Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
АзГ преди 5 месеца
На всички трябва да е ясно, че потокът от мигранти се движи САМО В ЕДНА ПОСОКА КЪМ ЕВРОПА, и никой няма да тръгне към Сомалия, Гана, Конго, Нигерия,Афганистан, Пакистан и т.н. Така че в интерес е на повечето от тези 192 страни да подпишат пакта, за да се отърват от свръхнаселение и необразовани базработни ненужни млади хора, най-вече мъже. Нека протестите срещу такива временни проблеми, като цени на горива и гражданска отговорност ПРЕРАСНАТ в ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГЕНОЦИДА НАД ЕВРОПЕЙЦИТЕ !
67
1
 
3
 
! Отговори
АзГ преди 5 месеца
Ако пакта беше "необвързващ", тогава няма нужда ООН да събира всички страни в Маракеш. Веднъж подписан , ЕС и неговите васали ще кажат "Ние сме се задължили и трябва да спазваме нашите споразумения"...бла-бла-бла.. Знаем ги тези игри много добре.
ЗАЩО НЕ СЕ ДИСКУТИРА ПО ВЪПРОСА, както се прави в много други страни ? ПОЛША, АВСТРИЯ, ЧЕХИЯ, САЩ, ДАНИЯ, АВСТРАЛИЯ И УНГАРИЯ категорично отказват да подпишат, Хърватска, Италия, Холандия - не са въобще сигурни, че ще го подпишат.
66
5
 
31
 
! Отговори
ГНУСНО преди 5 месеца
Явно е, че Борисов е обещал на началниците си да подпише Глобалният акт, както подписаха тайно джендървската истанбулска конвенция.
ДОБРЕ, ЧЕ НИНОВА РАЗКРИ НАМЕРЕНИЯТА НА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ ГЕРБ.
65
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОКАЗА СЕ, ЧЕ НИНОВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪЖЕ.
64
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Цинuк

Японците са умни и мъдри хора. Но еврозелките ги тресе колониален комплекс. Искат да изкупуват стари грехове като затрият белия човек. Тъпaнари! Друга възможна причина е плана Калегри. Трета причина е, че алчните вечно ненаяли се корпорации искат ефтина работна ръка. Четвърта възможна причина е САЩ. Сорос? Тайни общества? Извънземни? Какво е? И ЗАЩО ПОДЯВOЛИТЕ? Да им *биииииииип* ненормалниците.
63
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Пустиняка е врачанско селянче с претенции за непогрешимост.Много бяха такива на гарата в Мюнхен - които замеряха половината афганистанци с цветя и плюшени мечета ....ще попитате защо половината?
Другата половина - буквално хванаха къpa - скочиха от влака и избягаха - още преди да ги регистрират службите!
62
5
 
34
 
! Отговори
ГЕРБ СА ЗА ЗАТВОРА преди 5 месеца
Герб внасят нелегално мигранти от Индия и Афганистан , защото те са еднакви с нашенските роми и така герб увеличава електората си !
61
1
 
39
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Миналата година третата световна икономика - Япония е дала политическо убежище на ЦЕЛИ 4 човека!
Европа е дядовата ръкавичка за всеки камилар , и гладен зулус.
Няма проблеми - ние ще ги храним !
60
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Пустиняк

Виж сега, и да офкаш и да не офкаш, мнозинството българи сме против ордите. България си има ДОСТАТЪЧНО проблеми. Господата африканци и азиатци да се БОРЯТ и да извоюват свободата си, да си оправят държавите. Нищо на този свят не идва на готово. Европейците са минали през сумати революции и кървища за да достигнат този стандарт. Европейките не са бягали в Африка след ВСВ, а са запретнали ръкави и са се справили сами. Най-лесно е да бягаш и да пренасяш проблемите си в други общества.
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Седяли 3-ма на бара- черен, евреин и бял. Явил се духът от приказките и обещал да им изпълни по едно желание. Черният поискал всички черни да се върнат в Африка, евреинът- всичките му сънародници -в светите земи.
- Ти какво искаш?, попитал духът белия.
- Ще изпълниш ли това, което обеща?
- Да, казал духът.
- Е, налей тогава по едно уиски.
58
4
 
24
 
! Отговори
месара преди 5 месеца
мигрантите тръгнаха след като американците и техните европейски държанки разбутаха арабския свят и главно Либия. Всичко друго е парлама и тролщина
57
1
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Този "Пакт" взриви и Бундестага... брюкселдките предатели на собствените си нации си мислеха , че могат да го пробутат тихомълком.Интересна тема за размисъл - ако бъде подписан от повечето европейски държави - всеки африканец ще може да поиска "убежище" в Европа поради....СУШАТА И ЛОШАТА РЕКОЛТА! Така - Европа вече няма да е Европа - а бавно ще се превръща в нещо като Совето - ЮАР! Смяната на коренното население на Европа е в ход! Шепата тулупи по върховете действат! ИЗРАЕЛ И САЩ няма да подписв
56
34
 
1
 
! Отговори
Истински социалист преди 5 месеца
Аз напълно подкрепям Глобалният пакт за миграция на ООН. Това е социалистическата идеология.
55
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Помнещ е напълно прав. Всъщност противниците на мигрантите искат страните им да са колонии но не им стига акъла и историческите им познания да го кажат ясно.
54
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ вкарва тайно мигранти в България. Бойко Борисов получава и изпълнява заповеди едновременно от Вашингтон, Израел, Москва и Евро комисията.
Всички искат да ликвидират Европа.
Европа отново (за пореден път) е превърната във поле за мащабни експерименти по социално инженерство.
В миналото бяха царе, крале, робства, нонстоп войни, фашизъм, комунизъм... сега мигранти от третия свят.
53
3
 
18
 
! Отговори
евро-жендер преди 5 месеца
Гарантирано от (Г)рабиме (Е)вропа (Р)ушиме (Б)ългария!! Видими резултати!
52
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На мен ГЕРБ ми харесват. Има стабилност в държавата. Нещата могат да станат много по-лоши с тая приватизаторка.
51
14
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 5 месеца
Комунистите, включително и нашите, са виновни за емигрантския проблем. Никой не се сеща и не говори за факта, че през втората половина на миналия век, ние харчехме значителни средства и начело със СССР упорито се борихме против колониализма. Като резултат се пръкнаха всичките недозряли и недоразвити африкански и други бивши колониални стани, които обрекоха народите си на глад и мизерия. Ако бяха стоели като колонии поне още 100 години, сега нямаше да го има тоз мигрантски проблем.
50
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

"Всички знаем,че глобалният план за миграция е предназначен за да превърне европейците в африканци"
----
Можеш ли да обясниш от къде го знаем всички това???
49
3
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
стига тролили бе гербави, Лъвов мост и Витошка са като арабски квартал. Нямало мамуни, айде стига, иди и виж сам