Цветанов за оставките: Понасяме политическа отговорност

Ще дискутираме възможни номинации, каза още той
1 сеп 2018 11:15, Петя Славова
109
Цветанов за оставките: Понасяме политическа отговорност
Снимка: архив, БТА

По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата на ГЕРБ и сами разбирате, че ние по никакъв начин не казваме, че носят вина. Това заяви днес във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в 11-ия университет на младежката структура на формацията.

Той допълни, че ще дискутират с коалиционните партньори възможните номинации. Цветанов каза, че партията винаги е заявявала, че за нея властта не е привилегия, а отговорност, и когато застанеш и обясниш защо подаваш оставката си, трябва да бъде възприето.

Още по темата

Управлението в момента е на ГЕРБ и коалиционните ни партньори, каза Цветанов. Той допълни, че когато си в политиката и на високите позиции в изпълнителната власт, трябва да можеш да понесеш и политическа отговорности. Той допълни, че насреща си имат опозиция, която започва да дава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е създала като модел през всичките тези години, когато са участвали във властта. Цветанов обясни, че партия ГЕРБ е много по-различна от опонентите си, защото в БСП носене на политическа отговорност няма.

Удобно в момента за БСП е, че успяха по някакъв начин да се отклонят от една тема и тук е моментът да попитам президента Румен Радев как така той дава една оценка на едните събития и дава съвсем различна, противоречаща на оценката, която дава за Своге, за инцидента с неговия баща, заяви Цветанов. В отговор на въпрос, че според президента това е раздухано от институциите, той попита - раздухано ли е от институциите, ако виновният човек е изкаран невинен. Според него за всички е ясно, че навлизащият автомобил, управляван от бащата на президента, е отнел предимството на триколката. Цветанов запита какво щяхме да обясняваме днес, ако човекът от триколката беше загинал. За мен девет дни да мълчиш, ти да си информиран от своя баща и да правиш всичко възможно да покриеш този скандал, извинявайте, това ли е президентът на страната, това ли е главнокомандващият, на когото ние всички разчитаме да бъде моралният стожер, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов каза още, че има много ясно разписани правила в коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Това беше единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната в правилната посока. Той призна, че с колегите от "Обединени патриоти" на моменти имат много тежки противоречия, но когато извеждат България над всичко, имат необходимия консенсус. Цветанов каза, че за да се гласуват персоналните промени трябва да има разговор и съгласие.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че не би приел номинация за вътрешен министър. Отговорността, която нося, и при тази опозиция в парламента, смятам, че трябва да бъдем отговорни и трябва всеки да тежи на мястото си, каза той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъчко и в какво точно се изразява тази ваша политическа отговорност ?
57
0
 
16
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименГолям оптимист си,като казваш,че се крадат половината от парите за строителство и ремонти на пътищата-от магистрали до селски.Публична тайна е,че се строи с между 1/3 (в най-добрия случай) и 1/4 от отпуснатите пари.Резултатът е очевиден-скъпи магистрали с дупки за по-малко от месец.Добре че големите трудни участъци са строени по Татово време,че какво ли щеше да е сега...
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааууааъъъуъъхххх ! Политическа кай отговорност понасали ! Бря !
55
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименЦецо е българският Маккейн-същата войнстваща посредственост,наглост,измислени заслуги и прочее.Интересното е,че парите и на двамата идват от еднакъв източник-тъста и тъщата.Е,баба му и дядо му на Маккейн по-щедри,ама все пак има разлика в стандартите.
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецофуциий сам си задава въпроси и сам си отговаря.
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква отговорност понасяте? Да не би да спрете масовата практика фирми близки до герберски велможи да вземат обществени поръчки за ремонт на пътища, да открадват половината от парите и да правят пътищата с фалшиви материали???Така печелят два пъти - хем от по-евтини материали, хем след две години пак трябва да ремонтират и прибират още едни пари...Ако това не го промените, никаква отговорност не сте поели
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Ти не си ли познаваш вътрешния или се правиш на интересен.Радев е по пистите.По магистралите е вашия Радев.
51
1
 
20
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До Hafen die WahrheitНай-голямата скорост фиксирана от тахографа в тия минути е 53км/ч,но категорично не може да се каже точно каква е била в завоя.Със сигурност е била по-ниска,защото преди завой обикновено се пуска газта.Е, явно недостатъчно.Въпросът е трябва ли колите да пълзят с 20-30км/ч,за да се чувстват строителните фирми и чиновниците комфортно????
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъртофел пак се е набълбукал със злъч и не иска да си представи, че скоро може да смени костюма! Има едни такива, в райе. А за помилването отговаря вице-президента. Нека да не забравя това, че не знае кога ще му послужи!
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя...поема всичко! Само не го питайте за апартаментите и за тъщата!
48
1
 
25
 
! Отговори
Примерен гражданин преди 5 години
Ако политическата отговорност се изразява до това министър да бъде сменен, то говорим за пълна безотговорност!!!
47
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато човек прикрива престъпление става съучастник на това престъпление, така че Радев е съучастник.
46
3
 
7
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Убиха лидера на Донецката Народна Република Александър Захарченко.
45
2
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Цецо да говори за отговорност???Че тоя още щеше да е в затвора,ако ГЕРБ не бяха спечелили изборите та се наложи третата инстанция,която вече го беше осъдила спешно да промени собственото си решение!
44
2
 
9
 
! Отговори
Я виж преди 5 години
Аз се чудя защо цвъ не се появява често,а той подготвя нова схема на фалшификация на изборите,да са не 70%,а както при бай Тош-цели 99%! За Корнела сте прави.Но тя е ваш бонус,защото като я сравнявате с бай ви-на нища не прилича.Но това не означава,че няма умни,млади и некорумпирани в такава степен хора.Ако не е така-закривай!
43
0
 
22
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Вижте снимката тя точно показва състоянието на нещата,вижте им физиономиите провал пълен провал и некадърност.
42
2
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Леля Меркел ви обича и каза, че ще продължи да ви шари мангизи!Само иска да започнете да работите качесвтено като немците, нали се хвалите, че сте баварците на Балканите!Леля Меркел не иска дребни селски балкански тарикати, да усвояват некачествено немските данъци, и накра да пишат табелка с ограничение 30км. в час!Леля Меркел може да прати немски инженери и техници да ви кажат как да стрите пътища, защото там правят магистрали от бетон изпънати по канап!Леля Меркел обича Бати Бойко!Неш!ЦРУ
41
2
 
23
 
! Отговори
ГЬОНСУРАТ преди 5 години
ЦВЕТАНОВ КОГА ЩЕ ПОЕМЕ ЛИЧНАТА СИ ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ?ИЛИ ТОЙ Е БЕЗОТГОВОРЕН?
40
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До Питащ. Ама за каква съдебна отговорност говориш. А помисли си сега, кой ги избра тези та вече са 10 г. Трети мандат, при нито един недовършен докрай. Винаги прекъснат поради протести, и после избиран отново. ТОВА НИКЪДЕ В СВЕТА ГО НЯМА, ДА СИ ИЗГОНИШ ПРАВИТЕЛСТВОТО И СЛЕД ТОВА ДА СИ ГО ПРЕИЗБЕРЕШ. СИГУРНО И В АФРИКА ГО НЯМА ТОВА. КОЙ ГИ ИЗБИРА? УЖ НИКОЙ НЕ ГИ ХАРЕСВА, А НАКРАЯ - ПОБЕДИТЕЛИ! ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ИЛИ МАСОВО ХОРАТА ЛЪЖАТ, ИЛИ ИЗБОРИТЕ СА МАНИПУЛИРАНИ. А ЗАЩО ГО ДОПУСКАМЕ
39
8
 
7
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 5 години
Да, съдейки по всичко, шофьорът собственик на транспортната фирма, е явно бившо ченге, устроило се в автобусния бранш.Бившите са големи фуклюфци..., особено при шофирането в женска компания...Как да не е виновен шофьорът, та там непосредствено преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и безсмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай-григор се `фърлил у дерето.