Рокадите в кабинета: Едно чувства ГЕРБ, друго прави Борисов!

Промените бяха предвидени, катастрофата край Своге ги забърза
3 сеп 2018 10:45,
70

Остри критики към премиера Борисов и ГЕРБ от страна на Валери Симеонов след трите министерски оставки.

Заради трагедията край Своге, при която 17 души загубиха живота си, в края на миналата седмица с постовете си се разделиха вътрешният министър Валентин Радев, транспортният министър Ивайло Московски и регионалният министър Николай Нанков.

Вицепремиерът Симеонов заяви, че рокадите в кабинета не са съгласувани с партията му, а депутатите от квотата на НФСБ няма да подкрепят в пленарната зала оставките на министрите и ще гласуват "против".

"Борисов и без друго се канеше да прави подобни промени. За съжаление обаче катастрофата го принуди да действа по-рано от предвиденото. Той не избърза, нито пък прибърза. Просто направи възможното в случая", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Първан Симеонов.

Още по темата

По думите му не за първи път в редиците на ГЕРБ проличавало разделение между това, което прави премиерът и това, което партията чувства.

Последното често излизало през устата на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и на вицепремиера Симеонов.

Пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Димитър Димитров отбеляза, че с действията си Бойко Борисов демонстрирал, че владее ситуацията. Признанието за това идвало именно от Валери Симеонов, който в декларацията си заявява, че ако има някакви търкания, то те ще могат да бъдат абсорбирани в следващите три-четири месеца.

"Вероятно обществената подкрепа за премиера ще се свие, но една много голяма част от населението очаква твърда ръка. Всякакъв тип съмнения за това, че в рамките на коалицията има проблем с комуникацията, няма да намерят друга публика, освен тази, която и досега не подкрепя министър-председателя", каза проф. Димитров.

Днес следобед эще се проведе среща между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Партньорите в управляващата коалиция ще обсъдят бъдещето на правителството оттук нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
1 милиона и 120 хиляди са гласували за гроб на последните избори и това е сумата заедно с купените ромски гласове+ фалшивите бплетини и калинките на сладки държавни службички. Затова драги комунисти от герб. Направете като вожда си и се скатайте с високо кръвно някъде докато отмине бурята.
64
4
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
*анонимниТия стъкмистики ги скрийте, средната работна заплата в страната била 1500 лева, ама масово хората работят за 800. Милиони били гласували за гроб и затова с 16% влязоха в парламента. 16% от 7мил. колко са бе тиквички мили? Я ги сметнете и тогава ми говорете за милиони потдръжници. Ако бяха милиони избирателите ви, нямаше да сте против да се махне 11 лева субсидията, а щяхте да се издържате от членски внос!
63
4
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 65 и 66По статистика българите са доволни от бай тиква и за него гласували милиони млади. Абе вие тия стъкмистики от къде ги **рате? Питали 1000 отбрани шматковци и готово, преценихме на какво мнение са 7 милиона! И как разбрахте, че точно определени хора са гласували за герб след като изборите са ананимни? Нещо не ви се връзва стъкмистиката. Аз отговарям на всичките ви изисквания - 29г. съм, в производството съм, висшист съм, пък никога не съм гласувал за комуниста Разбойко. И сега какво?
62
4
 
4
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Той Борисов вече десет години аха, аха да почне да прави хубави неща и някоя трагедия му попречва. Така беше с Мишо Бирата през първия мандат. После Цецка Цъфналият ГЕРБ му скрои шапка, нарочно не се представи добре на изборите, Хитрино се появи, а сега тази катастрофа. Как да си върши работата Борисов когато врзжите сили му пречат. Само межународното положение е на негова страна (особено Западните Балкани), но то не стига.
61
7
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До ледения бласт. Ти пък кой си? Дали си си направил труда да провериш статистиката кой гласува преобладаващо за ГЕРБ - младите българи до 29 години, успели в бизнеса и кариерата в България на средна възраст и българите в чужбина. Това говори ли ти нещо?
60
3
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До iceblast88. А как реши, че ти си умен? Много ми е странно по какви критерии и как се самооцени, че оплю милиони българи, които са амеби? В края на краищата кой си ти - известна, доказана умна личност или някой галошш, който се прави на интересен в нета?
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и съд за неокомунистите-мафиоти от ГЕРБ!
58
6
 
16
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 60Съжалявам, че ще ти го кажа, но на герберче, за съжаление и 3000 доказателства, да му извадиш, че неговите любимци са същите долни *** като тия по които те обожават да храчат (БСП) ползата е нулева. Герберския мозък не е способен самостоятелно да обработва информация. Те са си свикнали от времето на БКП да слушат какво им приказва вожда на партията майка и това е. Затова БСП и ГЕРБ са си лика прилика - едното е дъртото БКП, а другото младежкото БКП!
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пърдян Симеонов да си ходи при спонсора Гоце Пърдянов
56
21
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА НА БОЙКО БОРИСОВ!
55
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ЗА КОМУНИСТА БОРИСОВ К`ВО ЩЕ КАЖЕШ БЕ, КЕНГУРУ
54
6
 
13
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен А те досега са над 25 милиарда лева пък и гледам газда Борисов иска още да тегли заеми ,та да ги закръгли на педесет милиарда лева .
53
6
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 56Пропуснал си едно изключително важно "за" между думите нормалните и комунистите. Знам, че вие *** тия неща ги владеете доста добре, да взимате чужди изказвания и да ги структурирате както на вас ви е удобно, но номера не минава вече! Хайде обратно на събора на БКП, за нови инструкции!
52
3
 
4
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Iceblast88 - много добре казано, абсолютно споделям вашето мнение!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88.... Ние нормалните комунсти.... ! Ало о о ти си веднага за Карлуково !
50
4
 
2
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Ох Ох Ох ,заболя ме корема от смях .Абе ти къде си видял умен травестит и *** бе .Ами всичките вие сте с най деградиралата психика която може да съществува у човешкият род .И пък и си нагъл Умен си бил ,по скоро си *** като свински *** .
49
4
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Също смятам, че Симеонов е прав! Крайно време Бойко да спре да действа еднолично за всичко."ТОЙ"-казал, "ТОЙ"-дал/пари/, "ТОЙ"-маха, слага и т.н. и т.н.Вече надмина Путин и Ердоган!
48
7
 
9
 
! Отговори
опи преди 5 години
Симеонов е прав-Бойко нещо е изплискал кофата и затова уволнява тези министри ! Абсолютно нямат никаква вина тези хора !
47
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски е казал че ако сменяме султана с цар полза няма, т.е все едно да сменим ГЕРБ с БСП. Добре че хората не се поддават на напъните на Ниноваи рейтинга на БСП си остава нисък. В БСП досега се забелява само едно кадърно младо момче което знае какво говори, всички останали са стари пушки-лешояди...
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на мафиотската клика, която ни yбива!