Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!

На старта на пленарната година тя остро критикува властта
Обновена: 11 яну 2019 11:18 | 11 яну 2019 11:00,
109
Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!
Снимка: архив "Булфото"

На първото пленарно заседание за 2019 г. червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че от левицата ще се борят за промяна на статуквото в България и Европа. Тя отново настоя, че парламентът и правителството са изчерпани, обяви се за предсрочни избори и добави, че левицата ще дава отпор на всякакви опити за програмно правителство.

Още по темата

Тя остро критикува властта като изтъкна, че само за 10 дни от началото на годината управляващите са показали нестабилност, погазване на правовата държава, корупция, некадърност във вътрешната и външната политика. Нинова се аргументира с хаоса, предизвикан от въвеждането на е-винетките и растящите цени на стоките.

"Докато хиляди семейства не могат да посрещнат сметките си, 5 фирми получиха 1,350 млрд. за строителството на магистрали. Те са необходими, но тези пари се раздадоха без правила, конкурс или търг. Как ги избрахте? Тези фирми организираха протеста срещу БСП, когато искахме проверка на пътищата в България", обвини соцлидерката.

Тя се закани, че заради това раздаване на средства без обществена поръчка от левицата ще подадат жалба до Европейската комисия.

По повод на повишението на цените на тока, Нинова настоя КЕВР да бъде да влезе в ролята си на регулатор, а не на обслужващ монополи и олигарси, и в противен случай се закани, че ще иска оставката на цялото ръководство на регулатора. Червените ще искат и актуализация на бюджета заради високите цени на стоките и поскъпването на живота.

Нинова обвини властта и че облагодетелстват някои общини, близки до управляващите, и се закани, че ако това не се промени левицата ще напусне Сдружението на общините.

Тя нападна властта и заради хаоса с въвеждането на електронните винетки.

"В света и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, Борисов не може да въведа е-винетка", отсече Нинова.

Червената шефка заяви, че Европа се нуждае от промяна и обвини ГЕРБ, че досега са гласували безропотно всички брюкселски чиновнически решения.

"Европа върви към промяна. Ето защо ние ще бъдем последователни, искаме Европа без двойни стандарти, повече социална Европа и по-малко бюрокрация. Европейската прокуратура да заработи и да влезе в България.  Ще бъдем категорично против Истанбулската конвенция, миграцията, пакета Макрон", обобщи Нинова.

"Правителството иска да управлява докрай, но г-н премиер как ще стане това със 17% доверие? Този парламент е изчерпан. Опит за програмно правителство ще срещне нашия отпор. Защото това ще е опит да се запази статуквото против волята на народа. Предсрочни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го изпълним!", завърши червената шефка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Трябва промяна - забрана на антибългарската БСП.
50
6
 
16
 
! Отговори
ДИКО преди 5 години
БОРИСОВ И ГЕРБ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ОЩЕ ШЕСТ ГОДИНИ , ПОСЛЕ КОЙТО МОЖЕ САМО НЕ КОМУНИСТИ ,ПРЕСТЪПНИЦИ И *** ОТ БКП / БСП !!!!
49
5
 
22
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Аре тая лудата пак пусна плочата за изборите. Сякаш ще ги спечели, ако има :)
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най жалкото е че тази жена е обрала пенсиите и старините на пенсионерите като участник в криминалната масова приватизация, а горките песионери ходят на бузлуджа да и се радват, вместо да я подпукат с
47
4
 
18
 
! Отговори
преди 5 години
Тззи луда ,гнусна крава Нинова е за психиатрията !!!! ПРОСТАКЪТ УМОРА НЯМА , ТЯ Е НЕВМЕНЯЕМА .....
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31аз самият не понасям тази партия но ще гласувам за нея.Защо?Защото нещата които се казват са истина!Защото нещо трябва драстично да се промени,много драстично.Аха, и понеже нещо трябва да се промени ти ще гласуваш за БСП.Абе я си ....
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е в НАТО и ЕС, въпроса е затворен.11 години народа й казва, че не иска БСП а тя все се към избори драпа.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аре у лево ве каскети омачкани !
43
8
 
24
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
Той ,НАРОДЪТ ,реши до управлява ГЕРБ .Що ни си съгласна ,Нинова?
42
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев уволни двама зам. министри от своето правителство: тая *** и дебелия Пеевски. Смятайте за какво става въпрос, след като и Станишев не е могъл да ги понесе.
41
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яко я друса критическата.
40
9
 
26
 
! Отговори
Рая преди 5 години
Пак куткудяка тази жена,като и влезе бръмбар в главата ,излизане няма.То пък бива ,бива да не можеш да си обясниш елементарни неща,може ли!Абе какви хора са се нагнездели да управляват държавата,ама то все перковци.Ако и дадем власт ,ще обърне държавата с хастара на вън и ще твърди че това е лицето.....ей много луди има в този Парламент!
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vai, vai....general prezidenta sha sloji veto na ni nova....
38
10
 
34
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Сега светлата надежда за оправяне е другарката Нинова.Но има малък проблем,тази другарка е клептоманка на едро.Тя открадна струващия 50 милиона долара Техноимпекс.Мои колеги не могат да се пенсионират,след 5 г. работа в Нигерия,някой (нинова)беше им откраднал осигуровките.Като министър беше основен фактор в пладнешкия грабеж наричан приватизация на Пловдивския панаир и още няколко апетитни предприятия, а след далаверизацията на струващия над милиард Булгартабак Станишев я изрита от правителс
37
21
 
14
 
! Отговори
ТИТО преди 5 години
Светлин Русев : "Родих се в Царство България. Живях в България на Светлото бъдеще.Сега живея в България на светлите разочарования" Нинова тук е абсолютно права. Богатият ще става по-богат,другото няма да го кажа.
36
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдете реалисти а не да драскате по форумите.Жената е права на 100%!!!Била крала.Еми те 30 години всички крадат!!!Въпросът е какво ще правим от тук нататък?!Време е за тотална промяна.В държавата цари хаос!!!Айде почвайте с минусите! П.П.Ако може нека се изказват във форума интелигентни хора които могат да мислят с главата си и реално оценяват положението на държавата.Нискочелите нека да си драскат минусите.Долен и мизерен начин да си изкарваш хляба
35
8
 
24
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
34
10
 
3
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Вие и ГЕРБ се съревновавате кой е по-зле.
33
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я ОСТАВКА БЕ ГЕРБАВИ
32
26
 
21
 
! Отговори
петров преди 5 години
Сега ако трябва да погледнем реално над нещата- жената е права. За 10 години Борисов ни превърна във бананова държава. Само GP group имат усвоени със точност 987 млн за последните десет години. Хора- 1 МЛРД обществени поръчки усвоени само ОТ ЕДНА ФИРМА. 40% от народа живее под прага на бедността, 2 млн българи са напуснали страна ни за последните 10 години. Този,който му носеше кафето на Живков сега ви управлява. *** народ слаба държава. Жалко