора не останаха.Я питайте тая чума през нейното върлуване колко села е заличил от картата в които няма и една жива душа?Спасявайте се от тая чума с 200 хубаво няма да видим нито ние нито поколенията след нас.
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То се знаеше, че няма чума.То се знае и че отговорност няма да поеме и понесе никой.Тая работа не е като да снимаш жена с дете в магазин в Бургас и да изкараш снимките и пред цял свят.В Бг се търси вина за кутия пастет и шоколад. Толкова.
57
23
 
10
 
! Отговори
Ох ох преди 5 години
Значи *** иска оставки,защото чумата е спряна.Малеее и това женище иска да ни управлява.!!!
56
5
 
23
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Унуфрий , ни съм *** , ни съм в щаба , чедо , ама да те питам : Тия хаирсъзи поне едно болно животно показаха ли ? ПОНЕ ЕДНО БОЛНО ОТ ТАЗИ СТРАШНА И СИЛНО ЗАРАЗНА И СМЪРТОНОСНА БОЛЕСТ !!! Бога ми чедо вярвай , ако бяха открили поне едно щяха да го снимат и да го веят като знаме !!!
55
5
 
21
 
! Отговори
Герб девиз преди 5 години
Бързи в съсипията, за друго не ни търсете
54
7
 
12
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
53: Не може да има карантина върху хиляди животни за повече от месец време. С какво ще ги храниш и поиш (от доказано не заразен източник) и кой ще ги охранява да не излизат от кошарите или собственика да не ги контрабандира от страх, че в даден момент ще му ги колят?Пред компютъра на приказки аз мога да поставя под карантина и белия дом.
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата са повече от ясни и те са :Имаме усвоители на земеделски субсидии от ЕС, за да ги получат трябва да имат животни-патки, овце, кози и каквото там искат от Брюксел и ние дейларираме че ги имаме, а ги нямаме, корумпираните чиновници от МЗ с които заедно усвояваме ни прекриват!Така докато можем, когато виждаме че не можем, най лесното е /български принос /да се имитира заразна болест с карантина и животните се унищожават и загробват може да се изпишат колкото бройки искат! Освен това взимат
52
14
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До дръндер. А ти откъде ги знаеш тези неща, там на място ли беше? Или правиш поредната гадна манипулация. Значи има страшна конспирация и една лицензирана супер лаборатория във Франция дава фалшиви резултати? Айде стига, смешно е.
51
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И "д-р" Илиев, този масов убиец на животни, трябва да си подаде оставката и след това - на прокурор!
50
2
 
16
 
! Отговори
Унуфрие преди 5 години
Нещо за карантина чували ли сте във вашата *** щаб квартира или това са адвансд топици за вас
49
11
 
11
 
! Отговори
Оле мале преди 5 години
До Дръндер За разлика от теб, дето си запознат от "първа ръка" от незнам, кой източник, аз бях там лично в едно от болните стада и видях с очите си заболелите животни.Никъде не съм твърдял, че си БСП-ар, а и да си всеки има право на политическа принадлежност