Новите министри сядат в креслата на старите! Кой кой е от тях?

Вижте кратките им биографии
Обновена: 20 сеп 2018 14:16 | 20 сеп 2018 12:23, Красимир Ангелов
73

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

От днес кабинетът "Борисов" 3 официално има трима нови министри.

Това стана факт, след като депутатите гласуваха и приеха подадените оставки на вътрешния министър Валентин Радев, регионалния Николай Нанков и на транспортния Ивайло Московски. Те решиха да напуснат постовете си заради пътния ад край Своге, който отне живота на 17 души.

Още по темата

На тяхно място парламентът назначи главния секретар на МВР Младен Маринов за шеф на МВР, Петя Аврамова – за ръководител на МРРБ и Росен Желязков за лидер на транспортното министерство.

Кой кой е от новите министри?

Старши комисар Младен Найденов Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. През 1997 г. е защитил магистърска степен във ВИПОНД-МВР. През 2005 г. е завършил "Право" в УНСС.

Постъпил на работа в МВР през 1991 г. Назначен е на офицерска длъжност през 1997 г. в отдел "Охранителна полиция" – СДВР. През своята професионална кариера е преминал през следните длъжности: Полицай в направление "Полиция" – СДВР, Полицейски командир в отдел "Охранителна полиция" – СДВР, Н-к група в отдел "Охранителна полиция" – СДВР,  Зам.-началник отдел "Охранителна полиция" – СДВР, Началник отдел "Охранителна полиция" – СДВР, Зам.-директор на СДВР.


От 25.07.2014 г. е назначен на длъжността Директор на СДВР, а от 10 май 2017 година, с указ на президента Румен Радев, е назначен за главен секретар на МВР.

Петя Цветанова Аврамова е родена на 29 май 1963 във Враца. Инженер е по професия. Тя е народен представител от 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисията по инвестиционно проектиране.

Преди това е била председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.), както и заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Тя е областен кординатор на ГЕРБ за Врачанско.

Новият транспортен министър Росен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Магистър е по право от Софийския университет "Свети Климент Охридски".

В периода 1994-1995 г. е последователно юрисконсулт, старши юрисконсулт, а по-късно секретар и кметски наместник в район "Средец" на Столичната община. От 1995 г. е адвокат по гражданско и търговско право, член на Софийска адвокатска колегия. Бил е заместник-кмет по направление "Законност и контрол" на район "Лозенец"(1998-1999 г.).

От 2003 г. до юли 2009 г. е секретар на Столична община.

В периода 2011-2013 г. е председател на Управителния съвет на Института по публична администрация и представител на Република България в Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

От 2009 г. до 2013 г. е главен секретар на Министерския съвет, а в периода 2014-2016 г. е съветник на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното управление.

От 30 септември 2016 г. с решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция "Електронно управление". С Решение на Министерски съвет от 20 декември 2017 г. е определен за председател на Комисия за регулиране на съобщенията, като решението влезе в сила на 15 януари 2018 г.

Името му нашумя и покрай аферата "Костинброд" през 2013 г., когато бяха открити напечатани по-голям брой бюлетини за изборите. Прокуратурата повдигна обвинение на Желязков, който тогава беше главен секретар в служебното правителство на Марин Райков, но в крайна сметка беше напълно оправдан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
6
 
! Отговори
Незнам вече преди 5 години
Проблема е че няма ред в тази държава. Всеки си прави каквото си иска ама на нашите бедни гърбове. Разбирам съда корумпиран , съдебната система корумпирана , избирателната система корумпирана , изпълнителната системата корумпирана , законодателството корупирано всичко е в полза на бандитите срещу народа. Имам чувството че няма ред няма равенство. Обществото е разделено на две нива или три ужас аз не знам за какво живея. Аз съм само инструмент който се използва.
46
10
 
7
 
! Отговори
www преди 5 години
ЗАМЕНЯМЕ СТАРИТЕ ПА++ЗИТИ С НОВИ....
45
11
 
9
 
! Отговори
иван преди 5 години
кражби и рекет сдаден,кражби и рекет приет!
44
9
 
8
 
! Отговори
Мхм преди 5 години
Ако тези политици само се изхранват от политиката и няколко обещания които едва ли спазват , ми то те не вършат добра работа. Да дойдат и видят как се работи за 600лв от 8 до 18 часа . А те работят от 8 до 12 или 15 и си заминават. Кажат една две приказки на пресконференция и после си взимат 2500лв. И ако след 15:00 имат извънредно някое място да посетят да чуят проблемите на хората в един кои си раион , после обещават че ще бъде изпълнено и после нищо не са направили.
43
10
 
12
 
! Отговори
Православен преди 5 години
ОСТАВКА!
42
9
 
11
 
! Отговори
плеймейтка преди 5 години
На третата снимка Желязков като розово прасенце. Жена, деца има ли? Много ме интересува.
41
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние обикновените хора имаме дипломи и може да управляваме 100 пъти по добре от колкото Борисов и неговият състав. Даваме оставка на всички там и вмъкваме нови доверни хора. За да решим проблема с корупцията трябва да атакуваме сърцето на корупцията и всичко идва от парламента. В нашето правителство ще има закони , правосъдие. А при герб това го няма. Много неща са за промяна времето е дошло.
40
9
 
8
 
! Отговори
И ТРИМАТА 'УБАВ преди 5 години
СА ДЕЦА НА ВИДНИ КОМУНИСТИ.ЧЕТИТО ВИ НАЗНАЧЕНИЕ НАРОДЕ!ОТНОВО ДС ПЕЧЕЛИ!
39
12
 
12
 
! Отговори
новите лапачи преди 5 години
честити нови цени на хляба!
38
11
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Аз паднах, друг ще ме смени, какво тук значи някаква си личност,, какво е искал да каже вапцаров, с това , едни си отиват други идват и са все същите, кръв и пясък, ама Спартак го няма, и какво ще се промени, нищо , от не кадърен по не кадърен , ай сега ще чакаме да видим кой ще е поредния екшън , че и тези да си идат, всички са аут , е и като ги смениха да не би сега асфалта ще е по качествен , и няма да се краде,, дали престъпнастта ще намалее и пр,
37
11
 
15
 
! Отговори
Това е мн сериозно преди 5 години
От тази промяна зависи подобрението на животите ни. Сега политиците ги е страх да не си изгубят уютното топло местенце в парламента. Гледах новините. Имаше един гербаджия който викаше ,, Я по спокойно с оставките '' . Май нещо го хвана страх този гербаджия да не загуби мястото си. Нещо май започват да се страхуват. Еми като управляват кофти и лъжат , мамят такъв ще е резултатът. Връща им се те са си виновни сами.
36
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов умишлено назначава силнокомпрометирани хора за министри за да може да ги държи изкъсо и когато примката около него се затегне да ги изрита. Обикновени бушони - нищо повече.
35
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ГЕРБ назначава винаги за министри хора с IQ на фикус.Може би за да не засенчват Воджа.
34
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, Росен Желязков вавоеба - министър.
33
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ И ГЕРБ МАФИЯТА КОЯТО СЕ СМЯТА ЗА НЕДОСЕГАЕМА.БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ, БОЙКО БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ И ЦАЦАРОВ В ЗАТВОРА. НЕКА ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ, НА КОИТО ИМ СЕ ВИЖДА КРАЯ И ГЛЕДАТ ДА НИ ИЗТОЧВАТ ОЩЕ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ, БОЙКО БОРИСОВ ,ПЕЕВСКИ И ЦАЦАЛОВ В ЗАТВОРА
32
11
 
14
 
! Отговори
Оценките преди 5 години
Ще дадем оценки на новите министри в края на мандата им след 3 години. Трябва да видим как се справят. Успех!
31
12
 
13
 
! Отговори
3 преди 5 години
3 стари навън , 3 нови вътре. Промяна няма се същото ще си е.
30
13
 
13
 
! Отговори
Оценките преди 5 години
Ще дадем оценки на новите министри в края на мандата им след 3 години. Трябва да видим как се справят. Успех!
29
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
големи експерти голямо нещо!1. Другарката Петя Аврамова - инженер по топлотехника! Тук само пишат "инженер по професия". Е да де, но нищо общо със строителството. Най-голямата и заслуга е че е областен координатор на ГЕРБ2. Министърчето на МВР - най-голямата заслуга му е, че е бил шофоьор на определени мутри от СИК. И тъй като на власт е друга мутра от СИК, то това минава за плюс. В нормални страни щеше да е сметосъбирач.3.За Росенчо пък е любовник на Бъчварова и така...
28
10
 
11
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Стига си писал навсякъде едни и същи глупости!