1 глас – 11 лева! Горанов иска запазването на партийните субсидии

Партиите трябвало да имат легален източник на приходи
136
1 глас – 11 лева! Горанов иска запазването на партийните субсидии
Снимка: архив "Булфото"

Финансовият министър Владислав Горанов се обяви за запазването на партийните субсидии в размера, който политически сили получават и в момента.

Според него партиите трябва да имат легален източник на финансиране, защото в противен случай ще попаднат в зависимост от хора или бизнеси, които имат възможност да ги използват за свои цели.

Още по темата

"Държавният бюджет определя размера на плащанията, не ми е известно да е променен законът за политическите партии, който да изисква друг механизъм за субсидии", коментира Горанов.

По закон партиите получават от бюджета по 11 лв. на спечелен глас по време на парламентарни избори, а от БСП искат средствата да бъдат намалени.

Червеният депутат Александър Симов обяви, че темата за субсидиите отново ще бъде поставена на дневен ред в БСП. Според него, ако парите за партиите не бъдат намалени, за пореден път се влиза в схемата "самозабравеният политически елит, който се прави, че съществува в някакъв сапунен мехур". Последно предложение на левицата беше политически сили да получават по 5 лв. на глас.

Тома Биков от ГЕРБ обаче смята, точно както и Горанов, че ако субсидиите на партиите се премахнат, те ще изпаднат в зависимости.

"Многократно сме казвали, че партиите имат нужда от субсидии и ще допълня, че не е въпросът дали да има, или да няма субсидии за партиите. Ако няма субсидии – партиите ще изпаднат в зависимост. Големият въпрос е как се изразходват субсидиите, защото те се дават за партийна дейност", коментира той.

Биков отсече, че начина по който ГЕРБ харчат парите e прозрачен. "Всеки може да провери ГЕРБ колко регионални семинари прави на регионалните структури, на Младежи ГЕРБ, на Жени ГЕРБ, на Старейшини ГЕРБ, за да се види седмица по седмица как се разходва тази субсидия и да питате и другите партии за какво дават субсидиите си", коментира още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип, ако тия не крадяха, 27 милиона не са кой знае какво. Но те И много крадат.
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако имаше смъртно наказание щях да си закарам децата най-отпред да гледат как ги бесиме тия !!!
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора,мобилизирайте се за 11.11-неделя!Хораа, ще грабваме кремъклийките! Не ви ли омръзна да следите на една кълка, трябва малко да се по раздвижим. Кой туй мама и тати да дават и ние само да квичим в нета.
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мутренската им партия да не фалира , мутренската им коалиция да не се разпадне , мутренските застрахователи да не фалират ..... ТОВА СА СИ ВАШИ ПРОБЛЕМИ РЕПТИЛИ СКАПАНИ , КОГО ПЛАШИТЕ С ТЯХ ??? Забравили сте да калкулирате в бюджет 2019 затвора в който ще ви набием всичките крадливи измекярчета като този на снимката
52
1
 
23
 
! Отговори
TIR преди 5 години
Щом е така никой да не ходи да гласува и проблема е решен!
51
0
 
21
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
ТЕЗ *** СРАМ НЯМАТ! АМИ Е ВРЕМЕ ДА НАПРАВИМ ЕДНО "ЕСЕННО ПОЧИСТВАНЕ" НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ДА ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИЯ ***!!!
50
0
 
22
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
По една проста сметка, ако гласуват около 2,5 милиона души, това означава че тези партии получават 27,5 милиона! Колко семинара и глупости трябва да организират тези ***??? Спрете да крадете, спрете да ощетявате българина.
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 лева си е данък и който гласува, ще трябва да го плаща тогава. Който не гласува, е освободен от данъка.
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Членуващите в партиите да си плащат членски внос!Горанов иска 11лв/глас2,7 милиона българи искат субсидията да е 1лв/гласГласовете на половин България явно не са толкова задължителни за келе6а
47
0
 
19
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
Не ви ли стигат парите които получавате като депутати, не ви ли стигат парите които крадете като такива, не ви ли стигат парите които прибирате под масата??? Какво да каже обикновения българин, който работи за една мизерна заплата, тогава? Засрамете се господа "депутати", Засрамете се, дайте малко въздух на българина, да диша спокойно. Вместо да вдигат данъците, намалете субсидиите и заплатите си! Всички на площадите на 11.11.18!!! Да покажем че духа ни е жив и не може да се подиграват повече !!
46
0
 
5
 
! Отговори
Той го каза преди 5 години
Работата те прави свободен
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В другите страни е по левче и то ако някой избирател желае да направи дарение, а не от бюджета. Големи дарения над 100 лева се облагат с данък.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като искаш пари намери си свястна работа народа не е длъжен да ти дава нищо на партията ,нито пък някой има нужда от партията, като искаш партия издържай си я сам, както намериш за добре и ни остави на бира.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора,мобилизирайте се за 11.11-неделя!
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са ти разходите за партията и колко пари вземаш от народа бе мишок, отде знаеш предварително колко човека ще гласуват за тебе и как си ги изчислил 11 лв ДДС нема ли да туриш. Другите партии дето имат по-малко избиратели как се издържат без да крадат пари от гласове на народа значи вземането е тъй на едни 11 лв е легален бизнес според тебе.
41
0
 
30
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 5 години
ГОРАНОВ, АМИ СЪБИРАЙТЕ СИ ГИ ОТ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС, А НЕ ОТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!!!! М-ЪРШИ МИРИЗ-ЛИВИ...
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично Лойко Борисов лаеше да се махне ВЪОБЩЕ субсидията - дойде на власт и тотално забрави предизборните си ЛЪЖИ. Не случайно Йончева го осъди за мишкарските му лъжи
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако чакате на моя и на още няколко милиона които не гласуват ще вземете на Марко Чадъро и по една с..вирка може да ни направите.
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ за сетен път доказва че са крадлива пасмина която се интересува само от пари.
37
0
 
10
 
! Отговори
срам преди 5 години
избирателите бяха към 6.8 млн / при население 6.9 - 7.0 млн - ужас / , но ако гласуват всички се получава - 6.8 x 4 x 11 === около 300 млн !!!!! лева Това е ли нагло !!!!