Политиката – "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза

Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев?
3 яну 2019 10:45,
419

Оказа ли се политиката "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза? Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев в празничното му слово, секунди преди настъпването на 2019 година? Тези и други въпроси коментират социологът Кольо Колев и политическият PR Нидал Алгафари.

Социологът Кольо Колев е сигурен, че политиката винаги е неканен гост на трапезата - дори вие да не се интересувате от политика, то тя се интересува от вас.

"Това, което президентът каза, е доста вярно. Мнозина ще се съгласят с това, че 2018 година не беше добра година. Радев спазва обещанието да не бъде послушният президент. Никой принципно не обръща внимание на обръщението на президента за Нова година, но ето, че сега се обърна", обясни Колев в "България сутрин".

Социологът е категоричен, че това, което се случва в държавата, определено е натиск върху най-бедните от обществото, а пък средната класа бива притисната с повишаващите се цени.

Според Нидал Алгафари словото е било прекалено мрачно и без никаква надежда.

"На мен словото ми прозвуча по малко по-различен начин - като слово на пастор. Той не даде надежда за следващата година. Според мен тази реч не бе подходяща за новогодишната нощ. Има много други способи да изрази своето мнение за политическата 2018 година", допълни Алгафари.

По думите на политическия PR не са верни думите на Радев, че през изминалата година не е постигнато нищо.

Нима Радев забравя майките на деца с увреждания и техните протести? Те постигнаха своето, въпреки всичко. Имаше и протести срещу високите цени на горивата и ниските доходи", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
3
 
21
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Аз лично очаквах речта му да е насочена към българите!Не към тези българи и народ към които се причислява постоянно Радев и Нинова,и говорят от тяхно име.Не ме интересува мнението и оценките му за ГЕРБ -и мнението на ГЕРБ към БСП....за това си имат трибуна.Само бих искал да попитам Радев (ако имам възможност ),като е толкова опоручена избирателната система -той как беше избран....
293
3
 
19
 
! Отговори
hm преди 5 години
Зарежето го какво говори Президентът. Да видим, какво прави: 1. Пострекава към бунт срещу официалната власт(това е престъпление). Ако желае да прави бунтове, подава оставка, става лидер на опозиционна партия, оглавява протеста, явява се на избори и управлява.(подобна глупост правеше и Плевнелиев по времето на Орешарски). 2. Говори за шуробаджанащина, ама вижте, какво прави като Генерал. 3. Говори за упралявани отвън и лобизъм(вижте избора на Грипен при неговото правителство и срещите му с разни
292
4
 
27
 
! Отговори
Ще се запомни преди 5 години
Най-мрачната и негативна реч на най-злобния резидент. Той доказа , че мрази всички - дори и себе си.
291
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най накрая случихме на президент, който е близо до народа, до проблемите на обикновените хора. Словото му е семпло, но вярно. Няма евроатлантически ценности, няма измислици-премислици. Действителността е такава. Точно и ясно за 3 минути. Браво! Троловете нека си пишат, а кучетата нека си лаят.
290
4
 
18
 
! Отговори
Забележителна реч преди 5 години
Забелязахте ли , колко злобна и злъчна реч изнесе обединителя на нацията. Той само ви казва , колко сте жалки и нещастни. Трябва да го слушате само него и да му се кланяте, както едно време пред бай Тошо.
289
16
 
6
 
! Отговори
IYI преди 5 години
Забелязахте ли, колко злоба жлъч и неприкрито желание за омърсяване на човекът с най висок ранг в държавата ни? И нито дума по същество, само кал и помия. Не се коментира съдържанието, а личността, не се търси смисъл, а се развихрят най-ниски страсти. И разбира се с любезното съдействие на близаджиите. Горко ни!
288
3
 
10
 
! Отговори
Цъкайте плюсчета преди 5 години
Какво ви става бе хора. Нямате никакво положително отношение към отризателната реч. Той е далече над вас и вижда всичко . Той е слънцето ,което изгрява от изток.
287
4
 
20
 
! Отговори
Д.ГоЕ.Б. преди 5 години
Пак ли червения мишок одумвате?Недейте бе, тоя не си струва да се хабите да го коментирате. Поредната червена еднодневка.
286
0
 
0
 
! Отговори
Път преди 5 години
***
285
4
 
23
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Речта му е писана от Деса, ядосана е , че й се прави забележка на нейните пазарувания по света и у нас. Човекът под чеьъл не може да измисли нищо позитивно
284
4
 
24
 
! Отговори
Най-слабият преди 5 години
Случихме на най-тъпият президент досега. Погледнете жената, за която го ожениха месец преди изборите и съветника му Иво *** , па си правете извод за акъла му. Накъде върви България с такива невежи плиткоумни политици...
283
3
 
20
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
Мосю Алфонс, погребалния агент ряпа да яде. По-скръбно новогодишно слово не бях чувал.
282
16
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Плевньо президент на всички ***!
281
2
 
10
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
До РадкоАбе Радко, Истината е хубаво нещо, но ако то повтарям постоянно какво *** си и как от теб човек никога няма да излезе, а пък накрая взема да се изтъпаня и по телевизора навръх Нова година и пак ти натъртя тая "истина", че си пълен провал и срам за семката на баща си, тикак ще реагираш бе, пиле?Има си време за тъжната и горчива истина. Има време и да си вдъхнем малко кураж, и вяра в утрешния ден, та да вземем да се стегнем и да преодолеем трудностите. Не бяхме на погребение.
280
18
 
6
 
! Отговори
Иван преди 5 години
А няколко трола цъкат ли цъкат минусчета и плюсчета. Какво им остава на жалките същества! Презудентът е твърде високо, за да можете да го достигнете с мръсните ви ръчички!!!
279
6
 
21
 
! Отговори
Limana преди 5 години
Това е тотално верно имаме Президент-плеър ! Друг зарежда диска. Когато трябва да говори без да чете сякаш в главата му е каша и гледаме забавени кадри ! Случайно ли от един *** попаднахме на още по голям. Червените кратуни да пропуснат тоя коментар- излишно е за тях с техния умствен багаж !
278
19
 
7
 
! Отговори
Радко преди 5 години
Ние сами си го избрахме ...кво ревем сега?Президента каза истинатаняма да ни бъдеАма ние свикнахме да ни лъжат и истината ни дразни
277
8
 
19
 
! Отговори
Говорит Масква преди 5 години
Зелените чорапи миришат на върл комунизъм.
276
8
 
20
 
! Отговори
Чорк преди 5 години
Мишкуващ решетников чорап
275
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самозабравил сее президента на БКП