Без цензура и страх – Българската свободна тв... на БСП

Левицата подаде документи в СЕМ за регистрацията й
27 сеп 2018 18:10,
79
Без цензура и страх – Българската свободна тв... на БСП
Снимка: БТА

БСП подаде документи в Съвета за електронни медии /СЕМ/ за регистрация на собствена телевизия.

Избрахме името Българска свободна телевизия, като вярваме, че в нея ще може да се изразява свободно мнение, без страх да се представя истината и фактите такива, каквито са - без цензура, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите в регулатора. Искаме да помогнем и на България - от 111 място по свобода на словото да я придвижим малко напред, добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата

Любомир Коларов, директор на телевизията, посочи, че тя ще излъчва 24-часова програма, като ще заложат основно на новини и публицистика.

Това, че в основата при създаването на тази телевизия е БСП, не означава, че обезателно от сутрин до вечер ще има някакви партийни постулати. Девизът на нашата телевизия е "Бъди свободен", заяви той.

БСП финансира, организира и открива тази телевизия, но имаме амбицията да не бъде партийна, а да бъде обществена, свободна телевизия, коментира и Корнелия Нинова. Тя посочи, че са направили финансов разчет за 2 млн. лева, с които ще отворят телевизията. Ако се разрасне, ще поставя въпроса пред Националния съвет на партията да увеличим средствата, добави Нинова.

Телевизията ще се разпространява по сателит и кабел. Подготвени са студиа и офиси на телевизията на адрес ул. Индустриална 11 - в халетата на бившия хладилен завод.

В отговор на въпрос Нинова обясни, че Елена Йончева и Велислава Дърева може да участват в публицистични предавания или да представят разследвания, но не и да са водещи на предавания.

Кога ще стартира телевизията много зависи от СЕМ, обясни Нинова. Бихме искали до края на тази година да стартира, добави тя.

Председателят на СЕМ София Владимирова коментира пред журналисти, че регулаторът ще се движи по процедурата, която е законно установена. В двуседмичен срок нашите експерти ще прегледат документите и те ще бъдат внесени на заседание на СЕМ за гласуване, посочи тя.

Ако документите са изрядни, ще бъде гласувана регистрацията според искането, което е внесла БСП. Ако се установят недостатъците, заявителите ще имат една седмица да ги отстранят и отново да внесат документите, обясни Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
И защо не българска комунистическа телевизия, каквато ще бъде?
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз я показвам за лош пример на децата.
29
1
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Аз не съм бил дълго в България. През 2013 имаше една програма дето разпространяваше истини от фабриката за лъжи. Беше подплатена с хубави филми. Мисля 7.Тя вече не се ли излъчва?
28
4
 
10
 
! Отговори
няма страшно преди 5 години
Добре че има и други програми да могат хората да се информират.Тази ще я гледаме колкото да сме в течение със спуснатите отгоре опорни точки.
27
9
 
17
 
! Отговори
месара преди 5 години
фабриката за лъжи се отваря, водеща другарката "истината" нинова!
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочети , тикво , какво си написал ! Първо предполагаш , после плюеш по ..... себе си !
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не работа се няма да я финансира от бюджета за *** просто по-опитните *** ще станат сценаристи на нещо а по-неопитните статисти,камерджии и т.н.Аз обаче се чудя едно след като Дърева и Йончева ще са там как така може патрашкова дето и викам патрондашкова да не е там.Ей сега ще наизвади едни флашки ще излезе че ги е свила лично от компютрите на Тръмп Шойбле и Сорос, а после ако телевизията и падне реитинга поради измиране на типичните зрители пак ще и гръмне градинката с флашки ранозрейки
24
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Не. Ще казват за бокувото лято с изтеглените милиарди заеми и потънали в небитието, за затворените фабрики, мигрантските коридори, контрабандата, наркотиците, огромната битова и организирана престъпност и т.н. гербави благообразни занимания.
23
6
 
17
 
! Отговори
Честито преди 5 години
Владимир Владимирович го създаде за да измете Болен Лидеров. Сега ще очакваме "Всяка неделя" с Кеворкян, Анахид Тачева, а също и "На всеки километър"
22
7
 
12
 
! Отговори
Голем смех преди 5 години
Ако тази свободна телевизия наистина е без цензура и страх както преди 89г. при тяхната партия майка БКП ще я гледам
21
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита Ви московска телевизия. Имаме се вече една АЛФА ТВ тази ще е втора.
20
11
 
11
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Голямо охкане бе колеги, то другите като са на герб да не са много убави.
19
14
 
9
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
Ми що да нямат, те всички без една са на герб.
18
3
 
9
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Съдейки по липсата на лавина от минуси на предишният ми пост, предполагам, че мълвата за бюджета на колегите е вярна и са събрали колектива да обсъдят как да поведат работническата класа на борба срещу новата заплаха!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
16
4
 
22
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 5 години
ИСКАМЕ И ТЕАТЪР НА БСП.
15
6
 
22
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
"демократичен комунист" е нещо като "оловно желязо" или "руски мюфтия".
14
5
 
20
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Колко свободна може да бъде една телевизия,която предава за Българи а е собственост на турци и руснаци?
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще пестят, бе! вместо да обикалят по села, мандри и паланки, ще ги лъжат по тв!
12
4
 
22
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Абе вярно ли е, че Корнелия ще финансира телевизията от бюджета за троловете?Това никак няма да е честно! Бъдещето е в интернет не в някакви телевизии!