Радев не бил нито балансьор, нито успешен президент

Дори нямал какво да отчете за двете си години мандат
219
Радев не бил нито балансьор, нито успешен президент
Снимка: Булфото, архив

Росен Плевнелиев, президент на страната от 2012-2017 година, остро критикува дейността на президента Румен Радев и подчерта, че той не изпълнява основните задължения на институцията - да е символ на баланса, да има открояваща се външнополитическа роля и да има обединяваща вътрешнополитическа функция, предаде БНР.

Още по темата

В деня, в който се навършват две години от встъпването на Румен Радев в длъжност, предшественикът му обясни, че неуспехът на президента не може да бъде успех за нито един от българските граждани, затова се надява, че на "Дондуков" 2 ще има промяна в курса.

"На днешната дата всички президенти досега даваха пресконференции, за да отчетат какво е свършено през годината, но президентът Радев реши да не прави пресконференция. За мен това е донякъде обяснимо, защото се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, според мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че генерал Радев ще се превърне в президента Радев", отсече Плевнелиев.

Росен Плевнелиев беше в Русе, за да изнесе лекция, посветена на професиите на бъдещето и развитието на икономиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби отказа да ходи в Давос,само защото няма с кого да се гушка и снима.Ний за една снимка живеем!
64
44
 
16
 
! Отговори
До 113 преди 5 години
Правилно! А и Радев никога не е ходил и няма да ходи при кралица Елизабет. Ама никога!
63
2
 
30
 
! Отговори
Манджо преди 5 години
При премиерска република какво да чакаш.Формален пост без никакви правомощия.Седесарите са се заели да поправят това положение за следващите избори чрез промени в конституцията.
62
78
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев беше истински президент и държавник! Един интелигентен и успял човек както в бизнеса така и в политика. А Радев за 2 години не направи нищо освен няколко опита да саботира работата на правителството.Никой не му обръща внимание. В чужбина е НИКОЙ! И затова не го канят никъде.А Плевнелев получи покани и напрви визити при много величия и световни лидери, включително и кралица Елизабет.Радев ходи само разни страни от третия свят.
61
5
 
20
 
! Отговори
ирланска пастирка преди 5 години
Не бил.Просто-бил съм се бил напил.
60
35
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари , който се навежда на Путин според вас е мъ , а който му се опира -не е.Затова винаги губите властта и сте пълни с чавдардрагойчовци .
59
22
 
23
 
! Отговори
АВЕ ДРУГАРИ, преди 5 години
С ТАКИВА ЛИ ПОСТОВЕ ЩЕ ПРИВЛИЧАТЕ ЕЛЕКТОРАТ? ЩЕ НИ УБЕЖДАВАТЕ, ЧЕ СТЕ ДОБРИ? ВИЖТЕ СИ КОМЕНТАРИТЕ - САМО ЗЛОБА, ОМРАЗА И ВУЛГАРИЗМИ! МИ НЕ СТЕ ДОБРИ! ЗЛИ СТЕ! ДАЛЕЧЕ СТЕ ОТ ПОБЕДАТА! ЩЕ ГНИЕТЕ В ПОЗИЦИЯ, НАЙ-МНОГО - СЕЛСКИ КМЕТОВЕ. АКО ЩЕТЕ ГО ИМАЙТЕ ПРЕДВИД! ДАЖЕ ПО- ДОБРЕ НЕ ГО КАЗВАЙТЕ НА ШЕФОВЕТЕ СИ, ДЕТ СА ПО- ПРОСТИ И ОТ ВАС...
58
22
 
83
 
! Отговори
Z преди 5 години
Плевнелиев, не си ти този който може да съди Радев! Погледни се ти какво си направил и тогава говори! Ти правеше, каквото Бойко ти каже или американския посланик нареди! Нито беше независим, нито със собствено мнение! Ти не защитаваше народа , а само приказваше каквото ти заповядаха! Радев има мнение и е българин! А ти си всичко друго но не и българин!
57
82
 
21
 
! Отговори
666...СУПЕР! преди 5 години
*** РАДЕВ Е НАЙ-ЖАЛКОТО ПОДОБИЕ НА ПРЕЦЕДЕНТ КОЙТО СМЕ ИМАЛИ ДОСЕГАНЕПРЕКЪСНАТО СЕ ИЗЛАГА, СРИЧА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И СТАВА ЗА СМЯХ
56
57
 
20
 
! Отговори
sd преди 5 години
радев беше унизен от лицето владимир михайлович гундяев миналата година. И това е обяснимо, защото руснаците не искат приятели, а слуги. Най-големия враг на България е Русия.
55
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До тонкатакакво да си говорим?..Аз нито я защитавам,нито я обвинявам!!!!Просто споделих ,че "по стар герберски обичай" "прокуратурата" първо повдига обвинения,ПОСЛЕ търси доказателства за престъпление.Точно това беше отбелязано в статията,която изчезна в небитието.
54
11
 
50
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Радев е най-свестния президент, който сме имали.
53
8
 
30
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
И това го казва комсомолският секретар, обучен да слуша и изпълнява спуснати му отгоре разпоредби.Самият факт подобна ... да злослови срещу български генерал е пошло, нечистоплътно и отвратително за болшинството нормални хора!
52
6
 
42
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Казал Плевнелиев. И какво от това? Струва ли си изобщо да му се коментират приказките, като помним що за президент беше той самият.
51
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как да не е балансьор? Има добри гимнастически заложби.
50
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До тонкатаА!...е можеш и по-ясно да се изразяваш!..Ясно ,като това:-НЕ ОБИЧАМ ПУТИН,НЕ ОБИЧАМ Русия!..НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ ГИ МРАЗЯ!!!!!УВАЖАВАМ ГИ!..Така,както всеки човек с поне капка мозък в главата си трябва да направи!!!..и ДА,МРАЗЯ Хунтата на Банкянския Еднокнижник!!!..Никога не бих отрекъл това!
49
5
 
34
 
! Отговори
КралиМарко преди 5 години
На фона на този мазен исполин/безгръбначна подложка на Падишаха от Банкя/, и бай Шиле да турат за Президент ще е супер успешен!Такива недоразумения са били президенти , като въпросното нещо , че направо си се подиграват с народа.Радев прилича на мъж, даже и се държи като мъж!Може да ръководи боен самолет - да лети и да се приземи успешно с него!Може да критикува Падишаха!...Мда, все непознати и нечувани неща, за лилипутковци като Росенчо!
48
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и следващ президент да има, няма да е Плевнелиев. Той защо се напъва толкова, на какво се надява?! Ако беше толкова ценен, ГЕРБ щяха да си го задържат, както става с другите им кадри. Ясно е, че и те самите не го харесват.
47
19
 
4
 
! Отговори
деситу преди 5 години
До 67. П.тката е този, който се уплаши и скри от шоуто на Слави.
46
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година нямаше ден, в който да не е по медиите по лични и политически въпроси. Явно не може да живее без да се показва навсякъде и да търси внимание.