Гаф след гаф с автобуса – без инфо, че е "случаен превоз"

Зам.-директорът на ДАИ Дамян Войновски пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 авг 2018 13:57 | 27 авг 2018 13:45,
43

По наредба за автобуси, като злополучният край Своге, трябва задължително да уведомяват предварително "Автомобилна администрация" при случай на "случаен превоз".

Така се подава информация за маршрута, датата и часа на пътуването, мястото на тръгване и мястото на пристигането му. В случая с катастрофиралия автобус край Своге подобна информация не е постъпила.

Още по темата

"Нарушаването на тази наредба се случва доста често. От близо година имаме тясна връзка с МВР. Те ни уведомяват за всеки един инцидент. Служителите на агенцията веднага започват проверки на автомобилите и водачите.

Вероятно нарушенията се случват, тъй като глобата е много малка. Едно такова обявяване има превантивни функции", поясни зам.-директорът на "Автомобилна администрация" Дамян Войновски.

Той съобщи пред Bulgaria ON AIR че през април месец е извършена проверка на фирмата и тогава не са установени нарушения.

"След този инцидент започва отново проверка, за да установим дали е имало и други инциденти със същия автобус. Засега данните не показват други нарушения. Ще има повторна проверка на фирмата от Министерството на транспорта.

Работим непрекъснато за подобряване на безопасността на пътя. Трябва да бъдат назначени повече служители за пътен контрол, а не да се създават нови агенции", отбеляза още Войновски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ПЪТЯ някой ще го провери ли?на шофьорът вече разбрахме и нарушенията на баща му, но ми е интересно пътното платно дали отговоря на някакви норми, и ако НЕ, Трейс груп имат ли отговорност някаква или става дума за масова безотгорност?
13
0
 
46
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Ех , само да беше сложил табелата ! Сега всичко щеше да е наред !
12
5
 
28
 
! Отговори
А, преди 5 години
Московски кога най-после ще подаде оставка?То бива,бива наглост, но то неговото дебелоочие преминава всякакъви граници.
11
4
 
28
 
! Отговори
В банята преди 5 години
Бях сапунисан, когато чух някой да казва - От ГЕРБ му казали - поръчката я печелиш за милион и половина, но ще поправиш покривите за за 800 хиляди. Останалите пари отиват по предназначение. Човекът не се съгласил. Та предполагам така е станало и с асфалтирането.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Църквите, манастирите и джамиите са портали, когато влизате вътре трябва да знаете, че света е холографски триизмерен наоколо има много добри същества които искат да ни помогнат, но могат да се промъкнат и злонамерени. В библията е казано прекаленият светец и богу не е драг
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, да излезе да каже като при Олимпик. Хората са виновни, че са си подбрали лош шофьор, не изряден автобус и кофти направен път. Да са внимавали. Държавата пак не е виновна.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ако бяха информорили ДАИ, всичко шеше да е ОК и това е причината за 17 жертви!!Какви са тези измислени експерти които ни ги бутат постоянно да ръсят глупости и искат назначаване на още и още милиционери за сметка на умиращия данъкоплатец!Важното е герб и трейс спокойно да продължат кражбите!
7
2
 
43
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Сега от 9 дола вода ще докарат, за да изкарат шофьора виновен.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя кво се опитва да ни сапунисва? На всички е ясно, че основната причина за трагедията е некачествения асфалт, в следствие на кражбите от ремонта. И кво, ако ги беше информирал асфалта щеше да стане по-качествен ли???
5
1
 
38
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Какво могат да измислят *** чиновници: По наредба за автобуси, като злополучният край Своге, трябва задължително да уведомяват предварително "Автомобилна администрация" при случай на "случаен превоз". Това го казва най-високо поставеният чиновник в ДАЙ. И ако ви бяха уведомили какво щяхте да направите? Да поправите пътя, от където ще мине автобуса ли? Това ДАЙ трябва да го закрият окончателно и завинаги.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе сигурно ако имаше тази табела скапаната настилка и мантинелата имитация щяха с вълшебна пръчица да си станат според изискванията. Защо ни мислите за толкова будали?
3
26
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Тия пенсии са ги доели яко, дори богатите немски пенсионери не ходят всяка седмица с автобус на манастир. Тия са богати като Крез типично по Ганьовски манастири не видели.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ли "гафчета" ще изровят още, за да не обвинят АПИ за пътя или строителя. През август трябвало да мине преглед, закъснял с 15 дни. И още такива.
1
4
 
27
 
! Отговори
ЕВАЛА преди 5 години
НА БОЙКО ? ЕВАЛА НА ФАНДЪКОВА ? ГЕРОЙ СА ? КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИТЕ ТЕЗИ ГЕРБ ? ТАЯ ФАНДЪКОВА ?Я ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА ХАЙКА ?