Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"

НФСБ вини Сидеров, че обслужва интересите на Русия
Обновена: 17 окт 2018 10:40 | 17 окт 2018 10:30, Камелия Цветанова
154
Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"
Снимка: Bulphoto, архив

На следващия коалиционен съвет на ОП депутатите от НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на групата.

Доверието от него вече е снето, обяви зам.-шефът на групата Валентин Касабов в присъствието на останалите депутати от партията на Валери Симеонов.

Освен това от НФСБ категорично порязаха мераците на лидера на "Атака" да оглави листа на предстоящите избори за Европейски парламент и да стане евродепутат.

Още по темата

В основата на поредния скандал между "Атака" и НФСБ стои украинската православна църква. Заради позицията на Симеонов на черния екран на спряната телевизия "Алфа" се появиха слайдове от името на Сидеров срещу Валери Симеонов, в които той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос.

Според депутатите от Симеонов обаче явно Сидеров обслужва интересите на Русия, а независимостта на украинската църква трябва да бъде подкрепена.

Депутатите на НФСБ няма да напускат групата на ОП, но вече ще се представляват от Валентин Касабов и Борис Ячев.

"Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с "Обединени патриоти", заявиха от НФСБ.

Те обвиниха Сидеров в "поредното нарушение на споразумението на коалицията".

"Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България", отсече Касабов.

Решението на НФСБ няма да доведе до разпад на управляващата голяма коалиция, увери Борис Ячев.

Това не е първият скандал в групата на патриотите. В края на юли отново имаше напрежение, което дори ескалира до физически сблъсъци между Сидеров и Валентин Касабов в стаята на парламентарната група на ОП. Тогава Сидеров обяви, че Касабов го е бутнал, а пък Касабов нарече измислици обвиненията срещу него.

Въпреки раздора – през септември патриотите успяха да постигнат примирие и хората на Симеонов досега не искаха оставката на Сидеров като шеф на парламентарната група.

От днес обаче нещата вече изглеждат по различен начин.

Каква ще е позицията за исканата оставка на Сидеров на третия партньор в малката коалиция – ВМРО така и не стана ясно.

Искрен Веселинов коментира, че според воеводите е изключително незряло постигнато до момента от патриотите да се разрушава.

"Няма да влизаме в диалог, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме, че събитията са обратими", лаконично коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
9
 
50
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Моето мнение по въпроса с русофилите / рубладжиите / -ако чуете някой до вас дори само да хвали Русия и руския народ , забийте му 2 крошета в главата и му кажете ,че вие сте българи , а не *** като него !Българският народ винаги е страдал от родните рубладжии , които дори избиха над 30 000 български интелектуалци по заповед от Москва ! Качвайте рубладжиите в товарните вагони и ги пращайте в Сибир , но преди това хубаво ги набийте , строшете им кокалите както те правеха след 9 септември
61
4
 
36
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Освен руски патриоти има и ПЕЙТРИЪТ-- само Български няма .
60
5
 
46
 
! Отговори
Do 66 преди 5 години
До АнонименНа всички БГ псевдопатриоти, патриотизма към България се изразява с безрезервната им и вярна служба към Русия.Ще ги познаете по измислените лозунги "България над всичко", "България на три морета", тениски с ликовете на Левски или Ботев, агресивно поведение, силно анти Европа и Запада като цяло.Искат независима България, но в същото време силно обвързана с Русия.
59
4
 
36
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Руски патриоти какви ! -- не знаеше ли ?
58
3
 
38
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Руски патриоти какви ! -- не знаеше ли ?
57
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви патриоти са, след като работят само и единствено за интересите на Русия
56
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много русофили има в БГ и много платени рубладжии.Докато това е факт, България няма да види бял ден.
55
3
 
38
 
! Отговори
инфо преди 5 години
БПЦ е гласувала да не се подчини на Гюндаев и Путин.
54
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там е работата, че от Сидеров нищо не става. Само гледа на каква хранилка да се намести. То всичките червени бoклyци са като него. В контекста на казаното, Сидеров трудно ще излезе от ОП, защото знае, че следващ път може и да няма. Той се "закачи" към ОП и така успя да се намести в парламента, никакви идеи, никакви виждания, само по дебела сламка!
53
7
 
39
 
! Отговори
Sd преди 5 години
Много глупави парчета има. Не разбирате ли, че разединението винаги идва отвън. Разделяй и владей.да не мислите, че украинския народ има нещо против да е под руската патриаршия както си е била винаги. Символичен акт на разединение инжениран отвън чрез поставена корумпирана ***. Запада никога не иска славяни обединени под каквато и да е форма, нито религиозна нито държавна (Югославия). Разделяй и владей наистина е много просто западни поклисарчета.
52
8
 
45
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Българският народ бял ден няма да види докато не бъде убит или изгонен извън страната и последният *** ! Ленин не случайно ги е наричал полезни иидиоти , понеже са готови дори безплатно да работят в интерес на Русия без да им пука ,че вредят на собствената си родина и на собствения си народ !
51
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русский вън от България !
50
7
 
40
 
! Отговори
Жеков преди 5 години
След анексията на Крим, руснаците си спечелиха вечен враг в лицето на Украйна и дори източна Европа!
49
5
 
38
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Руската църква е наследник (узурпатор) на Търновската !!!
48
4
 
43
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
"Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България", отсече Касабов.....................Тези най-после откриха топлата вода , че Сидеров работи само в интерес на Русия дори това да е в ущърб на интересите на България ! Даже малките деца знаят ,че Сидеров е *** , а патриотите едва сега го разбраха ! Рубладжиите вън !
47
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров е актив на руските служби.
46
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Абе, вие русофилите изпадате в някакво параноично състояние на тема трети пол.Ами, захапи един руски задушлив ботуш за докажеш, че си мъз бе !
45
8
 
36
 
! Отговори
русский преди 5 години
р.s. для многих молодых болгар- я очень верил в сша и демократию и считал,что они нам помогут.как же я был молод и глуп-надеяться надо только на себя
44
7
 
38
 
! Отговори
123 преди 5 години
Руската пoдлога Сидеров има типично болен мозък на средностатистически русофил :D
43
4
 
39
 
! Отговори
преди 5 години
Aбе всички знаете за Голодомора , а за Бенгалския глад през Втората Световна когато за да се изпълняват доставките за метрополията в Лондон милиони индийци са измрели по заповед на Чърчил?И тения брой е доста по голям от украинците измрели при колективизацията.Ако се борим за справедливост трябва да сме обективни.Ама то кой ти гледа исторически факти не отговарящи на "модерните".