Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите

Колко беше цената на горивата през ноември 2013-а?
13 ное 2018 10:23, Нели Христова
179
Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите
Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини БСП в подклаждане на протестите в цялата страна и защити правителството, което нямало нищо общо с формирането на цените на дизела и бензина.

"Високите цени на горивата зависят ли от българското правителство? Колко беше цената на горивата през ноември месец 2013 г.? Тогава минималната работна заплата е била 310 лв, а сега е 510 лв.", попита той и допълни: "С тази цена на горивото от 2013 г. е можело да си купиш много по-малки количества гориво, но днес с 510 лв. минимална заплата, можеш да си купиш повече. БСП категорично стои зад тези протести. Има и други политически формации извън парламента, които искат предсрочни парламентарни избори. Има и немалка част от хората, които се самоорганизират. Има определена организация и тя е много ясна. На срещата между БСП и Корнелия Нинова с техните кметове са имали следните послания - 11-ти идва - да ги изметем, можем да предизвикаме избори, искаме предсрочни избори и т.н.", посочи Цветанов пред bTV.

Шефът на депутатите от ГЕРБ не пропусна да коментира и изказването на Румен Радев: "Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и автомобилите с такова. Това означава, че всички тези автомобили ще дойдат в България. Този законопроект, който президентът Радев коментира подсказва неподготвеност и непознаване на начина, по който се гласуват законите в България. Този законопроект е въпрос, който се поставя от пет години. Той е пуснат за обществено обсъждане от 30 август. Къде беше президентът да коментира тогава?", попита Цветанов.

По думите му един президент да си позволи подобно невежество означава, че той просто е вън от реалната ситуация в страната.

"Той ще защити ли тези, които горят в кварталите парцали, дрехи и гуми? Столичната община подмени автопарка на всички автобуси, които в момента са екологични чисти, те правят всичко възможно да ограничат твърдите прахови частици. Няма битка с президента, има спор. Аз смятам, че в спора трябва да се ражда истината. В момента една част от гражданите ще останат с него, а другата част - не. Президентът тика държавата към предсрочни избори, за да може да си направи служебен кабинет и да взима еднолични решения", настоя Цветанов.

Той отново обясни, че "Гражданската отговорност" ще се вдигне минимално за старите автомобили и цени от порядъка на 1000 лева са нереални.

"Ние затова правим политики. Обявяването на 1000 лева застраховка не отговаря на истината, нито за предстоящата година някой предвижда да има такива полици на пазара. Когато казваме увеличение на данъка на автомобилите, става въпрос за среден клас, който е достатъчно стар и говорим за от 6 - 8 до 10 лева. Разберете, че 1 лев на месец или 80 ст. не са от значение дали ще бъдат платени, но нека все пак се придържаме към някакви мерки и да даваме възможност да се правят политики от държавата и местната власт на база постъпленията от тези данъци", настоя Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВЕТАНОВ ПРОТЕСТИТЕ РЕАЛНО ГИ ПРЕДИЗВИКВАТЕ ВИЕ С ПРОСТАШКОТО И НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ !
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говорите за лук ойл ?? пРОСЛЕДЕТЕ СИСТЕМАТА-лУКОЙЛ РЕАЛНО Е НА рОТШИЛД !!
124
12
 
4
 
! Отговори
Радеф преди 5 години
Аз ще оправя България. Така ще я оставя, че ще стои в застой и затънала да не знае къде се намира. Слави и той ще помага, като удари по един кастинг и ще фърля в тъча!
123
15
 
2
 
! Отговори
Смяна на системата преди 5 години
Искаме червена система 3 в джоба на Нинова и 0 в джоба на българите, толкова е лесно!!!
122
9
 
7
 
! Отговори
Смях преди 5 години
0 0Няма такива жалки протестиращи, искали по-хубав живот! Че то това да не ви е концерт по желание? Кой както си го направи! Ако си неудачник, който и да управлява, пак ще си такъв! И това правителство като го няма, кой е обещавал по-хубав живот, намаляване на цени и високи доходи?
121
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 127 Зрели хора като нас.Не викаме на Братушките "рашки" Малко "демократично промито мозъче! -:) А знаеш ли че бензина излиза на една цена от Лукойл И докато отиде до бензиностанциите."Пораства" в пъти!? Та пред кого да протестираме? Я пак си помисли!
120
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки знае, че протестите са организирани от БКП. Никой не знае обаче защо се иска оставка, защото никой не е обещавал, че ще намаля цените и ще вдигат заплати?!? Така, че при следващите управляващи пак ще са същите неща, и тогава пак ли ще се протестира?
119
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ей ТАРИКАТ! ТОЗИ ПЪТ НОМЕРА ВИ>> НЯМА ДА МИНЕ! КАКВОТО СТАНЕ! И ВСЕ БЕСЕПАРИТЕ ВИ ВИНОВНИ! И ВСЕ С ТИЯ ДУМИ>ТУШИРАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАРОДА НИ ОЩЕ В ЗАРОДИШ! ИЗТЪРКА СЕ ВЕЧЕ ТОВА! СВАЛЕТЕ СИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА! ПЪТНИЦИ СТЕ ВЕЧЕ! АКО НОВА ГОДИНА СЕ ЗАДЪРЖИТЕ>ЩЕ СТЕ "ГЕРОИ" СЛЕД НОВА ГОДИНА СИ ТРЪГВАТЕ!
118
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка яицевиден, оставка!
117
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лично мнение-ОТВРАТ !
116
5
 
10
 
! Отговори
Рамбо преди 5 години
Младежта да се учи от социализма,родолюбие,труд,и човечност.Демокрацията е химера
115
8
 
20
 
! Отговори
Един преди 5 години
Малко умния Цветанов пак се изказа неподготвен.
114
10
 
28
 
! Отговори
BG преди 5 години
ДА ПИТАМ - ТОЗИ ЧОВЕК - Г-Н ЦВЕТАНОВ КАКВО ТОЧНО РАБОТИ? ПРОФЕСИЯ, ДЛЪЖНОСТ???....Този със сивия анцуг от едно посолство са го назначили за сив кардинал и дърпа конците на тиквата.
113
7
 
18
 
! Отговори
& преди 5 години
Пред хората се плюят, а някъде на маса делят!Такава е цялата върхушка в България!Крадат, вършат всякакви машинации и мошенгии барабар т.н. мафиоти, т.е. бизнесмени създадени пак от тях! Съсипаха институциите, за да не им пречат! А народа кучета го яли, той трябва да бъде роб във фирмите им и да гласува както трябва!
112
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига лъжи, наивници не останаха! Хората не се вдигат в подкрепа на партията - двойник на ГЕРБ - БСП. Хората се вдигат против мизерния си живот, за който вина имат управляващите, живеещи на народен гръб. Това е и никоя медия не може да замаже очите на хората с прокарване на лъжи като тези, които Цветанов разпространява.
111
6
 
21
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
тези не проумяха ли , че на хората им писна от т.нар."професионални политици", които всъщност нищо не правят...
110
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се правят - държавата има достатъчно администрация, за да работи и без НС , без депутати, със служебно правителство!
109
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на хората им писна от европейски норми без европейски доходи.
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ПИТАМ - ТОЗИ ЧОВЕК - Г-Н ЦВЕТАНОВ КАКВО ТОЧНО РАБОТИ? ПРОФЕСИЯ, ДЛЪЖНОСТ???....
107
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е тръгнал апартаментния да ни плаши със служебно правителство?Нагледахме се от 2009-та на правителствата на Мутрата.Вземи едното удари другото.Некадърник и крадец, до некадърник и крадец.