Борисов възложи: Да се действа за закриване на ДАБЧ

Има институции за гражданството и за културата, обясни премиерът
69
Борисов възложи: Да се действа за закриване на ДАБЧ
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е възложил да се работи за закриване на Агенцията за българите в чужбина.

Още по темата
Това става ясно от стенограмата от заседанието на кабинета миналата сряда.

"Има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос", обяснява той пред министрите за българското гражданство.

"Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим", разяснява още премиерът.

Намерението на правителството идва след скандал с ръководството на агенцията, като вече бившият й шеф Петър Харалампиев и главният секретар Красимир Томов бяха уличени в афера с български документи за самоличност.

Временните обществени съвети на българите в чужбина също наскоро поискаха закриване на агенцията в писмо до премиера Бойко Борисов.

Те се мотивираха, че агенцията няма пряко отношение към българите в чужбина, а с това са ангажирани различни министерства, и така тя излишно натоварва държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Най -добре ще бъде г-н Борисов да закриете всички министерства и еднолично да взимате решение по всички въпроси!Резултатът ще бъде рязък спад на корупцията , вместо на 1000 души, рушвет ще дават само на Вас!
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОИКО само си чешеш езика да не кажа и другаде къде се чешеш кога ще видим реално тези корумпирани крадци в затвора стига си се измъквал че съдебната система била независима като не можеш да се справяш отиваи си от тебе няма никаква полза
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще изгорим архивата на бъдещата несъществуаща агенция и така ще заличим истината за продажните патриотари.
62
0
 
14
 
! Отговори
народен преди 5 години
не само първо да върнат парите с лихва
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая агенция беше създадена по време на Филип Димитров 1992 г като Агенцията за българите в чужбина (АБЧ) ,2000-та година Костов я преименува в Държавна агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) .Който крал ,крал .Сега да си живеят на доизживяване от кражбите.Бойко взе всичко,но докога и той ще издържи???
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ти може "Жоре"! Но аз не съм гласувал изобщо за тоя самовлюбен във властта и себе си ***! Ок?
59
14
 
6
 
! Отговори
ЖОРО преди 5 години
Нали всички НИЕ вече три пъти го слагаме на ВЛАСТ. ЩО тогава го не щете.
58
2
 
20
 
! Отговори
БОЙКО, КАЖИ СИ!! преди 5 години
Софийският градски съд прекрати за втори път делото срещу бившия шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, съобщи БНР.Той е подсъдим за безстопанственост, ощетила агенцията с близо 42 милиона лева. Според съдебния състав в обвинителния акт са допуснати съществени процесуални нарушения, които пречат на Лазаров да разбере в какво е обвинен.БОЙКО, КАЖИ СИ!! ВЗЕМАШ ЛИ МРЪСНИ ПАРИ ОТ АПИ?
57
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Няма ли най после.Да закриеш и своето измислено правителство БЕ НАГЪЛ И ДЪРТ КОМУНИСТ!? ОСТАВКА ВЕДНАГА!
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме да чуем колко "видни" политици ползват безвъзмездно или притежават жилища, предоставени или дарени от Кръстника на Горанов!!! Май доста герберски народ е "покръстил" масонът!
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много бих искал социолозите да зададът следния въпрос : - Бихте ли подкрепяли ГЕРБ ако Борисов напусне партията? Тогава ще излезе истината на яве , че всъщност са една куха организация, която се крепи само на симпатии към Б.Б, и по същността си е шайка създадена да разграби каквото е останало.
54
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименще отговоря вместо анонимния,когото питаш:..-ВСЕКИ ДРУГ,само не и мутропасмината,самонарекла се "Шайка"../не забравяй,че така я нарече ТЕХЕН активист!!!!!!!!!!...НЕ чужд,ТЕХЕН агент използва това определение!!!/.Та:-Целта не е само да се изтъргат тия полипи -"перп" от снагата на България!Важното е тоя,който дойде след тях ДА ИМА ЕДНО НА УМ!!!!
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен преди 12 минутиДобре "народе", закриваме герб, пращаме го при царистите и анонимнико, кой предлагаш ти?
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ще крадат я , идват коледни празници , дали пък не се налага да бъдат сурвакани с едно по-дебело дърво според заслугите им.
51
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАРОДЕ!!! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ Д А ЗАКРИЕМ ГЕРБ И ДА ГО ИЗПРАТИМ ЗАВИНАГИ ПРИ НДСВ - В БАНКЯ, ПОНЕЖЕ В БАКЪРЕНАТА НЯМА МЕСТА
50
3
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ И ГЕРБАДЖИИТЕ НАПЪЛНИХА ГУШИТЕ И СЛЕД КАТО СЕ РАЗЧУ КРАЖБАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПОД НОВА ФОРМА !!!
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 48 така бе и с КТБ , оградоха и закриха сега и с таз измислена агенция пак същото.
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да добре е да се закрие,но кой ще носи отговорноста за резила съдебна и политическа - ВМРО или ГЕРБ или и двете. Корупцията и кражбите изядоха доверието на народа в политическият " елит" дали са ВМРО , Патриоти или ГЕРБ все едно.
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално за гербехрастите, взеха парите и сега закриват
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хах , преди да си сложа очилата, ми се стори , че е възложил, да се закрие държавата . Базмалко да получа инфаркт :)))))