Менда Стоянова иска среща с Радев за "Гражданската"

Шефката на бюджетна комисия се надявай той да е на нейна страна
96
Менда Стоянова иска среща с Радев за "Гражданската"
Снимка: Булфото, архив

Шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова от ГЕРБ ще поиска среща с президента Румен Радев, за да му обясни как стоят нещата с промените при данъците и застраховката "Гражданска отговорност".

Още по темата

Според нея, ако тя разгоря с него и му обясни проблема, държавният глава ще застане на нейна страна.

"Искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция", коментира Стоянова пред Нова тв.

"За мен е важно всички да разберат за какво става дума, защото в момента се счита, че "Гражданска отговорност" ще се повиши заради предложението на Менда Стоянова, а е точно обратното. Предложението ми би помогнало за това тя да не расте", настоя председателят на бюджетната комисия.

По думите й, предложението което е направила за задължителната застраховка, брани всички тези хора, които са на улицата, от повишаване на "Гражданската отговорност".

Късно снощи се състоя поредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което е била разгледана причината за протестите и исканията на протестиращите.

"За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма", коментира още Менда Стоянова.

"В предложението са направени няколко неща. Първо - да се изработи методика, чрез която с индикатори да се оценяват имуществените и неимуществените вреди при ПТП. И второ - да се сложи лимит на онези обезщетения за болки и страдания на разширения кръг лица", поясни тя.

Според нея задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично.

"Ако аз изтегля предложението си, цената на "Гражданска отговорност" ще се увеличи. Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока", заяви още Менда Стоянова, уточнявайки, че не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
20
 
! Отговори
Един преди 5 години
Мендата щяла да обяснява на президенто, че системата на застраховане "aнус - фaлос" е добра. Смех...
39
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До YoanЗначи според теб е по-изгодно за застрахователите да платят 100 000 лв. обезщетение на пострадалия и 100 000 лв. адвокатски хонорари, отколкото само 100 000 лв. обезщетение на пострадалия?Гениално прозрение ;)
38
0
 
17
 
! Отговори
ЖОРКА преди 5 години
До ЖороПроблема е в безумието да се застрахова ГО на АВТОМОБИЛА , а не ГО на ВОДАЧА КАКТО Е В ЦЕЛИЯТ НОРМАЛЕН СВЯТ!В момента има 3 милиона застраховани автомобла, а управляващите МПС са наполовина. Ясно е, че от пазара трябва да изчезнат застрахователи подобни на Олимпик, но това няма да се случи докато МЕНДА защитава интересите им. 270 000 българи изгоряха с Олимпик!Не виждаш ли , че пазара е отворен за всякакви спекуланти превърнали застраховането в финансова пирамида !
37
0
 
7
 
! Отговори
до жоро преди 5 години
Вигането на цената на гражданската не е "необосновано", а е следствие от решение на ВКС, пише го по-горе. Вие четете ли изобщо статиите, които коментирате?Това е пародия . Щом ВКС чак сега е определило на кого да дадат обещетение,нищо добро не ни чака!
36
0
 
17
 
! Отговори
Yoan преди 5 години
Публична тайна е, че адвокатските кантори дърпат огромни хонорари за сметка на ищците (пострадалите) и са в престъпна симбиоза със застрахователните дружества и това е една от предпоставките за искане повишаването на и застраховката "Гражданска отговорност". Лъжат близките на пострадалите, които са склонни и на по-малки суми! Големите пари отиват при адвокатските кантори!!! Шефката на бюджетната комисия в НС да обясни и това на президента!
35
0
 
15
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Бонус Малус :) хаха, купуваш си кола и плащаш за греховете на някое ***. Айде стига смешки. Аз разбирам правя нарушение - плащам по висока гражданска, но купувам си кола и плащам по висока заради грешките на другия, това е смешно и глупаво
34
1
 
7
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Не им вярвам. Човека изкара хонорарите. Крадат ни и през застраховките. Да не забравяме КФН, и как фалираха Олимпик, кой знае на кой е, но колко хора изгоряха с гражданските. Сега Лев Инс са фалирали, следват други
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ляля ша му се скара
32
2
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
В цял свят се застрахова ГО на ВОДАЧА а не на АВТОМОБИЛА както е у нас!Бройката на застрахованите автомобили е ТРИ милиона , а на АКТИВНИТЕ ВОДАЧИ е наполовона!!Застраховака ГО на ВОДАЧА , означава ФАЛИТ на всички подобия като ЗК Олимпик, които са се пръхнали на пазара и на които МЕНДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА!СИСТЕМАТА БОНУС МАЛУС налага санкции на НАРУШИТЕЛИТЕ плащащи по висока премия от всички останали!НЕДОПУСТИМО Е ДА СМЕ СОЛИДАРНИ В ОТГОВОРНОСТТА.Налагането на БОНУС МАЛОС Е НАЛОЖИТЕЛНО
31
3
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До КаракочевВигането на цената на гражданската не е "необосновано", а е следствие от решение на ВКС, пише го по-горе. Вие четете ли изобщо статиите, които коментирате?
30
0
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Мендо , Мендо , кого лъжеш?Как до сега застраховките не скочиха до 1000 лв. , а сега ако не се приеме твоето предложение за промяна в Закона щели да скочат?Ти гледай някой шофьор да не Ви скочи , че както им е накипяло само на Менди , Цвъкита и Бацета ще станете!
29
0
 
8
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Тази жена кой къде я види да я "БЛАГОСЛАВЯ" по най-цветния начин хахаха нема такава г***д бе
28
1
 
6
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
До РеалистЯ обясни, необоснованото вдигане на цената на Гражданска отговорност каква точно реформа е.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май наистина вдигат цените заради някоя договорка да въвеждат еврото. Ще вдигнат стоки ,услуги,данъци .Пенсиите и заплатите що може ги повдигат да изглеждат на средно ниво европейско .И като въведат еврото ще сме в същият батак! За какво да ходят в Бюксел като и тука ше дерат в евро заплати и комисионни.
26
16
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
*** е много *** индивид. Постоянно се мърмори, че в държавата не се правят реформи, а когато някой се опита да направи нещо такова, веднага скача. Това племе е обречено.
25
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До застрахованИзплащанията БЯХА ограничени до родители, деца и съпрузи. Преди шест месеца с решение на ВКС беше разширен кръга на правоимащите до практически всички роднини, приятели, познати и т.н. При това всички тези хора придобиха права не от датата на влизане в сила на решениете, а за всички смъртни случаи, които са се случили за последните пет години ПРЕДИ решението на ВКС. И така, кой е виновен за поскъпването? Добре е да се замислите.
24
2
 
13
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Обществото беше по площадите, по улиците и магистралите. А ти под масата ли си от няколко дни?
23
3
 
21
 
! Отговори
ДА СЕ МАХАТ преди 5 години
Крадливата ХУНТА ГЕРБ си е наумила, че всички цени трябва да се повишават. На първо време си вдигнаха ТЕХНИТЕ заплати, раздадоха си БОНУСИ - а за народа нови по-скъпи цени на данъци, застраховки и т.н.Сега лъжат, че ГО нямало да стане 1000лв. Да, точно 1000лв не, но.... към 800лв ей тая ГРОЗНА MЪPЛA ще ги докара. Всички ГЕРБЕРИ са купени от мутрите. Домусчиев си има финансов министър, застрахователите си имат Менда....
22
11
 
6
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Прецендта няма да приеме такава среща. За него е важно да се нагнетява напрежение, да цари хаос и да се стигне до оставка на правителството, за да си направи служебен кабинет с някой *** като Герджиков.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21. И от кога един човек стана обществото?