Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС

Ако сега има избори, ГЕРБ води с 3% пред БСП, "Воля" не влиза
12 сеп 2018 09:00, Златко Желев
571
Българинът чака месията! Слави, Радев – влизат от раз в НС
Колаж: Dnes.bg

Събитията от последния месец (катастрофи с жертви, боричкания в коалицията, оставки във властта – бел.ред.) сериозно са ударили върху авторитета на управляващите, твърдят от соцологическа агенция "Медиана", които разпространиха до медиите експресен сондаж за началото на парламентарния сезон.

Въпреки това ГЕРБ продължава да е първа политическа сила и води на БСП с 3,5%. Резултатите са 23,6% срещу 20,1 на сто.

Кризата във властта от последния месец най-сериозно обаче е усетена при "Обединените патриоти", които са загубили над 3 на сто от електоралния си потенциал в рамките на месец. Сега те получават 6,6%.

Засега ДПС се утвърждава като трета политическа сила, като събира 9 на сто подкрепа сред избирателите.

"Воля" продължава стремглаво да губи симпатизанти и вече е под 2%.

Десните са извън парламентарния борд, но като съвкупност "Демократична България"(2%), Реформаторски блок (1,6 на сто) и СДС (0,6) влизат в НС, при едно условие – да се обединят.

Над половината от избирателите (55%) заявяват, че е възможно да гласуват за хипотетичните "Партия на Слави Трифонов"  и "Партия на президента Румен Радев".

Ако шоуменът влезе в политиката със своя формация, към този момент за него биха гласували 29,3%, а ако държавният глава измени на Столетницата и реши да играе соло, получава подкрепа от 41,8 на сто от избирателите.

"Тези избиратели очевидно търсят политическа алтернатива вън от основните политически играчи и тяхното поведение при едни избори е непредвидимо. В този смисъл твърденията на президента, че едни избори ще възпроизведат съществуващата в момента картина, не почиват на познаването на обществено-политическите нагласи в обществото", настояват социолозите от "Медиана".

От данните им става видно още, че само за три месеца хората, които считат, че е добре кабинетът да изкара пълен мандат, са намалели осезаемо. Към момента разликата между тези, които биха желали пълен мандат за правителството (37%) и желаещите то си отиде предсрочно (29%) е само 8 на сто.

Спада и общата оценка на работата на кабинета ("Среден" – 3.29), като за сравнение през май месец тя е била отново "Среден", но тогава 3,44.

Намаляват и оптимистичните нагласи и се увеличава песимизмът по отношение на непосредственото бъдеще за българина.

"Вероятно, влияние оказват и очакванията за покачването на цените на енергоносителите в зимния период", заключават социолозите.


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че нашия премиер не се ли прави на месия, същете кукловоди не правиха ли цара месия и костов месия. Резултата е последни в евросъюза по доходи на народа и първи по милионери.
472
2
 
10
 
! Отговори
грабеж преди 4 месеца
Думата реформи отдавна е ясна че е изпразнена от съдържание. Каква е файдата от реформите - обогатяване на олигархията и обедняване на народа, затова СДС, дсб СЕГА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ, ЩОТО НА ВСЕКИ ПРЕТАРАШИХА ДЖОБОВЕТЕ БЕЗ НА ОЛИГАРСИТЕ. ВСЕ ОЩЕ В ОЛИГАРХИЧНИТЕ САЙТОВЕ СЕ ПИШАТ ХВАЛБИ ЗА ТИЯ НЕПРОКОПСАНИЦИ. пОМНИТЕ ЛИ кОСТОВ КАК РЕШИ ДА СВАЛИ КУРСА НА ЛЕВА ПРИ БОРДА ОТ 840 ЗА ЕДНА МАРКА НА 1000, щото наглецът каза така се смятало по-лесно. Престъпно е нали?
471
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 4 месеца
До Гoшу
По-голямата част от образованието ми мина през соца, учил съм висша математика и квантова физика, почел съм малко и от Маркс,Кант, Хегел,Ницше,Сартр,Камю. С други думи не съм човек, който е учен да вярва в догми, но съм виждал с очите си неща и събития, които нямат никакво логическо, рационално или научно обяснение. Изпитвал съм на гърба си как цялото човешко знание и упорита работа отиват на вятъра и в следващия момент с малко вяра всичко просто се случва. Затова знам,че има Бог!
470
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До единствения шанс
Че е така, така е, обаче може и Корнела да я хакнат след още няколко случайни катастрофи и следващия лидер да е с акъла на Гергов...
469
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То не е нито за тия дето са сега в парламента, нито за новите месий да гласуваш. От 2001 до сега реформи не са правени, просто се наливат едни пари, които по едни и същи канали отиват при едни и същи хора, за които реално работиме всички ние. Славчо и той е техен слуга, още от едно време. Нищо няма да се промени след тия избори. Тука няма справедливост и развитие за обикновенните хора.
468
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека да обявим на всички българи! Скъпи сънародници, Месията дойде преди повече от 2018 години! Не чакаме нов! Сещайте се понякога за нашия Спасител!
467
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Румен Радев засега е единствения читав и честен политик!!!
466
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГОЛЕМИ ТЕАТРИ И ДРАМИ АЛА ЗИМА 2013Г И ПОСЛЕ 2014Г ГРЪМНАХА ОНАЯ ТАКОВА ОНАКОВА И СЕГА ВСИЧКИ НИЕ 4/5 МИЛИАРДА ЧРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИЯ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ.
465
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който иска ГЕРБ най-после да падне от власт та държавата да се пречисти от зависимостите им и свинските им десет годишни черва има само една алтернатива за БСП. Всички останали, както е до втръсване известно, които обираха протестния вот да не отиде за БСП накрая легнаха на гербавите и българския народ ако това не може да види, значи са си прав е Иво Христов 80 процента. Помните ли Радев служебния кабинет само от НДСВ на боко бившите съпартийци му гарантира изборната победа.
464
3
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
До П.Петров

Цитат: "На Бог се уповавам да ме води по пътя, когато не знам на къде да вървя, но не чакам от него да дойде да ми изкопае нивата!
Човек да си свърши човешката работа, за да може Бог да си свърши божията."
----
Аве, Петров каква ще да е тази Божа работа? Само седи кибик, гледа какво става и не се меси. Той изобщо върши ли нещо? Той бетер пазач на паркинг :)))
463
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Избиратели, Слави е от най-най-най-бойковата телевизия, ако гласувате за него и стане патерица на боко, дали няма да пукнете от мъка че така масово Банкя пак ви прилапва гласа.
462
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки петък пускат граждани свободно да разгледат Парламента и да се снимат. Слави Тритонов и Росен Радев могат да се възползват от раз, да врътнат едно коремно и да си излязат. От раз, бай дъ уей между другото.
461
5
 
9
 
! Отговори
Арсений преди 4 месеца
Трифонов още ли смята, че Доган е най-великия ни политик, и още ли ходи на лов с Гоце?!
460
6
 
8
 
! Отговори
Тълпата преди 4 месеца
Слави, Слави, Слави !!!! Йееее !
459
11
 
11
 
! Отговори
BG преди 4 месеца
Хвани единият, удари другият. Новите Барековци .
458
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аха ясно и Слави чалгата ще е Месията а управляваща сила ще е БСП със ДПС розово бъдеще се очертава
457
4
 
14
 
! Отговори
ttt преди 4 месеца
Целия свят се прееба, никаде нестаа да живеене вече
456
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 4 месеца
До Едо
На Бог се уповавам да ме води по пътя, когато не знам на къде да вървя, но не чакам от него да дойде да ми изкопае нивата!
Човек да си свърши човешката работа, за да може Бог да си свърши божията.
455
4
 
17
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
Аз предлагам да се помолим на господ да ни прати истински месия че тия нещо ме съмняват.
454
3
 
2
 
! Отговори
Едо преди 4 месеца
продължение. ...СА ПАНАЦЕЯТА НА ПОЛИТИКО-ИКОНОМИКО-ДУХОВНИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИЛИ НЕ, ТОВА НЕ СРАБОТВА.ЗАЩО? ЗАЩОТО БЕЗБОЖНИКА НЯМА СТРАХ БОЖИЙ- не говоря за Православни клирици и лаици, които с делата си стоят далеч от Бога, но аз не мога да ги съдя-има Кой да съди и Неговите съдби са справедливи.Но това не значи,че не можем да ги наблюдаваме и,ако се налага, с добронамереност да ги изобличаваме. Бог повелява това на силните християни,които да носят немощите на слабите.Сл.