Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!

Денят бил празник на хората, изградили съвременна България
329
Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова избра социалната мрежа Facebook, за да отправи поздрав за 9 септември.

"На Девети септември отдаваме почит на всички, дръзнали да се изправят срещу фашизма", написа тя
Червената шефка поддчерта, че антифашистите са мечтали за свобода, борили са се и са давали живота си за нея - в България, в Европа и в света.

Още по темата

"Поклон пред смелостта, вярата и саможертвата им. Нека на днешния ден почетем хората, които посветиха живота си да изградят съвременна България. И да бдим- никога повече да няма фашизъм. Честит празник", пише още Корнелия Нинова.

Въпреки че 9 септември е една от най-противоречивите дати в историята ни и тя все още разделя обществото, БСП ще го отбележи с редица прояви.

Градският съвет на БСП - София, съвместно с Градския съвет на БАС, организира тържественото честване.

Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин в 17.00 часа.
В 17.10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа – на паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на Градската организация.

В събитията ще участват народни представители и общински съветници.

В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила.

В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
19
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
.... И каква е разликата междуФашизма и Комунизма...?Според мен-НИКАКВА!!!!!
166
1
 
20
 
! Отговори
Чърчил преди 5 години
"комунизмът е като крокодил - като си отвори устата не можеш да разбереш дали ти се усмихва или иска та те изяде""Христофор Колумб е бил първият комунист - нито е знаел накъде отива, нито какво ще прави там, но е построил всичко с пари на народа""Това (СССР) е една страна, където хората са толкова щастливи, че когато посланиците й пътуват в чужбина, те са длъжни да оставят децата и жените си в страната, да не би за избягат от много щастие"
165
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДемократОт 9,5 милиона българите се стопихме на 4 милиона и 2 милиона ромени!и къде избягаха хората бе бастyн? В любимата ти Русия или на запад, далеч от азиатската простoтия?И на *** сина и е в САЩ, а ти цъкай тука глупости за няколко копейки.
164
0
 
21
 
! Отговори
без име преди 5 години
Най-голямата капиталистка и крадла се пъни да се доказва ,че е социалистка.
163
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за атентата срещу "СВ. Крал" няма ли да кажете нещо - над 100 убити, над 500 ранени, 7 генерали убити. До 11 септември 2001 г. не съществувше атентат с подобен аналог в СВЕТА.АМа те комунистите са добри в атентатите. Тя партията им - ВКП б - е зачената в кръв.
162
9
 
5
 
! Отговори
Девети или десети да преди 5 години
Чудя се девети или десети да празнувам. След девети България се превръща в индустриално развита държава,с население от 11 милиона.Ро.мете работят и ако направят бела дупе да им е здраво. Няма Сорос,БХК,НПО СДРУЖЕНИЕ НА МАЛЦИНСТВАТА и тем подобни. Нямаше хора живеещи в кофите за смет. Здравеопазването беше в челните редици на света,да не говорим и за спорта. След 10 всичко се обърна на 180 градуса,краде се в особено големи размери от всички най вече от власт имащите. Престъпленията са с особенна
161
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо не се говори че вождът на БКП - Димитров - е един страхливец - избягал е в Кремъл, стоял е там и докато не е дошъл 9 септември не е посмял да се прибере.Но е давал заповеди да се убиват българи. Каквото и да говори Цола Драгойчева и Трайчо Костов са лежали в затвора, действали са на терен.
160
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1968 когато СССР изпрати танкове в ЧССР и уби 72 човека цивилизованият свят настръхна.А България ръкопляскаше и изпрати и тя танкове там - на помощ.4 будни студенти разпратиха листовки в София и набързо бяха прибрани в кауша.
159
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко Нинова, време е да влезете в 21 век. Стига сте предъвквали глупости, които не са актуални от 70 години! Какви фашисти, какви 5 лева?!
158
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия измъдри велика мисъл - депутатите на БСП трявало да имат ограничение за два мандата. Това - добре. Ама не важи за нея. Това ме подсеща за ФРанко. И той го беще направил този номер - ще има ограничение от двама мандата - ама след мене
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за демокрацията виновни са комунистите - те унищожиха нашата интилегнция. И не можахме да създадем истинска демокрация. СТраните които създадоха успешни държави имаха обществено съзнание -УНгария, Полша, дори Югославия, където хората излизаха на мостовете когато падаха бомби, за да защитят Милошевич. Ние сме бездушни. Комунистите ни пречупиха, те ни отнеха водачите.
156
1
 
20
 
! Отговори
чугунени глави преди 5 години
днес е голям празник за доброволните роби на комунизма
155
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази нещо не е добре
154
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
убити са 47 генерали и полковнициБагрянов получаав смъртна присъдаосъдени са на смърт 67 депутати от XXV Народон събрание.Четенето на присъди се обявява по радиото, в някои случаи се обявяват присъди на ВЕЧЕ УБИТИ ХОРА!
153
6
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Хаесвам думата ,,демикрация",но не харесвам това което ни ,,пося". От 9,5 милиона българите се стопихме на 4 милиона и 2 милиона ромени! Не хареавам ,,грижата" на държавата за бедните и просещите бъркащи в кофите българи. Не харесвам огромната безработица и ниското заплащане! Не харесвам и затварянето на училища и болници! Не харесвам ромайските изтъпления и гаври със старите хора! Не харесвам и безнаказаността на крадливите политици! Не харесвам и липсата на армиа и полиция! Не харесвах и соци
152
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Димитър Пешев - с онован заслуга за спасяването н българските евреи - 15 години затвор. Първоначално присъдата е смъртна, българските евреи се застъпили за него.Константин Муравиев - управлява само 6 дни - смъртна присъда.Богдан Филов - гласувал е против да се влиза във война с Русия - смъртна присъда
151
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Димитър Талев - осъден на 4 години защото е написал че в Македония живеят българиИВан Вазов - много от стихотворенията му в които се пише за Македония или се коментира негативно Русия са забранени от БКПФани Попова - Мутафова - осъдена на 7 години затвор за "прогерманска дейност" и "великобългарски шовинизъм"акад. Михаил АРнаудов - велик учен, осъден на доживотен затворакад. Иван Дуйчев - междунаростно признат учен, дълго време у нас му е отказвано признание, защото е "шовинист"
150
3
 
19
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
ФашизЪма свърши на 10 ноември 1989г. Така сие. Само че комунизЪма е по-страшен от фашизЪма. Само че; При комунизъма си наемен работник и храянтутиш ***, при фашизъма си собственик и си икономически НЕЗАВИСИМ.Каквото си изкараш твое е.
149
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забраненото от комунисти стихотворение на Вазов - "На руските воини" - закъсняло прозрение на Вазов за зловредната роля на РусияЗабранявана е "Шуми марица", "Тържесвен час", "Де е България" и пр.
148
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цензурата на БКП била възмутена защо имената на "музите" на ЕМил Димитров са все чужди имена - Джулия, ЕЛеонора, Мадлен, Клаудия, Изабел и т.н.