Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети"
9 ное 2018 13:52,
113
Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!
Снимка: BulFoto

За пореден ден червената депутатка Елена Йончева настоя, че искането за свалането на имунитета й е политическа поръчка.

"Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен. В това искане пише, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица. Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления. Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна", казва Йончева в писмо до медиите. 

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка - призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите", допълва тя.

Още по темата

Тя уточнява, че е запозната с методите на репресии на ГЕРБ и това е класическа схема.

"Твърденията за "вероятно пране на пари" идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", обяснява още Йончева.

По думите и през последната година е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Йончева обяснява, че в ДАНС, а и в прокуратурата е внесла и документи за създадената от Делян Добрев схема в община Хасково  - схема за усвояване на огромни финансови ресурси от приятелско-роднински кръг – аферата "Кумгейт".

"Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден", казва още тя.

"Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ  са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация. В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити…Опитът за сплашване няма да мине", се казва в заключение на позицията на Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
19
 
15
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Дори и политическа поръчка да е-какво от това?! Срещу всеки могат да се повдигнат обвинения, а истината се доказва във Съда.По-достойно е, да приемеш фактите и без много обяснения, да си изчакаш делото.Противното говори единствено за гузна съвест.
16
4
 
11
 
! Отговори
nikzlatev преди 5 години
До Анонимен 8А бе *** нещастно, чети, тя още вчера се отказа !!
15
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева води разследване за къщата в Испания която се твърди, че е на Б. Борисов. По нейни думи от журналистическото разследване излизат мегаскандални неща, които скоро щяла да разкрие пред обществеността. Та ако всичко това е така, проверката е ясна.
14
7
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе:-Тотална паника е обзела Харема!А знаем,че змията хапе най-силно когато умира..Да живее България!Мутрите от Харема-на съд и на.."барут и олово"!!!!!!!!
13
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева бончева счупено пирончева
12
16
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Кyманиз говори, че е запознат с репресиите на ГЕРБ...- скандално и нагло...
11
12
 
16
 
! Отговори
Шмръц преди 5 години
Агонията, на умиращата власт, рита отчаяно за последно...
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изтушила се кат лошадъ
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен искара---------------Първо се научи да пишеш, ясно !!! Платена долна твар е тази ленчето. А ти се върни в първи клас.
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелята все още има имунитет и няма да се откаже от него
7
10
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
че това си е чиста проба политическа поръчка и разправа с инакомислещите не е ясно само на сукалчетата на възраст до една година.Така действа МУТРОПРАВИТЕЛСТВОТО!Да пожелаем УСПЕХ на "червената" ДОСТОЙНА дама !Да има сили да пребори кошмарната мутромафия!!!!!..И да се пази!...Защото знаем какви "нелепи инциденти" се случват ..."случайно"..
6
21
 
16
 
! Отговори
arg преди 5 години
Гарго грозна, нещо много почна да пискаш за това, че си онеправдана!! А когато лаеше по Добрев го раздаваше тежко, а??? Нека ти скъсат дупката сега, щото в твоя случай има необорими доказателства-а именно, финансови и юридически документи доказващи мръсните гешефти сътворени от теб и твои приятелчета!!!
5
17
 
14
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Да, предполагам срещу козата е поръчка, а срещу другите депутати е похвално... бспарска твар.
4
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева искара много кирливи и *** ризи и *** на сигашните големи - граница, преминавания на нелегални, корупция , осъди мистър Борисов и пр.Ясно, че я сплашват и отмъщават, но ...чрез държавната машинка.
3
11
 
26
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Баце е врътнал едно телефонче на Дебелата Цаца и е казал кои трябва да бъдат "ударени", останалите са само изпълнители по трасето ;)
2
9
 
29
 
! Отговори
естествено преди 5 години
това се вижда от пичи поглед.Кои са сигнализаторите-Антошка,Бичето и Делян сочните устни.
1
29
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадлива гнида червена, в затвора в Сливен!