Къде е задържаният депутатски брат? Цацаров и Радев да обяснят

БСП и ГЕРБ отново влязоха в политически сблъсък в парламента
Обновена: 13 сеп 2018 13:31 | 13 сеп 2018 10:37, Камелия Цветанова
61
Къде е задържаният депутатски брат? Цацаров и Радев да обяснят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите привикаха МВР шефа в оставка Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров заради брата на народния представител от БСП Георги Стоилов - Илия Стоилов.

Предложението за това дойде от Маноил Манев от ГЕРБ, който обвини, че "функционери на БСП се опитват да оказват натиск на правоохранителните и правораздавателни органи“.

Той отсече, че в последните часове циркулира слухът, че Илия Стоилов, който е обвинен за ръководител на организирана престъпна група за рекет, е избягал зад граница, след като е бил пуснат от ареста.

Още по темата

В някои медии по-рано се появи информация, че Илия Стоилов е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила на адреса му в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките.

Бизснесменът беше арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври миналата година в Русе и оставен в ареста. На 29 август бе пуснат от Спецсъда срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Прокурор оспорва решението и на 11 септември трима апелативни съдии са отменили подписката и са разпоредили Илия Стоилов да бъде върнат в ареста.

По неофициална информация Стоилов е излязъл от България на 6 септември през ГКПП-Калотина с "Ауди" и оттам заминал за чешката столица Прага. Тръгнал с голяма сума пари.

Заради този случай Маноил Манев настоя, че депутатите трябва да бъдат информирани.

Георги Свиленски от БСП пък отсече, че настоява Валентин Радев и Сотир Цацаров да представят на депутатите информация за всички случаи на осъдени престъпници, които са напуснали страната.

Съпартиецът му Таско Ерменков допълни: "Манев каза, че в обществото има слухове и моля, ако ще се превръщаме в разследващ орган на слухове, нека за проверим и слуховете за биографията на един от кандидатите за министри“.

А червеният Явор Божанков настоя в парламента да дойде и шефът на новата антикорупцинна комисия и да каже купил ли е премиерът Бойко Борисов къща в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
7
 
! Отговори
Ануз Свинктерсон преди 5 години
Тея бсп още крадат старомодно и на дребно. Други са герб. Модерни апаши.. КТБ, Олимпик, саниране и рекет над едрите бандюги. Трагикомичен цирк от крадци и професионални мошенници граби страната 30г...
56
5
 
8
 
! Отговори
шапка на тояга преди 5 години
Те всичките социалисти са клиенти на прокуратурата, ама съдиите са отгледани кадри на социализма. Така че спете спокойно. Социализъм е имало, има го и ще го има!
55
8
 
5
 
! Отговори
така вече не може преди 5 години
Туй ГЕРП ако я карат така всички братя социалисти ще вкарат в затвора.Сега, то брата на Георги Стоилов може да е избягал, но броените пари свършват и после няма да може да развива дейност.Както и много други знайни и незнайни герои на социализма.Да даде Путин да се върнат с подводница и да започват революционна борба щото то всеки ден хващат по някой социалист . . .
54
7
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Коя икономика бе, пиленце заблудено?Да не би тази на САЩ или Русия или опази боже да си се объркал, че ние имаме икономика и тя е в някакъв си подем?
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... в последните часове циркулира слухът, че Илия Стоилов, който е обвинен за ръководител на ОПГ е ИЗБЯГАЛ ЗАД ГРАНИЦА"---... циркулира и слухът, че Братя Галеви са се ЗАВЪРНАЛИ от ЗАД ГРАНИЦА. :)По случая се води проверка ... :)
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономиката е в подем и *** отново искат да цоцат
51
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
депутатския брат е в Барселона,работи като иконом,в къщата на мис бикини,който не вярва от герб,да пита началника си.
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново червен бандит а вчера другарката Лечева пак ръсеще мозък вместо да си гледа съпруга който е "болен"пак по причина мафиотски изпълнения от каквито са и парите на другарката.Другарите няма ли да поискат пак нечия оставка,след запоя в село Баня в СПА комплекса Катарино,ама хубаво е било там а,я какви хора и гюбеци са друсали начело с Корнела-главният секретар на ЦК НА БКП!!!Съдебната система както и медиите,както и сивата икономика са в ръцете на ЧЕРВЕНИТЕ!"Честито"и на Доган за ТЕЦ-а!!
49
8
 
7
 
! Отговори
ДО 49 преди 5 години
ПРЕДЛОЖЕНИЯТ ЗА ТРАНСПОРТЕН МИНИСТЪР Е ЯКО СИКАДЖИИСКО МОМЧЕНЦЕ..ХИЕНА ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ--КАКТО ВСИЧКИ ***..МАФИОТИ..ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ПРАВИТЕЛСТВО НА МАФИОТИ И ТЪРГАШИ...
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените милионери в действие- ЗАЩИТАВАТ СИ СПОНСОРИТЕ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ- ГОЛЯМ СЕИР СА.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То много вече слухове циркулират като първият бе за момичето от Перник-Мирослава,а е намериха къде след като споменала на сестра си,че е отвлечена не от някои си,а от някакви в униформи и до там е излязла след излизането й от спортната зала,която ще да е като Армеец понеже такъв спорт тренирала,практикувала щото вече имала ранг по колан,е и какво стева със слуховете дето циркулират,изясняват ли се от нивата щом се пускат по нивата,че и от това най-горното ужким,а целите са слух като за глух.
46
3
 
16
 
! Отговори
МММ.... преди 5 години
БЯХ С ДОБРИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ КЪМ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НО ДНЕС КАТО ГО ЧУХ ЗА КАКВО Е ОТИШЪЛ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕМОЖЕХ ДА ПОВЯРВАМ ДОКЪДЕ СЕ Е УНИЖИЛ ЦВЕТАНОВ ДА МУ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВИ - СЪЖАЖАЛЯВАМ Г-Н ЦАЦАРОВ НО НЕЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ ВЕЧЕ ЩЕ ВИ ВЯРВА - ОТ КОГО СЕ СТРАХУВАТЕ??? Е ТО Е ЯСНО НО ЗАЩО??? - НЕ НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ЕДИН ГЛ.ПРОКУРОР ЩЕ БЪДЕ КОМАНДВАН ОТ ЦВ.ЦВ.
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
народния представител от БСП Георги Стоилова тоя бастyн какво прави в парламента? Брат му криминален престъпник, а тоя *** депутатски кюфтета.
44
1
 
11
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Тук няма правосъдие. Отишъл е направо в Страсбург.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Кажи къде е повишението на пенсиите и заплатите,което обещахте?в куфарчето на другаря Илиев и пътува към австрийска банка. Вие си носете портретите на Стали и Тато и се изпикaйте в яз.Копринка.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ПРЯКОРЪТ, С КОЙТО Е ИЗВЕСТЕН Г-Н МАНОИЛ МАНЕВ В СТАРА ЗАГОРА Е "КУХИЯ"?
41
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бягайте и се спасявайте от тази територия !
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Комунистите ограбихаПродължавай да,си повтаряш тая мантра, дано някой да ти повярва
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да е очаквал друго?
38
6
 
20
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.