Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите

Колко беше цената на горивата през ноември 2013-а?
13 ное 2018 10:23, Нели Христова
179
Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите
Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини БСП в подклаждане на протестите в цялата страна и защити правителството, което нямало нищо общо с формирането на цените на дизела и бензина.

"Високите цени на горивата зависят ли от българското правителство? Колко беше цената на горивата през ноември месец 2013 г.? Тогава минималната работна заплата е била 310 лв, а сега е 510 лв.", попита той и допълни: "С тази цена на горивото от 2013 г. е можело да си купиш много по-малки количества гориво, но днес с 510 лв. минимална заплата, можеш да си купиш повече. БСП категорично стои зад тези протести. Има и други политически формации извън парламента, които искат предсрочни парламентарни избори. Има и немалка част от хората, които се самоорганизират. Има определена организация и тя е много ясна. На срещата между БСП и Корнелия Нинова с техните кметове са имали следните послания - 11-ти идва - да ги изметем, можем да предизвикаме избори, искаме предсрочни избори и т.н.", посочи Цветанов пред bTV.

Шефът на депутатите от ГЕРБ не пропусна да коментира и изказването на Румен Радев: "Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и автомобилите с такова. Това означава, че всички тези автомобили ще дойдат в България. Този законопроект, който президентът Радев коментира подсказва неподготвеност и непознаване на начина, по който се гласуват законите в България. Този законопроект е въпрос, който се поставя от пет години. Той е пуснат за обществено обсъждане от 30 август. Къде беше президентът да коментира тогава?", попита Цветанов.

По думите му един президент да си позволи подобно невежество означава, че той просто е вън от реалната ситуация в страната.

"Той ще защити ли тези, които горят в кварталите парцали, дрехи и гуми? Столичната община подмени автопарка на всички автобуси, които в момента са екологични чисти, те правят всичко възможно да ограничат твърдите прахови частици. Няма битка с президента, има спор. Аз смятам, че в спора трябва да се ражда истината. В момента една част от гражданите ще останат с него, а другата част - не. Президентът тика държавата към предсрочни избори, за да може да си направи служебен кабинет и да взима еднолични решения", настоя Цветанов.

Той отново обясни, че "Гражданската отговорност" ще се вдигне минимално за старите автомобили и цени от порядъка на 1000 лева са нереални.

"Ние затова правим политики. Обявяването на 1000 лева застраховка не отговаря на истината, нито за предстоящата година някой предвижда да има такива полици на пазара. Когато казваме увеличение на данъка на автомобилите, става въпрос за среден клас, който е достатъчно стар и говорим за от 6 - 8 до 10 лева. Разберете, че 1 лев на месец или 80 ст. не са от значение дали ще бъдат платени, но нека все пак се придържаме към някакви мерки и да даваме възможност да се правят политики от държавата и местната власт на база постъпленията от тези данъци", настоя Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
31
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
А когато Плевнелиев правеше служебни правителства, еднонолично ли управляваше и КОЙ беше тази личност?А сега с Борисов двулично ли управлявате???Аман от простотии на самозабравили се фузкултурници!Ако Корни с нейните кметове прави такива протести, какво ли може да направите вие с вашите?Ама не са кметовете, а на народа му писна от вашата "стабилност". В какво сме стабилни? В бедността, в липсата на здравеопазване, в кражбите на най-високо държавно ниво???
105
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организатор на протестите е БЕДНОСТТА!
104
2
 
21
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Против дизела са определени лобита и техните слуги, като тебе. Огън да те гори, бензин да те гаси.
103
4
 
23
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До Му 34Първо трябва да има заводи, комай, а ГЕРБ от как са на власт само разпродават и съсипват /споменаваме от цигарената и продължаваме натам като следва летище София/!
102
3
 
26
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 109 АнонименЧовече, маймуните от ГЕРБ ги оправя само клетка, те не са научени на труд! Те от дума не разбират, от електрошок може би ще разберат /като кучето на Павлов/!
101
7
 
14
 
! Отговори
пенсионера преди 5 години
Да живей,БКП,соца
100
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му трябва на човек,една чиния с боб,една керемида с прозорец към света,и един кат дрехи.С орлите ли ще живеете бе крадливци
99
25
 
3
 
! Отговори
TT преди 5 години
До :)) Виждам че си фен на червения ***,който имаме за президент,но коментирай позициите му конкретно и по същество..Иначе на разтеглянето на локуми от общи приказки сме се наслушали по конгресите на БКП...
98
4
 
21
 
! Отговори
РАША преди 5 години
тоя още ли е на власт махнете го такива ка о тоя нехранимайко са много в в правителството какво направи за страната само кражби и лъжи няма ли в българия честни хора или честните ги ликвидират
97
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходи да му обясняваш за ПОРТАЛИ на престъпника от Банкя.Да вземе да си прочете Наказателния кодекс и да си изчисли колко му се полага за кражба в особено големи размери.
96
16
 
3
 
! Отговори
Му 34 преди 5 години
Не, искаме да живееме добре и да плюеме управляващите КОГАТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И КРАДАТ. Това е демокрация..Управляващите не са длъжни да вършат и твоята работа. Управляващите няма да идат вместо теб да работят в завода или там където работиш за да докараш хляб в къщи на децата.
95
3
 
14
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Според Цветанов и критиката / не е градивна/ към Президента Р.радев излиза, че Цветанов имал чест /?/, щото бил подготвен и запознат да прави внушения/хипнози бре! :)) Голееема чест/достоойнство било това? :))
94
3
 
13
 
! Отговори
маверик преди 5 години
през 2013 колко струваше хляба че не си спомням,като не можете да намалите цената на горивата защо не намалите данъка на стоките от първа необходимост.
93
16
 
2
 
! Отговори
ПОСТ ФАКТУМ преди 5 години
Прав е, че законите не се правят на тъмно. Има интернет-страница, където всеки проект на нормативен акт се подлага на обществено обсъждане поне месец преди да се внесе в пленарна зала. Отделно всяка администрация е задължена също да публикува на сайта си проектите на нормативните актове. И това се прави. Тогава беше момента да се протестира, ако щете- Ако администрацията на Президенството не знае това, какво остава за обикновените хора, които знаят да боравят само с ФБ?!
92
8
 
9
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Господин Цветанов е активен антикомунистически борец за евроатлантическа стабилност, защото има забележимо образование и никога не е бил член на БКП.
91
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката е ЦВЕТАНЪТ НА МИСЪЛТА, красив, умен, интелигентен, с аристократична възпитание и осанка на великан.
90
16
 
1
 
! Отговори
Му 34 преди 5 години
Освен това какво квичите цените мените и прочие били високи? Еврото от 20 години е лев и 95, не е мръднало и на стотинка. Купувайте евра като храната и бензина са ви скъпи. Левът е стабилен и не е сринат като турската лира.
89
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Му 34Не, искаме да живееме добре и да плюеме управляващите КОГАТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И КРАДАТ. Това е демокрация.
88
4
 
2
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До Му 34Пей ли си Пенке ле, Кой ли ме те слуша, м? Пиши си/говори си/ протестирай си Никой не ми /на ГЕРБ/ пречиш, м? :))
87
16
 
3
 
! Отговори
Му 34 преди 5 години
Не виждам защо са тия драми. Може да живеем бедно в мизерия ама имаме свободата да плюем по управляващите и да излизаме на протести без никакви последствия. Да не искате да станем като Турция, да живеем добре ама за най-малката критика към управляващите да влезем в затвора?