Защо "Воля" искат: Президентът да е кмет? Защото на Радев му е тясно!

Веселин Марешки иска институцията на държавния глава да бъде закрита
Обновена: 6 дек 2018 12:02 | 6 дек 2018 11:45, Петя Славова
67

Преди няколко дни Ръководството на партия "Воля" проведе работно съвещание, на което лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки хвърли "бомбата" в политическите среди, като съобщи, че на следващите избори за кмет на София партията може да издигне като свой кандидат президентът Румен Радев или омбудсмана Мая Манолова.

Още по темата

"С Радев не съм разговарял след последния консултативен съвет, в който стана ясно, че планът на президента и Каракачанов за закупуването на нови самолети ще стане факт. Идеята ни е да кандидатираме Румен Радев за кмет на София, защото президентството му е тясно", обясни пред Bulgaria ON AIR Марешки.

Според него президентът нищо не е свършил досега в своя мандат, защото просто тази институция няма никакви права и само харчи парите на данъкоплатците, без да отчита дейност.

"На кметското място на София се изисква много дейност. Там Радев може да се докаже като можещ. Или трябва да станем президентска република, или просто президентството да се закрие. Въпрос е на воля на народа и политиците", сигурен е лидерът на партия "Воля".

Все пак той подчерта, че ако БСП подкрепи президента за кмет на София, "Воля" няма да се "включи" към кандидатурата, но все пак партията му ще подкрепи активния човек Радев.

Марешки коментира и наближаващите евроизбори.

"Най-вероятно аз ще бъде водач на листата на "Воля" на евроизборите. Бих се отказал от депутатското място, за да отида в Брюксел, но в момента се виждам тук - в София. Смятам, че в едно следващо правителство ще сме с повече депутати, отколкото сега. Ако влезем в правителството ще имаме шанс да покажем какво можем. Не ни пускат в управлението, защото ще покажем нашите качества", допълни още зам.-председателят на Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Хаха, "предизборна страгегия или шега", бих казала, доста грозен популизъм, натресен точно преди празниците - кой колко работил, и кой работил най-много. Грозен, грозен, ама за сметка, както винаги, на всички останали - на горката конституция, на президентската институция, на кметството на София и на всички, които са слушали и гледали новини. Хубавото е, че политическите подаръци, за тези, които могат да ги оценят, не се поднасят по Коледа))).
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя е на руската хранилка. Много станаха маймуните ще счупят клона.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди две години марешки се кандидатира за президент и взе 10 процента. Днес казва че тази институция няма никакви праав и само харчи парите на данъкоплатците .Кога е говорил истината - тогава или сега.
53
1
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Поредната мутра в българската политика, освен с арогантност не знам с какво още е известен. Опитва се да бъде интересен, но по-добре да се запише да играе в Комиците или шоуто на Слави. И може би да предложи Бойко Борисов за кмет на Симитли?
52
1
 
8
 
! Отговори
BG1 преди 5 години
Вие сте прости , но *** е по-***,заслужавате си го.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как можаха варненци да ни натрапят тоя за депутат?Не е причина за гордост.
50
3
 
2
 
! Отговори
BG 1 преди 5 години
До ЯСНО синия *** ! Марш ти в казармата, та дано да те направят мъж ! А дано ама надали ! Още по добре да те пратят заедно с Борисов и Марешки на Източния фронт да се биете с руснаците! Вземете и Каракачанов ! Ще потвърдите приказката"Тръгнаха като аслани,върнаха се посрани"Ако изобщо се върнете!
49
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Радев не е кой знае какво,но на фона на фалшивите герои с които е заобиколен в управлението,направо стърчи.
48
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Марешки да не е опитвал някои силно действащи продукти на своята фирма преди да направи това изявление?
47
0
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
По вероятно е да станеш кандисат за място в ЗАТВОРА , ОКОЛКОТО ЗА ЕБРОДЕПУТАТ...
46
5
 
2
 
! Отговори
BG 1 преди 5 години
До анонимен 29 .Ти си *** ***! А Радев през колкото висши стадии на науката е минал Ти+ десеттина Бойко Борисовци + двайсетина Марешки не можете да му се опрете ! Затова се задавяте от злоба !
45
4
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
Тоя доказа , че за президент не става, също и за кмет не става. Да си ходи при другите *** в казармата.
44
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 5 години
Хлапашки мераци за неутрализиране на единствения политик който мисли за народа!Докога ще ги търпим тези ***?
43
0
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 5 години
МАРЕШКИ ПРИ ТОЛКОВА ЛЕКАРСТВА ЗАЩО НЕ СЕ КОНСУЛТИРАШ С ЛЕКАР И ДА СИ ГИ ВЗЕМЕШ ОТ АПТЕКИТЕ СИ - ХАХАХАХАХАХА
42
3
 
6
 
! Отговори
пп76 преди 5 години
До КрайКогато се пишеше конституцията още нямаше олигархия. Имаше седерунгели, които търсеха службица на ЖЖ.
41
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 5 години
Фигурата на президента е измислена от олигархията когато е диктувала конституцията.Дават на народа да ИЗБИРА пряко и мажоритарно уж държавен глава. Всъщност това е фигура без власт и основното и правомощие е да чете новогодишното поздравление.Властта в България не се избира от народа - гласува се за "партии" и после ТЕ казват кой да управлява. И го управляват.Виж в Турция и Русия народа избира ВЛАСТТА. ама така не било демократично ДАЛИ?!?
40
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
Браво Саки /40/ съвсем картино си го представих.
39
3
 
13
 
! Отговори
saki преди 5 години
Бойко като му е скучно карал Цацара да звъни през нощта на Марешки и последния винаги се спичал, а Бойко се хилел развеселен.
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курнините червенотиквениковчета тръбят гръмко за милионния електорат на Радев каквито са си "умни", въобще не искат да вдянат, че Радев е резултат от политическия инженеринг на Борисов, който предложи най-неизбираемата кандидатура на планетата като жест към БКП - айде, влачете и вие малко, само да мирясате, а и в интерес на истината, в началото Радев се държеше като достоен човек; е, не издържа дълго и лапна свирката с дюдюканията - той това си може. Жалко, че подведе мнозина.
37
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са се вкопчили като пиявици във властта и няма да се дадат така лесно. Продължават на черното да казват бяло, вижте само Фандъкова и Цачева