БСП в атака заради здравеопазването, внесе вота

Управляващите не могат да се справят със сектора, настоя Нинова
Обновена: 15 окт 2018 17:32 | 15 окт 2018 16:37,
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП внесе вота на недоверие към кабинета за провал в политиката на здравеопазването.

Още по темата

"Внесохме мотивите за вота, всички сме се подписали", заяви пред журналисти председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

"С този вот искаме оставката на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за това, че не искат и не могат да се справят с катастрофалното състояние в сектор "Здравеопазване", посочи тя, цитирана от БТА.

Според парламентарния правилник разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението.

Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Това е третият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Първите два бяха по темите "Корупция" и "Сигурност".

Сред мотивите за вота за здравеопазването Корнелия Нинова посочи, че стотици хиляди български граждани не могат да се лекуват, или защото нямат достъп до лекар и болница, или защото нямат пари да си доплатят лечението.

Тя отбеляза, че изрядни платци на здравни осигуровки трябва да доплащат, което е противоконституционно. Най-неизрядният платец в държавата на здравни осигуровки е правителството, заяви Нинова и добави, че то не изпълнява задължението си да плаща за деца, пенсионери и администрация.

По думите й вместо държавата да стане изряден платец на здравни вноски, управляващите искат да натоварят допълнително работещите българи със задължителна здравна застраховка от 12 лева.

"Нашите политически опоненти през цялото време внушават, че това е вот за намерения, което не е вярно. Вот се внася за провал в политика, т.е. за настоящото състояние на здравеопазването и за политиката, която това правителство провежда вече две години", заяви Нинова.

Лидерът на БСП посочи също, че лекарствата се изнасят от България, лекарите и медицинските сестри напускат страната и въпросът с кадрите е катастрофален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три мандата ни разкостиха.Но продължавайте да си ги избирате.Майките седят пред Парламента пети месец, здравната ни система не лекува, а убива. Всички качествени лекари и м. сестри бягат.
12
4
 
5
 
! Отговори
До расате преди 5 години
Я питай майка си и баща си ДАЛИ БЕШЕ или не беше безплатно здравеопазването! И зъболечението даже БЕШЕ ВЕЗПЛАТНО!
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проклятието на България са турско-ромските партии ГЕРБ и ДПС. Ето днес в един турски район са си делнали гласовете по равно.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баба пенаИ вашата диктатура с безнаказаните обиди ще свърши. Сега продължавайте да се излагате, с това ясно показвате що за умен и красив е електората на шайката ГЕРБ.
9
5
 
7
 
! Отговори
расате преди 5 години
До ognyanzА как се прави здравеопазване без пари? Само не ме убеждавайте, че някога е било безплатно - това дори и теоретично е невъзможно.
8
2
 
8
 
! Отговори
1984 преди 5 години
ХАЙДЕ 111 ОТО МЯСТО ЗАЩО КРИЕТЕ НОВИНАТА ЗА ПАЛЕЖА НА ИМОТ НА ФОТОРЕПОРТЕР. И това е случайно нали, намерете някое ромче да си признае, ама преди това му обяснете да не тича пред камери без дреха в ръце пък после дрехата да е в дома му. Требе всичко да си съвпада.
7
4
 
3
 
! Отговори
нет преди 5 години
един народ заслужава управниците си,защо ли,защото са един дол дренки,крадливи,пресметливи/няма лоши/,егоисти,на вуте зле не на нас,интриганти,себични,не е до пари до принципи,а такива в повечето българи е под въпрос,тъчи и смотани да прават мръсно като тези дето ги крадат сърдете се на себе си,правете до ро нищо,че може ,,изядете ***,, някои други ще ви отвърнат с добро
6
7
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега ognyanz, проблемът е, че пасивният любовник на Пепи, Глинка, осъди еднолично диабетиците на смърт от днес за утре, но другарката Нинова не поиска ето (рус. - вот) на недоверие. Как да преместваме планини в името ниново тогава?
5
10
 
10
 
! Отговори
TT преди 5 години
Много са огладнели червените другарчета...Нямат вече търпение да хванат ножа с който се реже баницата...
4
11
 
9
 
! Отговори
Стар предприемач преди 5 години
та нали точно бсп разсипа сектора и цялата държава
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** крещи:"червените в атака".Михов отговаря:"Не атака, а май в батака".
2
10
 
8
 
! Отговори
Мем преди 5 години
Виж,какво *** искай парите от твоя Георги Михайлов,който е опоскал и вкарал във фаллит цяла болница!Ясно ли ти е!Вие правите мизерии те,а ги преписвате на други!Как не те е срам дебелоглаво и безочливо животно и ти!
1
6
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Има ли проблеми в здравеопазването? Има и още как. А здравният министър не може да измисли нищо друго, освен да иска още пари за допълнителна здравна вноска. Това е истината. Хайде сега, герберски т'ролове, започвайте да плюете по Корнелия Нинова. Ако мислите, че така се решават проблемите на гербаджийското управление, много се лъжете.