БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг

Корнелия Нинова поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 14:07, Камелия Цветанова
224
БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 20 депутати от БСП (79 - бел. ред.) ще останат в парламента, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, за да чуят мнението на хората и да намерят бъдещ модел на управление с нови ценност – равнопоставеност, справедливост. Заявка за това направи в речта си в първия ден от новия политически сезон червената шефка Корнелия Нинова.

Очаквано тя за пореден път поиска оставката на правителство, разпускането на парламента и предсрочни избори.

Според нея сериозното обществено напрежение, кризата и нестабилността на управляващото мнозинство са факт.

Смяната на една партия с друга обаче е безсмислена, ако моделът на управление остане същият, знаем, че няма да е лесно, но този модел е от 29 години и трябва да се промени, отсече соцлидерката.

"Кои са маргиналните групи, които искат да съборят властта – майките на деца с увеждания, кои са тези, които искат кръв – протестиращите деца от хора на БНР, а баба Дора, която се бореше за живота на козите си, терористка ли е", риторично попита тя и така за пореден път нападна властта.

Нинова отсече още, че в последния месец се случиха 2 събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години: "Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха безпомощни да реагират, 250 хиляди души останаха без застраховки, а държавата остана безучастна, 17 души загинаха невинни заради корупция и кражби".

Според червената шефка явно корупцията, кражбите и връзката на властта с бизнеса водят до физическа смърт, а държавата абдикира от задължението си да защитава живота и здравето на хората.

"Управляващите реагират, като се хванаха за гушите заради спор за постове и пари", скочи още тя.

Нинова коментира, че в следващите дни ще има битка и между премиера Бойко Борисов и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Причината - Борисов поиска и прие оставките на трима министри, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като допусна, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Нинова обаче увери, че винаги има алтернатива на властта, а БСП има идеи, въпросът сега вече бил дали има национална енергия за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
27
 
1
 
! Отговори
БСП ВИДИН преди 5 години
БСП ПАБЕДА!НИНОВА И БСП СА ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ!
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилката с детенце в САЩ, социалистката с костовата приватизация и мъжо митничар... ГНУС! Тая ли ще сменя системата?
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се напъва, на власт няма да дойде тая приватизаторка.
50
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поста на ГошУ показва нагледно какво е днес България !Територия в която виреят измамниците .Но знаем ,че *** умират след като са унищожили приемника!Тоест пътя на герберите е ясен!Унищожаване на цивилизацията по нашите земи .
49
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума ваканцията им хареса и не им се връща на работа. Хората са казали, мързелив като комунист.
48
7
 
23
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Ниноваааа никой няма да те избере във власта за да приватизираш пааак... набии си го в кратуната и си седни на алчния *** синьо червен пребоядисана кокошка...
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смяна на модела ще има само след забрана на БСП и лустриране на всички бивши членове на БКП.
46
4
 
19
 
! Отговори
мъдрост преди 5 години
ГЛАДНА КОКОШКА-ПРОСО СЪНУВА
45
5
 
18
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ех, че хубаво го измислихаааа.... :))) Шапка им свалям на комунистите. Те, като прословути търтеи и мързеливци, славещи се с това, че се крият без никой да ги гони и че обичат наготово да ядат кашкавал от мандрите и да спечелят милиони от Техноимпекс за дни, се славят и с това, че са много изобретателни когато трябва да си оправдаят мързела. Сега ще ходят сред "народа", демек, нищо няма да правят, ами ще мързелуват по къщите си. Айде някой ако ги види, да пише тук, да ида да им кажа какво мисля
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- И това опозиция ли е?
43
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Предстои скучна политическа есен.Главните...смешници се кротнаха,а нови не се задават на...хоризонта.
42
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И точно тия ли са тръгнали да "сменят модела"?! Те, които го създадоха. Нямат срама комунистите! Моделът може да се смени само след ДЪЛБОКА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ЧЕНГЕТА ОТ ДС!!!
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижда се от резултата. Няма Шенген, няма повишен стандарт на живот, няма средна класа, няма инвестиции. Има корупция, която убива, има мизерия и повишаване на данъците, тока, парното, застраховки и всички преки плащания.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ала-Бала-Портокала!
39
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до престъпл. на БКПСамо за протокола да отбележа, че в сегашното правителство цялата върхушка на управлението (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ) са били в БКП,или са потомци(Свинарова и сие) на БКП.-------Вече ми писна да обяснявам на такива с мноооого мозък като теб - никога не съм ги понасял, но и аз бях на път да стана член на БКП /на хартия/, защото иначе си наникъде - нито за работа нито за учене,...............за НИЩО. Слава богу господ ме опази - не ме одобриха *** му. Айде напъни се ти сега!!!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези мантри вече не вършат работа! Много време мина и хората искат резултати . Истината обаче е, че от предпослени в ЕС станахме последни.
37
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом извадихме от нафталина "комунизъм и антикомунизъм" значи много им е напечено на гербавите.
36
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическото мракобесие свършва. Сатанинската комунистическа организация която взривяваше църкви, избиваше попове, караше българи да се пишат македонци. Изби хиляди хора по лагери ще изчезне. Караше хората да се кланят на мумифицирания си водач алкохолик. Но хората му събориха мавзолея. Това ги очаква. унищожение. но още по-голямо ще е наказанието им от бога.Тая освирепяла от глад вече, като саксофона "Царя"! Гладът замъглява здравия разум! Нали и на вас сме ви яли попарата. ГЕРБ=БСП
35
14
 
10
 
! Отговори
Атаскист преди 5 години
Сегашното управление е гранация за просперитет и носи стабилност на страната. Коалицията, която народа избра да управлява няма алтернатива.
34
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато морето се развълнува *** изплува отгоре. Та така и с гербавите.