БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба
288
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотът на левицата вчера в парламента, който не осигури кворум за работата на депутатите е донесъл полза за собствениците на стари коли. Поне според лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя и Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 - алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

Още по темата
"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети. 

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП.

Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясен разчет и откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Социалистите в Румъния докараха държавата до 3.6 бюджетен дефицит за тази година и МВФ ще им ходи на гости.
143
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При лукановКак си раздадоха куфарчетата о фабриките за по един лев.уж фалирали а пък складовете им пълни с машини и продукция. За един лев може а на външен инвеститор за милиони долари не може.Тъй се става милионер за един долар. Гологъзници станаха магнати.Обаче потомствено ще бъдат верни на партията няма значение коя.А са шавналии а са изгърмяли.
142
2
 
2
 
! Отговори
РБ преди 5 години
Какво разбираш ти от икономика взели били 40млрд..Като вземеш 40млрд с 5% лихва и платиш заеми за 40% с 8% лихва какво се получава
141
4
 
29
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
140
2
 
17
 
! Отговори
Спокобоко преди 5 години
След двайсетина години българи няма да има. Вие за данъка на колите. Ще ни имате тогава и колите и керемидите и на дъртите опинците.
139
3
 
14
 
! Отговори
марто преди 5 години
Та я пак овцата
138
1
 
3
 
! Отговори
Wiiz air преди 5 години
Do 125 romite sheplatyt 40 miliarda zatova ce mngo detski dobavki ste dali + tok i voda
137
6
 
9
 
! Отговори
РБ преди 5 години
Дълговете намаляват всяка година (нищо че ГЕРБ взеха 40 милиарда нови дългове, това са подробности), бюджетният дефицит е нулев, а България е бедна като африканска страна, първа по смъртност в света и икономиката и е нула?
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До края на годината ще излезе евро 10. С нулев данък и янтигравитационен двигател по новите изисквания. Ще се реем из въздуха и ще гледаме от високо.Не бързайте с покупките на нови коли. Аз лично мисля да изчакам до февруари догодина.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като цяло, вкарването на екологична съставна в данък собственост е незаконно. Ще има яко дела. Ама така е по-лесно (мързеливешката, по герберски).Аз съм на газ и искам както е на запад! Без ограничения, защото газта покрива всички екологични норми. Та по този повод , след като в талона ми пише "газ" ще се съдим.
134
5
 
5
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Дълговете всяка година намаляват! А бюджетния дефицит за др година е 0.5 от БВП и след това ще стане 0
133
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасили - на баба им хвърчилото. Нали пак ще си го приемат в понеделник. С вас или без вас - все тая, Нинова!Какво стана с ДДС-то за лекарствата, за хляба, за млякото, за учебниците? Какво стана със срамно високите косвени данъци, а?Какво става със семейното подоходно облагане, за да се борим с изчезването на народа ни? Занимавате ни с дребнотемие, заглавичквате и успивате народеца с празни приказки... Сопата трябва да заиграе върху дебелите ви кратуни. Ама нали съм страхлив...
132
11
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Благодарим Ви ,др.Нинова !!!Само Вие мислите за бедните българи !!!
131
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с демократа Христо Бисеров?
130
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, трайте още малко Бате Ви Боко лично ще ви намаже "филиите" с мас. Ще се кефите тогава ! хахахааааа мухахаааа
129
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ДОКАЗВАТ ЧЕ АКО ГИ НЯМА СПАСЯВАТ ХОРАТА
128
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е колкото повече трошки по улиците толкова по-добре нали? Евала.
127
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При управлението на Станишев лъжата беше табу!!!Появи се Тиквата и лъжите започнаха да валят като ПОРОЙ.Останалите "политици" (= КРАДЦИ) видяха че номера минава и сега всички лъжат като за световно.Защо стана така?!Ами ЗАЩОТО *** е мнооого *** и го мамят кой от където свари.П.П. Ниновица и тя се пробва горката ама е слаб играч.
126
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лимита на Кутев за днес свърши :)
125
0
 
3
 
! Отговори
Истина преди 5 години
От истината боли за това ли ми триете коментарите.Така не правите Нинова по голям капацитет.Журналисти борещи се за независимост на словото,а самите Вие налагате цензура.Бъдете щастливи!Чао местим.