След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!

Няма да се присъединяваме към пакта за миграцията на ООН
Обновена: 12 ное 2018 13:51 | 12 ное 2018 11:00,
386
След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!
Снимка: Facebook

Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след Коалиционния съвет в МС, свикан заради вчерашните протестите в страната срещу високите цени на горивата.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че цените не зависят от България, защото тя не произвежда суров петрол. "Цените у нас следват тенденцията в света", поясни той.

По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намалния в следващите месеци през 2019 г.

Още по темата

Той отбеляза, че не е изключено да се осъществи среща с петролната и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика.

"Цена - 1000 лв. за гражданска отговорност, не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", отсече министър Горанов.

По думите му на Съвета е било застъпено мнението, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Той обаче отбеляза, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап и дали ще остане в този вид, с такава ескалация на "Гражданската отговорност", в зависимост от рисковото поведение на шофьорите, тепърва щяло да се анализира.

"Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност - няма, и такива цени в момента няма", категоричен бе Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, министърът обави, че увеличението ще е с до 10 лева.

Цветан Цветанов коментира, че във вчерашния ден на протести е имало доста провокации и в не малко от случаите се е целял сблъсък между протестиращи и тези, които са блокирани на пътя.

Той отбеляза, че гражданите са достатъчно интелигентни, за да преценят откъде и кой би искал и има интерес да има политическо състресение, криза или хаос.

"Всеки има право да избира какво желае - да имаме политическа криза и хаос или да имаме стабилност", заяви Цветанов.

Коалиционният съвет днес е решил още, България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН. Според решението на Съвета, този документ застрашава националния интерес на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замислете се - България е една от страните с най-големи данъци върху обикновения човек. Взимате заплата и ви облагат с 10 %, след като я похарчите - още 20 % ДДС, прибавяте и акцизите върху горива, цигари и алкохол. Добавете и годишните данъци за имот, автомобил, както и застраховката, която в България си е вид данък, глоби и такси и ще видите, че държавата прибира обратно около 45 % от това, което вземате, дори на мин. заплата. Сравнете ако сте на запад с 1000 лв. заплата - необлагаемо.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цените на горивата не се формират на пазарен принцип а на мутро-комунистически. Същото е с цените и на ел. енергията.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак увъртане, усукване, замотаване, много приказки и накрая гражданската отговорност ще я вдигнат. Дали сега, дали след месец или три, пак ще направят каквото са си наумили те. Бонусите с хиляди си ги раздадоха, за Коледа ще си раздадат още бонуси с хиляди, пенсиите 5.7% на лято, МРЗ с 50лв, бензинът скъп, за отнемане на права и свободи на хората- ни дума, обвинения и арести на неудобните за властта хора... всичко продължава по старому.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е време на размисъл! Виждаме, че Цв и Б не са седмали да помислят в правимната насока - да подават моментално оставка и кой от къде? Махайте се! Това, че някакви платени мижетурки ви хвалят, не означава, че цял един народ не ви мрази!
22
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
БСП е виновна - да се преименова ! Предлагам ГЕРБ 2 .
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътници сте!
20
0
 
37
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Пробваха, видяха, че хората реагират ожесточено. Сега обявяват, че било спекулация, която целяла обществено напрежение. Глупости! Пускат предварително в медиите и гледат дали ще мине. Ако няма реакция, гласуват го и толкоз. Ако мине. Затова трябва да сме активни!
19
0
 
32
 
! Отговори
реалист преди 5 години
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ГО ТАКА Е ИЗЧИСЛЕНА, ЧЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ МНОГО ДОРИ ПРИ БОНУС ЗА ВОДАЧА, ВСИЧКО ДРУГО НАД ТОВА Е ОЩЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПЕЧАЛБА. ТОВА СЕ НАРИЧА ГРАБЕЖ ПО ПЛАДНЕ. ЗАЩО БЕ НАЛОЖЕНИ ПОЧТИ ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГО ОТ ТАЯ ГОДИНА? МАФИЯ!!! ОСТАВКА!!!
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тогава цената на ГО не е на пазарен принцип? Защо баба Ненда излезе да лобира за цените на ГО?! Вие на луди ни направихте! За вдигане на цени може, за сваляне всичко е на пазарен принцип! Краци нещастни! Оставка мутро!
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тя и свинетката не е 100 лева а само 97. Що пък застраховката да не е 999, пак няма да е 1000 нали
16
1
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СВОБОДА ИЛИ БУДАЛИСОВО ИГО!!!!
15
1
 
26
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Как спекулация270×4(400%)=1080лвКак ще се вдига данъка с 10лв при положение че той се увеличава в %.За всяка кола ще е различно а 10лв ще е минимума.
14
1
 
20
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Руснаците като им вдигнат горивата започват всички да зареждат само от една верига бензиностанции...и цените падат...
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп и да ви иска властта, няма да я получи! И вие и те сте мафия! Оставка прошляци! Не ви искаме повече мнението! Мутри долни!
12
4
 
50
 
! Отговори
Долу Герб! преди 5 години
ДОлу Герб!ДОлу Герб!ДОлу Герб!ДОлу Герб!
11
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е картел за ограбване на България.
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1000 не ама 600 , 6-10 лв повече за старите които замърсяват повече , пълни лъжи , в неделя двойно по голям протест мислят си че с това ще им се размине
9
1
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МНОГО ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КОЛКО ТОЧНО ТРЯБВА ДА Е ГРАЖДАНСКАТА В БЪЛГАРИЯ!!ВЗИМАТ СЕ СРЕДНИТЕ ДАННИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС И ПОЛУЧЕНОТО СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС РАЗМЕРА НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО СЕ ВЗЕМАТ СРЕДНИТЕ ДАННИ ЗА ТОВА ТАМ!10 ГОДИНИ НЯМАХА ПРОБЛЕМ СЪС СУМИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТ НО СЕГА ИМАТ И ТО СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ВЕДНЪЖ Я УВЕЛИЧИХА!! РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ЛЪЖАТ И СА НА ПРИНЦИПА АКО МИНЕ НОМЕРА МИНЕ ТАКОВА Е БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!
8
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
България към Северна Корея!
7
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов, обмисляйте как да подавате оставка! Не ни губете времето с мафиотските си въжделения! Вие сте мафия и ще бъдете разкарани ако не си тръгнете доброволно! Уволнени сте! Не го ли разбирате чуми герберски!