Каракачанов се кълне: ВМРО не е вземала пари от паспорти!

Ако някой докаже противното, готов съм веднага да се гръмна
Обновена: 30 окт 2018 21:06 | 30 окт 2018 21:03, Красимир Ангелов
91
Каракачанов се кълне: ВМРО не е вземала пари от паспорти!
Снимка: БТА

"Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София".

Още по темата
Това заявява вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю пред сайта "Епицентър" по повод прокурорските разкрития за корупция при даването на българско гражданство от страна на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Сред арестуваните и вече с повдигнато обвинение е председателят на агенцията Петър Харалампиев от квотата на ВМРО – партията, която от години контролира ДАБЧ.

Каракачанов отхвърли като "клевети и доноси" твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че "услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО".

"Ние сме настоявали да бъде облекчена процедурата (по издаване на български паспортип -бел.ред.), а Катя Матева (бившата шефка на Дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието -бел.ред.) е стопирала производството на български документи за издаване на паспорти", казва още Каракачанов.

 Той припомня, че ВМРО наистина са искали многократно процедурата по издаване на гражданство да бъде ускорена.

"Аз имам кауза и тя се нарича "българщината в Македония". Ние сме инвестирали в Македония, и в човешки ресурс, и не сме взели нито една стотина оттам. Нека някой да излезе и да каже, че на мен или на мой депутат, или на член на ръководството ВМРО, е дал пари. Или за каквото и да е било друго – било за записване на студенти, било за здравни услуги – ние инвестираме в това тези хора да идват и да учат у нас, помагаме да получават българско гражданство – това е нашата българска кауза. И не мога да приеме тези поръчкови твърдения. Ще ги гоня докрай! Ще заведа дела срещу тези клеветници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
гобарят преди 5 години
Ако си патриот се гръмни за да не разваляш имиджа на Бг и да си удържиш на думата,казана дума ,хвърлен камък!
81
0
 
0
 
! Отговори
Таньо преди 5 години
Тарикатче , за да се докаже далаверата ти , трябва още утре да сдадеш военното ведомство , защото ако си там наистина ще докажеш ,че не си далавераджия !Като свърши разследването и ПРОКУРАТУРАТА излезе със становище ,че не си далавераджия , заеми пак мястото си на министър.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я кажи "Патриотче"колко кила качи откак си на власт,
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пореден случай от големия цирк! За да забравим по-скоро предишните "номера". Тия арестуваните не са се отчели където трябва с колкото трябва, и ги прибраха. Няма как да се въртят в държавата едни големи пари, а "големите" да не участват в лапаницата. Кой вярва, че кметицата на Младост (фризьорката) ще смее да поиска за себе си 500 000 евра? Тя дали изобщо може да си представи тия пари? Динко от Ямбол ако се беше отчитал, дали щяха да го закачат? Още примери искате ли???
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе, недей да лъжеш.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това шкембе и този *** не се прави от слама или туршия.
76
0
 
2
 
! Отговори
Констанин преди 5 години
До Анонимен 73Това наистина отвлича вниманието от гербавите, но и коалиционните партньори не са почтени. И те лапкат от доста места.
75
1
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Защо не се гръмнеш бе?
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките с купени български паспорти да отиват да работят за българския "бизнес" и изедниците да спрат да реват, че нямало кадри.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Prosto nee za vyarvane
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги става,герберите ще си измият ръцете,обвинявайки партньорите си и ще се измъкнат.Аз вярвам,че Каракачанов не е взимал пари за паспорти,това един от малкото истински патриоти между патриотите,та той милее за македонските българи и Македония.Може някой друг да е правил някаква далавера и сега да накиснат Каракачанов.Но защо?
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме очаквали да признае, че е вземал пари.
70
1
 
4
 
! Отговори
мери преди 5 години
Единствената платена професия и то много добре на Лъжец е в Правителството и Парламента или така "неречената" професия политик .
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ МЯСА НАПРАВО НА ПРАСЕ
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвам на Каракачанов,не вярвам на тези,които го натопиха!Да им се връща!
67
1
 
8
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Kak един не каза, че е виновен и се разкайва, всички са невинни и отгоре статията за бенчо бенчев - друг невинен. Крадци и мошеници. Престъпници са по върховете... ей.
66
0
 
5
 
! Отговори
бхм преди 5 години
да си в коалиция с герб може само ако мвр не е на герб!!ина4е ставаш бушон за тях при обвинения в корупция,злоупотреби и т н! карака4анов трябва веднага да напусне!ина4е как- коалиционния ти партньор разбира 4е твой кадър върши нарушения и не ти казва??направо е абсурд!!!!!тоест той е знаел /бб или цц/ но си мъл4ат??!!
65
1
 
6
 
! Отговори
бивш член на ВМРО преди 5 години
Също може да каже как той и шайката около него приватизираха предприятия по времето на Костов, които в последствие унищожиха и разпарчадисаха. И с какви пари строи хотел на Черноморието.
64
1
 
10
 
! Отговори
f преди 5 години
Така разбирам патриотизма и аз - един издава паспорти за рушвет, друга организира трафика на мигранти, трети строи ограда срещу бежанци, но половината пара крадена...изобщо - патриотично ми става!
63
1
 
10
 
! Отговори
бивш член на ВМРО преди 5 години
Сред членовете на ВМРО отдавна е публична тайна това, че КК изкарва пари от Агенцията за българите в чужбина. А по повод изказването му, че една стотинка не е взел от Македония - нека да каже къде отиват парите от наемите от всички имоти на македонските изселници, които той еднолично управлява чрез фондацията на ВМРО. Крадлива мазна торба с лой.