Цацаров иска имунитетите на шест депутати: Йончева, Марешки, Кърчев...

Обвинени са в пране на пари, изнудване, сключване на неизгодни договори
Обновена: 8 ное 2018 11:21 | 8 ное 2018 11:15,
165
Цацаров иска имунитетите на шест депутати: Йончева, Марешки, Кърчев...
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор поиска от НС свалянето на имунитета на шестима народни представители.

Единият от депутатите е Елена Йончева от БСП, която прокуратурата иска да разследва за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ.

Още по темата

Разследването в специализираната прокуратура започна след сигнал от депутати. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид".

Цацаров иска имунитета и на Веселин Марешки, Кръстина Таскова, Пламен Христов, Георги Михайлов и Васил Кърчев.

Разследването срещу Марешки, Таскова и Христов /ПГ ВОЛЯ/ е за изнудване. Макар вече доброволно да се отказаха от имунитетите си, Цацаров изпраща ново искане до НС, защото от спецпрокуратурата смятат, че е налице престъпен сговор.

Разследването е за заплахи към собственици на аптеки с цел те да бъдат принудени да купуват лекарства и лекарствени средства само от "Фармнет" ООД на по-високи цени спрямо другите доставчици.

За депутата Георги Михайлов от "БСП за България" Цацаров иска имунитета заради разследване за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори. Те касаят Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София и са на стойност 24 359 808 лв. за периода 2015 г. - 2017 г., когато той е бил директор.

Главният прокурор иска и имунитета на Борис Кърчев от ГЕРБ, за престъпления за неплатени данъци в особено големи размери.

Проверката казасе периода юни - юли 2015 г., когато в Стара Загора, като управляващ "Би Би Си Кейбъл" ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 320 000 лева ДДС. Подадена била невярна декларация за ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
ИСКАМЕ И РЕАЛНА ПРИСЪДА ЗА РЕКЕТЬОРИТЕ , ИЗНУДВАЛИ МАЛКИТЕ ЧАСТНИ АПТЕКИ !МАРЕШКИ --В ЗАТВОРА , ЗА РЕКЕТ , ЗА КОНТРАБАНДА НА БЕНЗИН И НАФТА ОТ РУСИЯ , ЧРЕЗ ТЪСТА НА ЖЕНА МУ , КОЯТО Е РУСКИНЯ!ЗАТВОР--ЗА МАРЕШКИ !!!!
140
3
 
8
 
! Отговори
СЛАВА НА ЦАЦАТА!!! преди 5 години
ИСКАМЕ ВСИЧКИТЕ МОШЕНИЦИ ОТ ГРУПАТА--В ПАНДЕЛАТА!!!ОСОБЕННО ЗА ЗМИЯТА Е.ЙОНЧЕВА ---ИЗПИРАЛА ПАРИТЕ НА ОФШОРКАТА НА ЦВ.ВАСИЛЕВ У НАС , ЧРЕЗ СОБСТВЕНАТА Й ФИРМА!!АЙДЕ , СЛЕД ЙОНЧЕВА И НИНОВА --- И ДА Е НА ХАИРЛИЯ!!/....да падне давността за грабежите на "ПАРТИЙНИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ".../
139
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А НА ЦАЦАРОВ КОГА ЩЕ МУ ГО ПОИСКАТ. ТОЙ Е НАЧЕЛО НА ГРУПИЧКАТА КЪМ ЗАТВОРА. ТОЙ ИМА НАЙ МНОГО ПРЕГРЕШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. ЗАЩО ДО СЕГА НЯМА НИТО ЕДИН ОЛИГАРХ ПРЕСТЪПНИК ВЪВ ЗАТВОРА??? ВСИЧКИ ГИ ЗАМИТАТ ПОД МАСАТА А В ЗАТВОРА САМО КОКОШКАРИ И ***. ТОЛКОВА ЛИ СА ИЗРЯДНИ ТИЯ БИЗНЕСМЕНИ, МИРИСТРИ, ПОЛИТИЦИ, КМЕТОВА, МЕСТНИ ФЕОДАЛИ ТА НЯМА И ЕДИН ОСЪДЕН ЗА 30 ГОДИНИ.
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако направите справка за бившите агенти на партийната милиция на БКП,а именно ДС,ще видите,че почти всички са внедрени и в икономиката в различни сфери.Така,че,където са парите,там е и властта.Докато не се направи пълна ревизия на бандитското раздържавяване,България няма да тръгне по пътя на демокрацията,младежите ще се спасяват в чужбина и ще има замяна на населението след години.
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е държавата да си прибере откраднатото,независимо мафиотите от коя партия са.Тогава хазната ще е пълна с едни 10 млд лева само от бандитската приватизация.Видяхме ги тия "индустриалци", предприемачи,банкери,застрахователи,кредитни милионери и т.н. каква икономика ни спретнаха- най бедната в ЕС!
136
8
 
7
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Познавам хора,които са шмъркали белтък с Цацаров и са участвали в групови оргии с "прости жени които се туткат".Смятайте за какво става въпрос!
135
4
 
9
 
! Отговори
Граовско тигър преди 5 години
Тя ще ви открадне боята бе!Ти комунист да свърши работа виждал ли си?
134
1
 
9
 
! Отговори
За да няма хър и мър преди 5 години
Ще пратят гефето на СтаниШеф да боядисва оградата. После ББ ще покани гости да проверят качеството.
133
9
 
12
 
! Отговори
Диктатура преди 5 години
До АНОНИМЕН: Целта е друга: Прокуратурата ще точи разследването две години и държи под контрол подследствените. Това е стар и изпитсн прийом и се цели да се затвори устата на Е.Йончева по съдебния й процес срещу Б.Б. Говориш много - следователите и прокурорите ти затварят устата. Много груб метод, усвоен от предшествениците на сегашните прокурори. Остава да сложат белезници на тези от БСП. Марешки няма да им се даде.Типична "демократическа" диктатура. И сетне изборен успех срещу смазана опозиция
132
9
 
11
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Всички комунисти са за затвора, но правосъдието действа малко бавно.Живот и здраве всички ще минат от там.
131
9
 
14
 
! Отговори
ВКП тръгна в атака преди 5 години
Гл.прокурор стреля по хората, които биха се обявили срещу Каракачанов и В.Симеонов следващата седмица, т.е. по ПГ на БСП и Воля. Предупреждението е ясно: "Опичайте си акъла да не ходите с белезници и пранги!" Прокуратурата започна много груба игра в защита на кабинета ББ-3. Такова грубо действие и преди 10 ноември не е имало... Тръгва се на счупи глава срещу опозицията. Остава съдебен процес с/у групата на Никола Петков...
130
3
 
9
 
! Отговори
време разделно преди 5 години
Те затова *** бунят майките. Както е тръгнало ако не успеят да гърмят правителството току виж облекли всички раираната униформа.
129
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,което Байх... направи с Мая Манолова и Елена Йончева през последните дни се нарича публично ритуално самонабиване.
128
4
 
8
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 138 червен анонимник. Хе-хе, поредните блудкаво, лъжливо и манипулативно словесно мастурбиране. А бе, галлош позитански, първо се оорави със себе си и после търси сметка на други.
127
5
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Вместо Цацата да се интересува от кой пролетен дъжд се пръкнаха тези нови милионери , той с имунитети се занимава. Като преди вземаше през ден имунитета на Сидеров успя ли да му накриви шапката ? Не разбира се и нямаше защо.Защо не се разрови в бакиите на братя Домусчиеви и как така забогатяха ? Кога ще опандизи лицето Иво Прокопиев и други от този кръг?
126
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева изобличи гербаджийската измама саниране и сукалчето Делян Добрев.Йончева изобличи герберо-патреотарските далавери с"великата българска ограда".Йончева осъди лъжеца Борисов за клевета.Йончева в момента вади на показ имението за десетки милиони откраднати от народа пари на престъпника Борисов в Барселона.И страхливецът Борисов поръча Йончева на другия страхливец Цацаров.Борисов е една жалка проскубана мишка.Това ще му бъде лебедовата песен.Главорезите не уплашиха Ленчето,камо ли мишките.
125
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева е най-честната девица, толкова време се търкаше с лявоориентирания Серж без да има никаква изгода. Тази да ходи да разправя на Бузлуджа, че не имала изгода от тази непонятна за мъжката част от обществото връзка. Бабите биха и повярвали!
124
9
 
17
 
! Отговори
панама гей т преди 5 години
Присвоени 1,2 милиарда от КТБ чрез Йончева и 360 кв.м гарсониера чрез Станишеф.
123
14
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А на цц ББ дп и сц КОГА?Или техният имунитет е доживот????
122
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Po nared s na boiko metodiev borisov li e i drugara mu s drugarkata mu ot dans zezko veliki. Saschtitnik na sebe di i drugara boiko jon4eva e super jurnsluska nsika i mn dobar poletik zezo i boiko migat da se u4st ot neja tja ne krade nsma imoti 6 apartam i vili bg trabva da se gordee s elena kon4eva ne s ra6idov milionera pristela na jivkov i djagarov sega v gerb sram be pomak