Строителството на АЕЦ "Белене" - отново на дневен ред

Министър Петкова: До края на годината ще се обяви търг
25 окт 2018 19:15, Анисия Иванова
55
Строителството на АЕЦ "Белене" - отново на дневен ред
Снимка: МЕ

България планира до края на годината до обяви търг за строителството на АЕЦ "Белене", съобщи пред медии българският министър на енергетиката Теменужка Петкова, предаде ТАСС. 

"До края на годината ще бъде обявена процедура, а до края на октомври ще бъде подготвена документацията за процедурата", каза Петкова.

В Москва днес се провежда XVI заседание на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател от българска страна е министърът на енергетиката Теменужка Петкова, а от руска - министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До МишоЗа да ти е вярна статистиката раздели броя на АЕЦ върху колите и тогава сравнявай пострадалите.Докато построим нов АЕЦ може и да се направи реактор на синтез. Идеята изобщо не е да има нов АЕЦ, а да се откраднат едни пари. Кога си видял съвременните български политици да мислят в перспектива 50 години?Всеки мандат крадат като за последно, "после ще видим какво ще правим" о.вцете пак може да ни дадат да ги "оправим".
48
2
 
1
 
! Отговори
67%- ДА БЕЛЕНЕ преди 5 години
Хайде ГЕРБ да не се занимават с енергетика.Достатъчно ни е, че закриха Южен Поток, и че скриха папките от референдума на Слави, и подмениха въпросът за Белене.67% от народа каза на втория референдум - на подменения въпрос "да се развива ли ядрената енергетика - ДА!Не лъжете, че народът е казал -не, въпросът беше подменен от ГЕРБ и от творците на Законите позволили да смисълът на референдумите.А подписите от първият референдум се намериха в офисите в НС в АТАКА.Другарят Герджиков ли беше НС?
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уффф, няма ли край тази трагедия???
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48Само няколко реактора,а не всичките !
45
4
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До Атомната бомба БеленБраво, отново пропаганда за невежи. Знаеш ли коя е държавата с най-много АЕЦ в света? Ако не знаеш да ти кажа, че е по голям риска да те блъсне кола от колкото да се случи авария на съвременна АЕЦ!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Атомната бомба БеленЗа Белене добре,има риск,а за ЮП?Тръбите за газа с какво ще навредят?
43
5
 
4
 
! Отговори
Атомната бомба Белен преди 5 години
Да построим АЕЦ Белене значи да поставим потенциална свръхмощна атомна бомба в България. В Германия вече затвориха всичките си атомни централи след експлозията в японската АЕЦ Токушима и след референдум.
42
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До Един от СеверозападаДа като каза платени протестиращи. Гледам ги сега протестите на хората с увреждания и техните близки. Някак рехави ми се виждат, няма хора свирещи на пиана, няма огромни гневни тълпи. Нещо мероприятието не им се вижда перспективно на западните кукловоди.
41
0
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До 42 Аде като си толкова начетен хайде разкажи ни на нас незнаещите от къде руснаците го взимат този газ и каква е дяловата част на проекта ЮП. Етапи на изграждане, инвеститори, изпълнители и т.н.
40
1
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Защо толкова елементарно възприемате нещата? Не става въпрос за националния интерес на САЩ или Русия, а става въпрос за нашия. Става въпрос за това дали да сме силни или зависими? Корумпирани водени от лични интереси или интересуващи се от нуждите на държавата!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПроекта за газовата тръба на ЮП беше ЕВРОПЕЙСКИ проект,бе умник!Нищо,че в медиите лъгаха,че е руски,тя и самата газ не е руска,но нека пропагандата да си върви и будалите да вярват,важното е да си реализираме тези проекти.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Русия отново ще победи , а предателите ще ги копаме в гьола на Белене ..-да ги тия "предатели" поименно ?между другото, те в какво са се клели, че да ги водиш "предатели"?готов ли си да излезеш от ес и да се присъединиш към евразийската ***?
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно задължително е да си реализираме целия шлем на Първанов,ако не го реализираме,ще ни изнудват непрекъснато,ще ни пълнят почвата и водата с отровни химични коктейли,ще плащаме скъпа енергия и горива!Лудост е,че имаме директен достъп до газа,а не го направихме с директна тръба,да печелим от преноса,без да минаваме през Турция.Стига вече с чуждите лобита,време да помислим и за нас си и държавата си!Направете целия шлем,заедно с АЕЦ Белене веднага!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да е на дневен ред, нали новите ел. буси трябва да се зареждат.
35
3
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
А съгласуваха ли го с Американското посолство първо? Както добре знаем, даже първо подаване на оставката се съгласува посред нощ в американското посолство, а ако няма мъзможност-просто пращат някой сенатор да вкара правителството в правия път, защото другия вариант е платени протестиращи по жълтите павета, някоя цветна революция, после-поредната окупационна сила подобно на ifor , kfor , или просто коалиция на желаещите, и пак става тяхното. Нали сме верни и предвидими....
34
2
 
5
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия отново ще победи , а предателите ще ги копаме в гьола на Белене .. Затова предатели по-добре да има АЕЦ Белене да няма гьол.. Защото ако има гьол ще пълним с труповете на предателите и шпионите на САЩ и Лондон.
32
2
 
4
 
! Отговори
22546 преди 5 години
Какво стана с сотавката на Теменужката?
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уфффффффф...
30
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година точно по Коледа платихме 1 300 000 000 грешни пари на руските пенсионери като ги взехме от българските!Това се е. осладило на ушанките и искат още да цоцат и Боко ще им го даде, защото сме овце!