МВР трябва да убеди българите: Полицията e на народа!

Зор да се върне честването пред Паметника на Незнайния войн
8 ное 2018 22:22, Боряна Павлова
102

6300 гледания   |  Още видео
Полицията отбелязва професионалния си празник. В София беше отслужена литургия и бяха поднесени венци в памет на загиналите полицаи при изпълнение на задълженията им. През 1998 г. празникът е бил възобновен, след като близо 50 години не е честван.

"Тържествата за българската полиция се правеха пред Паметника на Незнайния войн. Там стоеше министър-председателят, президентът на републиката, председателят на Народното събрание, всички депутати, българският патриарх. Обръщам се към ръководството да върне обратно честването пред Паметника на Незнайния войн, там където ще дойдат гражданите. Българската полиция служи на този народ и той трябва да я види", категоричен беше ген. Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ръководството на министерството трябва да убеди, че полицията трябва на народа, защото изпълнява задължения, които никоя друга структура не изпълнява.

"Трябва да се положат много усилия. Материалното оборудване на полицията е изостанало с десетилетие. Българският полицай трябва да има стабилна заплата и да има пакет социални придобивки, които да пази. Той няма право да работи друго, затова трябва да се пристъпи към този диференциран подход", коментира Бившият директор на "Национална полиция" пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи по този начин всеки ще си пази мястото. Според него, за да си вършат работата служителите, не трябва да бъдат забавяни заплатите им.


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тука някакви милиционери се жалват, че по родните им села им разбили къщите.
Ами то имот се пази, другари. Не може да си си пратил децата в Америка и да зяеш за селото си, дистанционно. Сори.
87
1
 
5
 
! Отговори
Езоп преди 7 месеца
.пожар,меверето военни и др.всички до 1.от едно дере дренки са
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 85
Оная дето ми зяпа незаконно кореспонденцията във Фейсбук Вайбър и Месинджър?
Дето ми слухти телефона незаконно?
-

Той си мисли, че аз не знам! А пък от служебните лаптопи направо те гледа през камерата и сигурно си мисли, че и това не знам! Смешници, нещастници, цял живот му минал в слухтене и доноси...че да "пази разбойниците"!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
A fool with a tool is still a fool
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Коя полиция? Оная дето ми зяпа незаконно кореспонденцията във Фейсбук Вайбър и Месинджър?
Дето ми слухти телефона незаконно? Дето кара без винетки? Замязали са на угоени телета и шилета и са почти толкова интелигентни.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МНОГО СМЕХОТВОРНО ЗВУЧИ ЗАГЛАВИЕТО. ПОЛИЦИЯТА БИЛА НА НАРОДА?
82
1
 
13
 
! Отговори
Милен преди 7 месеца
Милицията беше на народа ловеше престъпници и криминалния контингент си беше по затворите! Полицията обслужва политиците, техните фирми и се използва и като наказателна група срещу някой успял да развие малък бизнес ако не се отчита където трябва тоест в партийната каса
81
2
 
14
 
! Отговори
Отвратително и тъжно преди 7 месеца
Тази сутрин ги показаха по телевизията. Здрави, прави, смачкани, брадясали, разкопчани, секнещи се, храчещи и с инвалидни стикери на личните си автомобили. За да не плащат паркинг. За едни милиционери става въпрос. Ама народни милиционери.
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Полицията не е на народа,а на Цецо-крадецо.Него го пази най-добре,а неговия началник-още по-добре.Останалите да се спасяват както могат.
79
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МВР трябва да убеди българите: Полицията e на народа!...

Е, това е вицът на годината!
Не си спомням до сега полицай да ми е помогнал за нещо и да ми е бил полезен. Напротив пречат, крадат, потулват свидетелства против престъпници. Осем пъти ми вдигат колата от пред къщи заради фарса "Зелена София".
Три пъти ми обират апартамента и полицаите не си дадоха зор дори да си мръднат пръста. Имаше следи от крадците, но за полицаите били несъществени.
Накрая се оказа, че от районното помагали на бандата
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На кой народ?На този ли,дето всеки ден го ограбват и убиват едни други,уж пак от този народ?
77
1
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
До 73
Тук ГОВОРИМ ЗА ПОЛИЦИЯТА-НЕ ЗА ПОЖАРНАТА!!! Знам, че милиционерите неможете да четете и, че сте с мозъчния капацитет на амеба, затова ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!! МИЛИЦИЯТА НИ Е ПРОБЛЕМА, НИКОЙ НЕ ТИ КАЗВА НИЩО ЛОШО ЗА ПОЖАРНАТА!! И това, че по документи едните и другите се водят в едно министерство грам не е извинение за НЕКАДЪРНОСТТА, МЪРЗЕЛА, БЕЗПОЛЕЗНОСТТА И ТЛЪСТОТИЯТА КОЯТО СЕ ШИРИ В МИЛИЦИЯТА!! Набий си в тиквичката, че това, че колегата е кадърен не означава автоматично, че ти ставаш за нещо!
76
0
 
24
 
! Отговори
така ли? преди 7 месеца
Полицията служи най-достойно на мафията, но не и на народа.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До УМЕН 81
Навсякъде е така, не е само в полицията.
74
0
 
31
 
! Отговори
УМЕН преди 7 месеца
Истината е че нормалните, умни и честни хора не виреят в гнилата корупционна система на МВР. Всеки новопостъпил дори и да има желание да свърши нещо и да подобри нещата се сблъсква със стената на средновековна казармена идиотия, ритуална мизерия и с началници тъпии фатмаци които не могат да си напишат името но са с протекции и чадър Отгоре. Ами никога няма да се оправи тази институция. ЗАКРИВАЙ!
73
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
До Анонимен

Като си "стока", постъпваш на работа и я вършиш както трябва!
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямам нито един роднина, дори далечен, който да е милиционер.
Щях да се срамувам много.
71
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 7 месеца
До Анонимен
А другите сигурно стават на златни статуи!
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И пожарникарите не са много читави. Познавам един лично-дебелак, скатавка, мрънкач, натегач и т.н.
Не са и те стока.
69
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Полиция, която има право да отвлече някого за 48 часа без адвокат и без да уведоми близките, не мога да я припозная като полиция на народа.