Атлантическият клуб в екстаз от избора за F-16, мечтае за F-35

"Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена"
16 яну 2019 19:30, Красимир Ангелов
518
Атлантическият клуб в екстаз от избора за F-16, мечтае за F-35
Снимка: Reuters

Решението на парламента за придобиване на F-16V Block 70, което виждаме като прелюдия към F-35, има значимостта на решенията за присъединяване към НАТО или към антитерористичната коалиция след 9/11. Това се чете в Декларация на Атлантическия клуб в България, получена в БТА.

Още по темата
Решението има ключова роля не само за националната, а и за регионалната сигурност. Отваря възможности - в най-високи технологични орбити - на българската военна промишленост и авио-космическа наука с водещи партньори от САЩ и страните от НАТО, се посочва в декларацията.

Днес България влиза в ексклузивния световен клуб на операторите на F-16. Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена в името на националната сигурност, отчитат от организацията.

„Обективността изисква да поздравим правителството и парламентарното мнозинство, приели решението, което прави България независима, Западна и глобалн.

Очакваме бързото формиране на квалифициран преговорен екип и незабавно начало на преговорите, с цел придобиване, при оптимални условия, на доказано най-добрия многоцелеви изтребител“, се казва още в декларацията от Управителния съвет на Атлантическия клуб в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция в небето постоянно има F-16, които пазят Турция. Така че самолетите могат да се използват за всичко, защита, нападение, мисии в чужбина, това само показва, че са добри.
345
4
 
7
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Алоо... някой по-долу се е объркал!Ако не сте разбрали тези самолети НЕ СА за защита на НАШАТА държава!Краварите ни порицаха, че нямаме авиация с която да участваме в УМИРОТВОРИТЕЛНИ-те кампании по света. Та тези самолети са за тази цел!За това и са хАмерикански, за това и са с ненужно голям радиус на действие в сравнение с Грипен.Ха, да са ни честити!Вече ще може ефективно да умиротворяваме инакомислещите!
344
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетът е хубав и ползван от много държави и никой не се е оплакал, напротив само го хвалят F-16. Едно време можехме само да мечтаем за такива хубави самолети.
343
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия се коментира, че Русия след като падна комунизЪма започна да дава на заден и с космическите ракети и със самолетите от всякакъв тип, и причината е прозаична, просто сега границите са отворени. Защо да работиш за мизерно заплащане в Русия, като можеш да бъдеш милионер на Запад? Хората бягат. Едно време в концлагера СССР няма как да избягаш и умовете бяха експлоатирани от комунистическата партия.
342
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците още не произвеждат 35-ца. То проекта се финансира от Индия, а индийците нещо бяха решили да се отдръпнат, и проектът щеше да пропадне, та руснаците произведоха само 1 бройка, за да види Индия, че е възможно да се произвежда. Но все още има страшно много технически проблеми и не е започнало серийно производство. Докато американците тяхната 35-ца си я произвеждат вече серийно. По принцип да се довериш на руски 35 е рисковано. Никой не си купува руски, защото знаят всички за проблемите.
341
4
 
1
 
! Отговори
Случка преди 5 години
Както мечтаят за ф-35, да не им се случи случка - 35-ца, но от друг производител.
340
0
 
6
 
! Отговори
haha преди 5 години
Последователите на Цв Цв още не могат да разберат че проблема не са самолетите а начина по който са избрани... С поредната си Ганьовско тълкуване на "конкурс" управаляващитe ясно показаха на света че не може да се разчита на Бьлгария като страна която уважава собствените си закони, конкурси и прочие. Погледни тиквата, погледни яцеглавия (ЦвЦв) а и Синята Каска и ти е ясно какво можеш да очакваш.
339
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборът на самолети е работа на професионалистите.Разни слабоумници могат да си пишат по форумите каквото си искат.
338
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са бетер комунистите, типични болшевишки прийоми използват.Иначе няма лошо и F-135 да закупим (то и този е също толкова реален към момента, колкото и F-16V), стига парите за тях да дойдат от джобовете на разните Пасита, Плевнелиевци и други модерни болшевики като тях.
337
2
 
5
 
! Отговори
50 преди 5 години
Всеки от видовете самолети има своите предимства и недостатъци.Закупуването на даден вид е както каза и президента е резултат на лобиране и политически натиск-както стана с тези "ламарини "за милиарди.Освен това новите непрехващаеми ракети правят излишно поддържането както на въздушни така и на земни бази.На цялата си немотия и голотия ще се пъчим снещо много скъпо и ненужно.А някои /знаем кои / тържествуват!Нещастен народ!И аз се махам !
336
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Това си е просто предлог краварката да ни издой.Иначе 2,5 милиарда може да се вложат в много други полезни неща"Вярноето алтернативаедин ЗРК комплекс съвременен Патриот, СТАМП-Т, С-400 струва до към 500 милиона(с екстри) - 4 комплекса(София, Козлодуй, Граф Игнатиево, Обзор) покриват практически цялата страна. Чак след това може да мислим за ПВО на по-високо ниво тоест изтребителна авиация.
335
0
 
6
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До Скъпо удоволствие"Два милиарда народна пара,само за да получат оргазъм шепа ***"А-а-а,забравяш комисионните!
334
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соломон Паси изпаднал в екстаз...... бррррр изпадам в потрес и погнуса само като си го представя.
333
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой няма нищо против да се купува военна техника,а сме против да ни продават кило марули на цената на филе Елена
332
10
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Калеко АлекоРазберете ХОРА Ф-16 и Ф-22/35 са ЛУКСОЗНИ БУТИКОВИ ИЗДЕЛИЯЕто ви изисквания за които трябва да платим и не влизат в офертата каквато и стойност да се окаже накрая.1. ПРАХОСМУКАЧКАТА Ф-16 и СТЕЛТ Ф-22/Ф-35 се нуждаят от ИДЕАЛНО ЧИСТИ РАВНИ ПИСТИ(Въздухозаборника на Ф-16 е много ниско до земята и засмуква всичко а една драскотина по корпуса на Ф-22/35 - БАЙ БАЙ СТЕЛТ)2. Ф-16/22/35 не могат без хангар(задължително брониран че са много скъпи3. Трябва още една авио база задължител
331
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 !!! Това са само 8 самолета , една тренирана амуджа ще ги свали за 10 мин всичките.Това си е просто предлог краварката да ни издой.Иначе 2,5 милиарда може да се вложат в много други полезни неща ,нооооо за съжаление -каквото кажат шефовете
330
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Публикувам два пъти призива за национален протест два пъти, но днес.бг публикува само част от текста! Пълния текст на призива е публикуван във Facebook! Всички на протеста! Да живей България!
329
4
 
3
 
! Отговори
ip преди 5 години
Аиде проготвяйте се.Винету каза, че като се дават пари за оръжие ще ядем банани само на нова година.Спомняте ли си. Банани на нова година. Нали.Спомняте си значи. А, честито.
328
14
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
И аз съм във възторг като български гражданин, искам България да има най-доброто и F 16 и F 22 и F 35, ако трябва. Искам България да има малка но високо-технологична професионална армия която да гарантира националната и сигурност. Толкова милиарди се изляха във фалирали банки и трапове като тези в Белене и Цанков камък, така че не ми ривете за пенсии и медицинска помощ, че точно тия с пенсиите гласуват за такива като Импексова, т.е. за гробокопачите си от столетницата ... !!!
327
1
 
11
 
! Отговори
джо преди 5 години
Отново сме свидетели на изопачаване на фактите. Никога не е разглеждана руска оферта . От кога Шведите са Руски привърженици или защитници на техни интереси.За тези , които бързат да се радват просто няма за какво. Избора на самолет беше предизвестен, както повечето действия на нашата страна. За какви технологични скокове става въпрос , след като се върнахме в каменната ера и поне 40% от населението в големите градове се отоплява на дърва. Осем самолета за над два милиарда каква "победа" само.