Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!

Новият политически сезон ще се отърси от тежестите на стария
Обновена: 1 сеп 2018 13:17 | 1 сеп 2018 09:30, Петя Славова
156
Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!
Колаж: Dnes.bg

Оставките на тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, в кабинета "Борисов 3" е само 10% от работата, коментира проф. Михаил Константинов зо "24 часа".

Властта показа, че иска нещо да направи, а дали може и дали ще намери политическа воля да го стори, тепърве ще видим, уточни още той.

Според него, добра политическа заявка са тези оставки, но много далече от очакванията на хората. А те искат решителни действия не само по отношение на пътна безопасност, но и по други забатачени проблеми у нас.

Константинов припомни, че през месеца са се случили общо шест крайно неприятни събития, разтърсили държавата и те са индикатор, че някакви неща са затлачени и решително трябва да се оправят.

"Не искам да си представям какво щеше да стане, ако беше паднал някакъв мост и бяха загинали 40 души! Според мен щеше да настане истинска революция и правилно!, обобщи той.

Още по темата

Според него оставките на министрите е, че не са координирали добре дейностите си. "С това се показва на народа, че напълно невинни в тази история няма. Всеки носи вината си", каза още Константинов.

Според Димитър Ганев, експерт в изследователски център "Тренд", при такива тежки инциденти на пътя, като този в Своге, вината и искането за справедливост се насочват към конкретно лице - шофьор или нарушител на правилата на пътя, предизвикал трагедията. Именно този случай не се вписва в познатат ни рамка.

За шофьора почти не се говори, а основният фокус е към изпълнителите на ремонта на пътя и държавните органи, отговарящи за контрола над изпълнението.

По думите на Ганев, това точно е позволило на опозицията да насочи критиките си директно към властта, а социалното напрежение да се прехвърля към управляващите.

Според него, трите оставки за пореден път демонстрират типичния стил на Борисов да сваля напрежение с поемане на политическа отговорност чрез оставка на отговорни лица.

"Особеното на последните рокадие, че чрез тях Борисов решава в пакет трупани напрежения от месеци, използвайки като повод трагедията около Своге. Или по друг начин казано - с един куршум няколко заека в опит новият политически сезон да се отърси от тежестите на стария", каза още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
6
 
! Отговори
Така се прави преди 5 години
Какви оставки бе хора , дали някой мисли че въобще се подава оставка.ББ действа таканазначавайки някого за министър го оставя седмица да свикне с удобства да назначи когото иска,инструктира министъра при Цецо как се взема на кой се дава..И след седмица всеки министър преди да е станал симпатичен на хората пише оставка- без дата.И когато Боко реши вика го- слага дата и готово.Така наречените оставки са в касата му от първата седмица.Затова и министр не си дават хич зор.Те са пътници
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко министри до сага смени Б.Б.? И все заради НЕКАДЪРНОСТ! Всички в ГЕРБ са такива...протежета. Никаква промяна от 89г. до сега. Даже още по-лошо. Да се махат тези продажници, наглеци!
127
3
 
2
 
! Отговори
проф. Ан преди 5 години
Кога ще разберат, че с оставки, мъмрене и "Така повече няма да правиш, защото е лошо" не могат да измият на народа очите. Затвор, бесило и пързалка с бръснарски ножчета иска изцоцаният, оноден и опростял български народ! Опростял, защото политиката е такава и според целта, която си е поставила, това е най-успешната политика в българската история. Целта е изпълнена и се изпълнява на 99 процента!
126
1
 
0
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
До КолчевПрави си Колчев!Аз питам Тиквеника и Физкултурника Цецко, защо си траят за престъпника ПЕЕВСКИ и неговите кукловоди???Бойко се беше насрал 2014! п.с. Бойко е сготвен вече.
125
2
 
3
 
! Отговори
Колчев преди 5 години
до 121 Абе, мутро СИКаджийска! Абе, *** мръсен! ти пък откога си станал адвокатин на най-престъпната, най-корумпирана и най-пхросташка пасмина, управлявала някога нещастната ни държавица! Не виждаш ли бе, мерзавец банкянски, че ни управляват мутри, престъпници, отявлени бандити и неграмотни простаци! Като тримата хубавци, подали оставка! то остана и да не подадат. Впрочем, я попитай *** Московски, супиер престъпник, КЪДЕ живее и КОЙ му е предоставил това жилище?
124
3
 
1
 
! Отговори
65 преди 5 години
Московски и тоя с очилата са драм и позор за човечеството.Само като им погледнеш празните погледи и са ти ясни.А тоя другия т.е. третият е изпечена гад.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава на абсурдите, където изметта на обществото е начело на държавата.
122
1
 
7
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Да им имам носенето на отговорност-от министър право в парламента депутат за "наказание"!Смешно и жалко за тези 29 години "демокрация",направена за децата и внуците на АБПФК!
121
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За катастрофата е виновен шофьора. Като е лош пътя ще кара с безопасна скорост. 10 - 20 - 30 километра. За къде се е разбързал? За дерето?! То пътят че е калпав е ясно, но има ограничение. Защо не спазва ограничението. Ограничението да не е за гаргите. Добре , ще го съдят и осъдят, и какво. Той не може да плати умрелите. Заради многото умрели да го осъдят 5-10 години, повече не може! Загубена работа. Шофьора е виновен!!! В България шофьорите са не дисциплинирани!
120
8
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Най добре е нищо да не се прави , като БСП. Няма оставки , няма отговорност , няма затвор. Чиста работа.Който не работи , той не греши.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен не трябва да има избори,а лотария.На всеки 3 месеца.Поне ще гепиме всички...а,и вероятността някои да свърши нещо е поголяма...
118
23
 
11
 
! Отговори
Tennko преди 5 години
Това е нашият президент Радев! Разделител на нацията и слуга на Нинова, която чрез него цвили като дърта кобила в несвяст оставка!!! И какво като управлява БКП - ще спрат катастрофите със забрани, и ако има такива ще обвинят пак ГЕРБ? Ама те червената *** са хитри - който не строи нищо, не е виновен за нищо! Те знаят сами да крадат!!!
117
22
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо Радев коментира навсякъде за катастрофата край Своге, но не казва нищо за инцидента с инвалида и баща му? За един преател питам!
116
13
 
7
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Ей много разбирачи имало тука всякаква *** си дава ненужното мнение! То си е явни, че сте платени тролчета на Нинова и на ония от Белград - храчим ви у кривите гърла и сте доволни!
115
13
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат!!
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прокутори, съд, затвор..........................кога??Прокуратурата да се самосезира.................Цацаров къде спи???
113
3
 
22
 
! Отговори
Край преди 5 години
Тия пък да се разровели във фирмата която е полагала асфалта до Своге. Това е Трейс бе.През Трейс са минали няколко милиарда лева поръчки. Тази фирма може да смени колкото си министри поиска. Министрите в България от Борисов 1 до сега реално не са властта. Министрите се сменят Властта си остава.
112
4
 
23
 
! Отговори
Трифазно късо преди 5 години
Три бушона. Три хароших друга .
111
5
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А ако след някой друг ден пак стане подобна тежка катастрофа (некачествени пътища дал господ) кого ще отстреля тогава Бойко. Както винаги действа пожарникарски - при всеки скандал се мобилизира герберската пропаганда да замазва нещата и нищо не се променя.
110
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре подадоха оставки,......................но нещо прокурори, съдии, затвор няма ли????