Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%

Мъчно му е за отиващите си министри: Като деца съм ги отгледал!
Обновена: 11 сеп 2018 12:31 | 11 сеп 2018 11:15, Веселина Йорданова
242
Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%
Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ArmagedonБухалка ще има само за БСП.Ще ви намалят парите за коментари.Вече се усеща.Натиснаха ви спонсорите.Разни Бенчовци, Ветковци подвиха опашки и ще ви е все по-трудно.
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 221се казва : Всички пълним бюджета, но то харчи само Той.Стани премиер пък го харчи ти бе!
212
2
 
4
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Заплатите ще са 10% нагоре, но инфлацията ще е 15% нагоре. Честито.
211
3
 
3
 
! Отговори
Ееее преди 5 години
Ахааа ще има избори.Електората ще трябва да е подплатен и доволен.А това са неговите хора.
210
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както се казва : Всички пълним бюджета, но то харчи само Той.
209
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВЪРНА ЗА ДВЕТОВНОТО-ВЕЧЕ СПРЯ ДА ОБИКАЛЯ ЕВРОПА, СЛЕД КАТО РОЛЯТА МУ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛ СЕ ИЗЧЕРПИ, А И ХОРАТА ТАМ СИ ИМАТ РАБОТА И НЕ ГО ПРИЕМАТ.ЕДВАМ МУ ИЗПРОСИ НАШИЯТ ПОСЛАНИК7Щ ЕДНО МЕДАЛЧЕ В ЧЕРНА ГОРА.
208
3
 
5
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Те и БСП така гласуваха едно увеличение преди да паднат и после Борисов се вайкаше,че трябва да ги плаща,а не ги е гласувал неговия кабинет.Та ако е така значи ще пада скоро...
207
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сега...
206
2
 
15
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Айде честито на електората на ГЕРБ.За останалите бухалката.Нали требе от нейде да дойдат тия пари.Хеле едрите риби,дето се трудят яката за благото на целата нация. Един търговец си беше написал над входа на магазина -" Да работим заедно за благото на ЕС" и след 6 месеца го удари фалита и сега под надписа виси обява-" дава се под наем".
205
1
 
9
 
! Отговори
Като деца съм ги преди 5 години
АМИ ДА - КАТО СИ ГИ ВЪВЕЛ В ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПАРАДИГМИ.
204
3
 
18
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Колко" оптимистично" и с 50% дати увеличат няма да покрият инфлацията,тя ги е изяла предварително.Богатите мутри по-богати,а бедните примирени българи по-бедни.
203
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Токът поскъпна и пак ще поскъпне, газта поскъпва, парното, здравните осигуровки стават двойни, за операции и лечение ще доплащаме, орязаха правата на инвалидите, орязаха ТЕЛК, растат цени на стоки и услуги, а на държавния сектор обещават 10% догодина. А ДРУГИТЕ ХОРА??? 50 лв към МРЗ е нищожно. 40 лв еднократно на пенсионерите за Коледа е подигравка. Всички ни направихте социално слаби работещи. Това само в Бг го има. В ЦЕЛИЯ ЕС НЯМА ТАКАВА БЕДНОСТ!
202
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С наште грешни пари от данъци ще си вдига рейтинга и ще си осигурява гласове на неминуемите предсрочни избори.Тоя му е ясно, че е пътник :-) !
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатите в бюджетния сектор може и да се вдигнат с тези проценти, но е много важно да се вдигне и максималния осигурителен доход. Само така нещата ще вървят логично и по правилата.
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То други пари за вдигане не останаха.
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Бойко и Курнилия на бесилка
198
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тоя лъжльо и крадла Бойко да хваща *** под ръка и да се пръждосват по селата откъдето са дошли.28 години ограбваха хората в България заедно !
197
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ще им купят колело ама друт път :))))))))))))))))) Това да не е швепс на клечка!
196
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това управление и 15 % инфлация ще е малко .
195
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 процента газ който го нямате, 2 процента електричество, 2 процента здравни и накрая няма инфлация, доходите само 10 процента.