Автогол на Борисов, ако отстъпи от оставките на министрите?

Експерти: Обществото няма да е доволно, ако тримата се върнат
7 сеп 2018 10:10, Елка Василева
55

Николай Нанков -министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка, все пак ще остане на поста си. Това потвърдиха високопоставени източници от Министерския съвет и близки до политическите кабинети на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Лично премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е забранил на своите да коментират оставките на тримата министри, признаха депутати от управляващото мнозинство.

Ще си вкара ли автогол премиерът Борисов, ако се откаже от оставките на министрите в кабинета?

Според социолога доц. Петър Чолаков премиерът и друг път се е отказвал от подадени вече оставки, но точно в този момент, ако Борисов даде една назад, това ще бъде голяма вреда за кабинета.

"Оставките навсякъде означават, че "архитектът" на правителството не си е свършил работата. Тук пък става дума за ключови министерства. Загубата на човешки живот катализира това решение на премиера. Въпреки това проблемите няма да бъдат решени", категоричен бе Чолаков в предането "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

По думите на Любомир Аламанов - PR експерт в Център за анализ и кризисни ситуации, определено Борисов няма да изглежда добре в очите на обществото, ако оттегли оставките и върне министрите.

"Проблемът не е толкова вътрешното напрежение, а че институциите рухнаха. Не трябва властта да е толкова подвластна на партийни желания. Не може да се слага човек да отговаря за определено нещо, само защото е подаден от политическа квота. Тази година беше пълна с всякакви грешки, които започнаха да избиват", уточни още експертът.

Вижте повече видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Цуци от Шума преди 5 години
До ФАКТМисля, че управляващите от кабинета ББ-3 се изпокараха. Първо, Цветанов работи срещу премиера и сега се опитва чрез назаконно гласуване на оставки да го бламира. Оставката е личен акт и тя не подлежи на гласуване, така е по Конституция. Второ, в ОП се изпокараха Сидеров и Симеонов. Само недоизядения кокал и страха от оставка на кабинета ги държи. А самият кабинет Светите крепки го крепят. Не е причината БСП, а некадърност на министрите.
48
6
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
БСП отдавна убиха българите и България !!!!! Факт !!!!! Наказаха НАРОДА с най-ниските заплати и пенсии !!!!!!!
47
0
 
8
 
! Отговори
11111 преди 5 години
До всички пишещи По БНТ вчера излъчиха последния епизод на филма за Капитан Петко войвода- препоръчвам да го гледате. Всичко се повтаря в България от както е обединена.НА ЗНАМЕТО КОЕТО КАПИТАНА РАЗВЯ ПИШЕШЕ- "ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ." 29 години ни унищожават а ние си ги избираме и все чакаме ли чакаме. Борисов бъди предвидлив и излез от властта с достойнство, изчисти си оборите . Партията е идеи които се защитават а не начин да забогатееш. ОГЛЕДАЙ СЕ много вредители около теб.
46
6
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Автоголът е за долното БСП !!!!А тези,от тях,които отидоха в други партии ,трябва да ги съдят и Вън от политиката !!!
45
7
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
БСП чака да лапне властта !!!!Те ТРЯБВА да са На всеки километър !!!! КОГА най-после ще влязат в Затвора,долните ПРЕДАТЕЛИ на Народа ????
44
1
 
4
 
! Отговори
До резач на лентички преди 5 години
Кой краде най-много и съсипа държавата????? Преди ГЕРБ имаше много други ,които ТОТАЛНО сринаха държавата !!! Ама сега вече и в чужбина ще ги подгонят ,тези УПРАВНИЦИ,които имат много пари в ТЕХНИТЕ БАНКИ! Трябва да се разбере произходът на парите им !А те са НАРОДНИ !!!!Щом са народни ,крадени пари -в ЗАТВОРА !!!! Европа трябва да разбие мафията,олигарсите !!!И това ще стане!!!!!
43
0
 
8
 
! Отговори
Резач на лентички преди 5 години
До смехрко -18 : Смехурко ,не се напъвай ,че ще усмърдиш всичко около теб ! Катастрофи е имало при всяко управление ,било то комунистическо или социалистическо. Но ,вашите седесаро-герберски катастрофи се отличават с това , че стават заради далавери ,кражби на материали , асфалт ,бетони ,железа и какво ли не. Сега обвинявате шофьора и пак вие сте чисти ,като утринна роса.
42
0
 
3
 
! Отговори
Борисов да внимава преди 5 години
Никакаво отстъпване г-н Борисов!За да им докажете че вие сте ВИЕ, я уволнетс още 5-6 министъра и 10-на зам министъра.Не им се давайте.Завиждат ви. Даже от вашия бокс са се навъдили едни троянски коне и цвииилят ли цвиилят. Циркът с триколката и мерцедеса както и комедията с немладите кметици от Младост ви го скалъпиха именнто тия троянски магаретам, за да ви подлеят в устата ефтини и нисковолтови енергии. Същите магарешки централи ви уреждата частни самолети еднаж да ви пипат арабите а с
41
0
 
0
 
! Отговори
Backpulwer преди 5 години
Autogoalite sa chast ot rezultatite na igrata....vajno e da vkarvat, da sa zavavliava puvlikata, da vika ot kef, da ravotiat futvalistite i sadiite...da ima ovorot na stadionite, da sa vartiat lavovete, economikata, pankite....ave dadaha li otcheta za oneia 320 miliona euro ot mosu Junker na bg meveretu ....euro po euro za ko sa utishli, kade, u koe mevire, koi, koga, kakvo, kolko...mardat li sa oste angliiskite brakmi na David Cameron po mejdata ili si gi varnahte na Londonia?!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТОАй стига бе СатаНААКО, голям разбирач си бил или поне така се самозаблуждаваш.
39
0
 
15
 
! Отговори
Мдааа, преди 5 години
"определено Борисов няма да изглежда добре в очите на обществото"Че той как изглежда сега?
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО БОРИСОВ ОТСТЪПИ, ЗНАЧИ СИЛНИЯТ ЧОВЕК В ГЕРБ Е ЦВЕТАНОВ, А БОРИСОВ Е САМО ДЕКОРАЦИЯ.
37
5
 
35
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И този мандат не може изкара Бойко- оставката му от 10 години я носи в джоба,некадърник с некадърници около него !Кадърен е само в увеличаване на заемите на държавата ,но 80% са по негови сметки !
36
5
 
48
 
! Отговори
Константин преди 5 години
бойче, хайде за да не си вкарваш автоголове, подай оставка и ти със твоите министърчета и може да стане по-хубаво.
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно си личи основният недостатък на демокрацията, където решенията се вземат от мнозинството (в България мнозинството са прости, като гъби дребни сметкаджии-***). Доживяхме момента, когато хорат на село имат повече мозък от тези в града. Та каквото и да направи боко-ефенди, все него ще избират, щото имат нужда някой да ги води (като овцeте).
34
18
 
14
 
! Отговори
До автогола преди 5 години
Кой е народът бе байно?Стига с това народът,хората и рани доценти,професори и др, такива специалисти!Ако ви е е писнало от управата има избори,накарай твоя народ да гласува за теб!Ето кака Корни показа как,отиваш на СПА и готово!
33
12
 
4
 
! Отговори
КОПИ-ПЕЙСТ преди 5 години
Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция Блумбърг. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО..
32
7
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Др. Борисов никога не отстъпва,той прави кръгом и продължава напред...
31
0
 
16
 
! Отговори
леля Пена преди 5 години
До АнонименПриятелю,за съжаление си прав,но ние оставаме в крайна сметка от външната страна на презерватива.Лошото е ,че сме прекалено търпеливи.
30
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той отдавна си го е вкарал автогола! Народа не прощава в един момент!Идва му и на него края!