26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!

Вицепремиерът е депозирал оставката си в Министерски съвет
Обновена: 16 ное 2018 21:25 | 16 ное 2018 19:38,
750
26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка преди минутки. Той е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Още по темата

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях", бяха точните думи на Валери Симеонов.

Решението за оставката му е взето от коалицията "Обединени патриоти". Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов - на ВМРО, Волен Сидеров - на "Атака" и самият Валери Симеонов - на НФСБ, са заседавали по темата.

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка.

Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София. Започва работа по разпределение като помощник технически ръководител в "Трансстрой", след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод "Драгни Недев".

Синдикален лидер на КТ "Подкрепа, един от основателите на СДС – Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс Меден рудник.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия "Атака" за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет.

През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в ж.к. Меден Рудник.

През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от "Атака" напуска партията, те посочват че "не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт". Оттогава прекъсва и контактите си със своя кумец Волен Сидеров.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия "Национален фронт за спасение на България". През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти. Председател на ПГ на "Патриотичен фронт" в 43 Народно събрание.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се среща с Волен Сидеров за сближаване на позициите и заедно с ВМРО-БНД  участват с за обща кандидатура на трите партии за президентските избори през 2016 г.

На 4 май 2017 г. е избран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
648
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SS LazioОпределено твоето дете НЕ е нормално.
647
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките на деца с увреждания само искат,ами ще си стоиш в къщи и ще си го гледаш,а държавата ше ти прави осигуровка за това!и стига с тези хора,спрете се ,че е грозно!хоро се играе на сватба!
646
2
 
1
 
! Отговори
Eadnash преди 5 години
Cok guzel mashallah....a vie sersemi otivaite da rabotite i da vnasiate dedese....da ima pari za kreslivite maiki i tehnite uj bolni deca, za ohranata na dogan, na radevite valnenia....
645
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
валер ще се върне и ще накаже всички наркоманчета от сланчака, няма дави се разминевидя се как болните деца с увреждания снощи след оставката станаха и почнаха да танцуват.аман от театъра на кресливите майки с уж болни деца.отново мафията победи
644
2
 
3
 
! Отговори
Л-ШДА преди 5 години
Нормално за един варненец, лишени от чувства, недъгави ***!
643
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
WC-то да си заминава и всичките WC-та заедно с него
642
4
 
8
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Аааа ама Валерко само от поста слиза бе!Щял да отиде в парламента депутат и го чакат да каже кой да го замести.Значи сив кардинал,пак той ще ръководи някоя кукла на конци.Трябваше от цялата политика да слезе!Я вън цялото правителство!!!
641
6
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Протести до дупка, докато всички зеленчуци се разкарат от властта. Ако ще и Саддам да стане от гроба и да ни управлява, 100% ще е по-добре от гербавите българоубийци. Никога повече герб!!
640
4
 
3
 
! Отговори
Vzvodsko преди 5 години
Posle kreslivite maiki s uj bolnite deca zapochvat protest za sabirane na miliardi levove za bg izstrebiteli na uj bolnite im maje ot bg armia.....
639
6
 
7
 
! Отговори
Жена преди 5 години
От както се помня лекарите искат, учителите искат.. сега тези безработните майки и те искат. А народа става все по-*** ,болен и беден. Стигнах до до простия отговор, че ако бе искаш да си *** , беден и болен трябва да си помогнеш сам. Никой друг не.може. Другите могат само да си пълнят гушите с пари и да имитират дейност, за което получават милиони от нашите данъци.
638
7
 
10
 
! Отговори
не се забравя преди 5 години
Нищо добро не ги чака играещи хоро с ЧЕРНИ ЗНАМЕНА наречени де били от любимата им БСП
637
9
 
12
 
! Отговори
SS Lazio преди 5 години
Най-*** е че повечето съграждани обвиняват Майките на децата с увреждания за думите на този Психопат...Другото тъпо е, че другите Майки с "нормални"деца ( колко са нормални това е отделен въпрос ) също не ги подкрепиха...Пълно разделение!
636
2
 
2
 
! Отговори
Heiligedyh преди 5 години
Ortodoksalnite teroristi pod zlatnite pokrivi prodaljavat voinata za spechelvaneto na bg trezor..........vsiakakvi jenski manipulacii sa im pozvoleni.....
635
5
 
6
 
! Отговори
Визия за България преди 5 години
Лява ръка десен джоб, ще ви олекотим живота само гласувайте за червената партия! Ще вземем и малкото, което ви е останало и ще се радвате и дори ще ни благодарите! Давайте напред!!!
634
9
 
1
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
До ВасилевАми не се сългасявай бе, защо се сългасяваш да работиш за ниска заплата и подписваш договора, а после мрънкаш. Не се съглавявай да работиш и бизнеса като види че няма работем ресурс ще увеличи заплатите, ама за сега няма таква опасност, чакат на опашка за работа, я виж каква мизерия и протести е в България, той ще се съгласява да работи - ми не се съгласявай, гладувай, полезно е, пречиства отганизма, много ти здраве.
633
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До РаботодателТи решаваш, ако имаш моето съгласие да работя за теб, и ако има работници, ако не внасяш си отвън и работиш и печелиш!Така, че аз решавам дали да работя за теб или да излеза на свободния пазар, или да отида в друга фирма!!!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
632
4
 
7
 
! Отговори
До работодател преди 5 години
И ти си нагъл , като валерката, но не си даваш сметка колко си ***. Наглостта не е признак на интелигентност.
631
3
 
6
 
! Отговори
ДО 682 преди 5 години
НАРОДНАТА ВЛАСТ КАТО ТИ НАЦИОНАЛИЗИРА ФИРМАТА ЩЕ Я ДАДЕШ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БАЛГОТО НА НАРОДА И ЩЕ СЕ УСПОКОИШ РОБОВЛАДЕЛЕЦО !!!!!!!!НЕДЕЙ ХВЪРЧА МНОГО 30Г....МИНАХА ОСТАВАТ ВИ ОЩЕ 10 И СТРОЯ ЩЕ БЪДЕ СМЕНЕН ........
630
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РаботодателТъй като те гледам най-много да си "работодател" на чистачката на входа с...........5лв. на месец :)
629
18
 
3
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
До Анонименработя по 12 часа на ден и съм от онези "високоолатените" с 2000 лева заплата (смях в залата) и ИСКАМ ПО-ДОБЪР СТАНДАРТ.Развивам фирма с 5 милиона годишен оборот и искам по-големи обороти и печалби, а това не става като давам високи заплаит. Ти може да искаш по висок стандарт но това не зависи от теб, 2 хил лева ти стигат предостатъчно да живееш и да консумираш, много ста такива, така че аз да си права печалби, а това ти какво искаш няма никакво значение, ти не решаваш, аз решавам