След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!

Няма да се присъединяваме към пакта за миграцията на ООН
Обновена: 12 ное 2018 13:51 | 12 ное 2018 11:00,
386
След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!
Снимка: Facebook

Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след Коалиционния съвет в МС, свикан заради вчерашните протестите в страната срещу високите цени на горивата.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че цените не зависят от България, защото тя не произвежда суров петрол. "Цените у нас следват тенденцията в света", поясни той.

По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намалния в следващите месеци през 2019 г.

Още по темата

Той отбеляза, че не е изключено да се осъществи среща с петролната и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика.

"Цена - 1000 лв. за гражданска отговорност, не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", отсече министър Горанов.

По думите му на Съвета е било застъпено мнението, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Той обаче отбеляза, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап и дали ще остане в този вид, с такава ескалация на "Гражданската отговорност", в зависимост от рисковото поведение на шофьорите, тепърва щяло да се анализира.

"Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност - няма, и такива цени в момента няма", категоричен бе Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, министърът обави, че увеличението ще е с до 10 лева.

Цветан Цветанов коментира, че във вчерашния ден на протести е имало доста провокации и в не малко от случаите се е целял сблъсък между протестиращи и тези, които са блокирани на пътя.

Той отбеляза, че гражданите са достатъчно интелигентни, за да преценят откъде и кой би искал и има интерес да има политическо състресение, криза или хаос.

"Всеки има право да избира какво желае - да имаме политическа криза и хаос или да имаме стабилност", заяви Цветанов.

Коалиционният съвет днес е решил още, България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН. Според решението на Съвета, този документ застрашава националния интерес на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стабилна в България е само мизерията.
45
0
 
27
 
! Отговори
Борисчо преди 5 години
Нали веднъж я увеличиха със 100%. Полица от 2016та до 2017та 139лв , от 2017 до 2018 е 156лв - сега е 275лв??? За какви 1000лв ми глворите? И на кои автомобили ще е 10лв увеличен данъка? На такива като моя? Поло 1.0 45 к.с. ?????
44
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До никиТова за данъците е пълна лъжа. Един германец с 800 евро доход не влиза в таблицата за подоходно облагане - данъкът му е нула. Един българин със същите доходи има по-голямо облагане от това на германеца. Когато в България говорят за ниски данъци имат предвид данък печалба на фирмите, който те така или иначе не плащат чрез счетоводни машинации.
43
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хитри бе ейй...ГО ще я направят 1000лв, че и нагоре ще върви за напред. Изобщо не разтягайте локуми, че някой щял да отстъпи. На парче ще я вдигат и пак ще я вдигнат. Заедно с тока, газта, данъците, таксите, цените на стоките и услугите. А заплатите същите.Не разбрахте ли, че не отстъпват от намеренията си?! Само ги отлагат за месец- два.
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са троловете на ГЕРБ- Странджата, Шарк, оня образования Кирил, на работа са май успешните чиновници, по обяд ще пишат през почивката- и като свалите ГЕРБ, кой ще дойде, коя е алтернативата... Сега пуснали 1 ку-ку да пише"о" и да разтяга страницата. Моде.раторът, много триете смислените постове, ама тролчето с разпънатата страница го държите на линия, нали? Платени медии!
41
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези с 15 годишните коли минават за 1 година от 2000 до 10 000 км, а тези с новите от 10 000 до 40 000 км. Е сега кой замърсява повече?
40
10
 
36
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Няма да е 1000лв., само 600лв. ще е. Така че няма защо да се протестира.
39
4
 
56
 
! Отговори
хитри бе ейй... преди 5 години
Вижте сега то е ясно че гражданската ще е от 400до 600лв но се започва с високи цифри за да се стигне до уж по приемливи това си е стара маневра прилагана тук многократно, истината е ,герберите атакуват по всички фронтове, като се целят в масовия потребител без да им дреме за възможностите на хората-- по принцип ,дори да няма увеличение на Г.О. нещата с ток, парно и храни-услуги и данъчна тежест+косвени данъци ще върнат доста българи в каменната ера-- бленуваното увеличение още сега го няма !
38
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия май се поуплашиха от протестите,нищо,че вчера показваха непукизъм.Май им припари под ду.петата.
37
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да е 1000лв. Само 999.89лв.Не се притеснявайте! Партията държава се грижи за вас.
36
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов плащам данък на 15 годишна кола 140 лв. като ми вдигнете данъка с 30% данъкът ми става 182 лв. това е поскъпване с 42 лв. КАК ГО ИЗЧИСЛИ ПОСКЪПВАНЕТО С 10 ЛВ.???
35
35
 
4
 
! Отговори
ники преди 5 години
Стига сте разпространявали неверни неща.България не е страната с най-големи данъци, а точно обратното. Акцизът също е един от най-ниските в Европа като цяло.В Германия 50% от парите ги даваш директно на държавата. След това ако си се вписал в обществото (имаш семейство, деца и т.н.) започват да ти се намаляват данъците.
34
3
 
37
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Омръзна ми да се приказват празни приказки за цените. Цената на барел суров петрол на 9 ноември-петък е 68,89$ за барел пика на цената беше на 4 октомври при цена 84,09$ и тогава цените у нас веднага скочиха, а сега цените са спаднали с мижави стотинки така, че министърчето да не се прави на разсеяни да замазва нещата. Колкото до оня с пъпешовидната кратуна просто не си заслужава да бъде коментиран.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То беше ясно че това са медийни лъжи. Нали хората масово ще спрат да купуват автомобили, ако стане толкова гражданската и тогава цялата мафия от автоборси, автосервизи и безиностанции ще фалира. Никое правителство няма да го позволи това.
32
3
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Стабилни в България са само бедността, сиганизацията и далаверите на ГЕРБ.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 5 години
oo
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви искам стабилността! На най-долното ниво на ЕС стабилно ни закопахте! Искам развитие, не стабилност! Цветанов, крадецо долен, оставка!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички удобно се преструват, че протестът е само за горивата и гражданската отговорност.Всички удобно се преструват, че протестиращите нямат други искания.Другите искания ги игнорираха.Властта е стабилна.
28
1
 
16
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Ала-бала и кражбите продължават...
27
1
 
26
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Цветанов, писна ни от вашата "стабилност"!Недей да плашиш хората с хаос и политическа криза.