Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой въведе тази дума - "усвояване", но много е готина за нашите географски ширини.
196
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
"Нека да видим защо се стига до тези проблеми!Пределно е ясно защо се стига до тези проблеми - ПОЛИТИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И КАДРОВОТО ИЗДИГАНЕ В НЕЯ!БЕЗОТЧЕТНОСТ И БЕЗОТГОВОРНОСТ НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!(примерно Гл. прокурор)ЛИПСА НА МЕДИЙНА СВОБОДА;МОНОПОЛИЗАЦИЯ И КАРТЕЛИЗАЦИЯ НА ПАЗАРА ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ В КЛЮЧОВИ ОТРАСЛИ НА ИКОНОМИКАТА;А ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ГО ПРЕМЪЛЧАВА?
195
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Ибн ебн ал кравар 210 Ти за Бареков ли глусува?
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а *** не се чувства президент на Българиа
193
4
 
3
 
! Отговори
Румен Грипена преди 5 години
Президент който иска Спортни самолетчета за армията ни е национален предател
192
2
 
4
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 5 години
Който гласува мутра да е премиер, да си направи сметка колко му е багажа. Същото се отнася и за гласуващите за БКП
191
5
 
5
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Плюя на Вас г-н Президент!
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месараАааа, не си прав. Продажници бол. Помним и "Реформаторите", които имаха най-явната анти-ГЕРБ кампания и "Никога с Бойко", а след изборите се взеха. Помним и патрЕотарите, които по аналогичен начин се намърдаха във властта, като за последно... Магарешки и той беше против Бойко и ГЕРБ,пък сега им удря по едно рамо. ДПС пък си го крепят прикрито, че ако се вземат публично, на Бойко анти-ДПС говоренето ще отиде зян (а то май Цвъки се озхожда повече, Бойко не смее да се зъби на тартора)
189
5
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
А дали БСП и Корнелия не рабатят активно за срива на доверие към институциите?Ми те само това правят.А от прозореца на президенството нещата се виждат, както са описани от президента.
188
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя работи анализатор критик.
187
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Пука му на Радев за Вики. Важното е още веднъж да се повторят лъжите на БСП. Абсолютен руски лакей, само да излезне от БГ и веднага за санкциите започва да рецитира заучени фрази! Импийчмънт сега!!! И да върне парите на Грипен, че няма да стане неговата работа!
186
5
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Росен Банов: Г-н президент, ще излезете ли да кажете прогнозата за времето по Нова, поне веднъж, хей така в името на Евроатлантизъма?
185
5
 
6
 
! Отговори
Росен Банов преди 5 години
Президентът Радев е недемократ и не Атлантик и неевропеец! Иска да купи бутикови Грипени, ама няма да му мине номерът!
184
3
 
4
 
! Отговори
Фен на Днеса преди 5 години
Нещо за зодии ше даваш ли?
183
16
 
14
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Този президент е враг на България!
182
9
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Дайте някоя рецепта за мусака, по-интересно ще е от жалкото ненужно мнение на пишман президента.
181
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mr. Starbucks, повтаряй след мен: "Бат Бойко е законният Министър председател на Р. България. Той я управлява, а на безгласната буква с гръмката титла "президент" не й остава нищо друго, освен в яда си да дрънка заучени фрази и клишета като ехо от последното червено сборище.
180
5
 
3
 
! Отговори
Pilot до КАВАЛА преди 5 години
Каква работа са си свършили мильовците: Колко хора по селата са те роризирани и няма хванати , колко деца се зарибяват ежедневно и няма задържани, колко колинсе крадат и няма осъдени, колко корумпирани политици са в затвора ,а кажи платени драскачо ! Именно това ти пише и Президента,но на теб ти е платено друго да пишеш !
179
9
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
герберуните е ги е яд до края, че този президент не е като предното посмешище, дето само ги хвалеше. Добра новина за вас, скъпи гербепрунчета, е че краят ви е съвсем близо :) тези избори ще трябва да се бръкнете много дълбоко за манга гласове и пак няма да има с кой да правите коалиция :) :)
178
6
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
колеги, звучите ми доста напрегнати. Отпуснете синктерите и повтаряйте след мен: Румен Радев е законно избран президент на демократични избори в демократична европейска страна. Сега сте по-добре, нали :)