Ако БСП застане начело – без ДПС и ГЕРБ

Засега Столетницата е първа в сондажите на АФИС за евровота
24 яну 2019 07:20, Нели Христова
283

Според социолозите от агенция АФИС, ако европейските избори са днес, БСП е на първа позиция с подкрепа 24,2%, а ГЕРБ е на втора позиция с 23%.

"Очаквам тази преднина да бъде доста по-сериозна именно на датата на изборите, защото тази политика и всички действия, които управляващите представят към гражданите, неминуемо ще ги водят към дъното", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По неговите думи преднината, която проучването дава на БСП, е реална и въпросът е тя да бъде удържана.

"Ние сме опозиция и имаме последователни действия и политика за представяне на нашата алтернатива, която считаме за правилна. На първо място направихме представяне на нашия проект "Визия за България", който трябва да бъде официализиран в събота", заяви народният представител.

Иванов уточни, че ако БСП застане начело на държавата, няма как да се създаде коалиция с ДПС и ГЕРБ.

"При нас в момента свети единствено една лампа - това е зелената, която ни дава път към победата и свалянето на ГЕРБ от власт", категоричен беше Иванов.

Той отбеляза, че кандидатите на партията за евроизборите вероятно ще бъдат ясни през месец март, а за имена ще се говори в началото на февруари.

Депутатът коментира и управлението на президента Румен Радев.

"Радев е един от най-активните президенти, които сме имали в нашата нова история. С изключително коректна и точка гражданска позиция и актуален по всички въпроси, които обществото поставя на дневен ред. Той изпълнява всички свои ангажименти и задължения, които има по конституция", подчерта Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
10
 
24
 
! Отговори
Румен Гечев преди 5 години
Българино ти ако гласуваш отново за бсп сам си си виновен за мизерията
91
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията е най-добрата система, но 90% от населението на земята са проcти и не не могат да я прилагат затова навсякъде където има демокрация е мизерия.
90
2
 
17
 
! Отговори
Глупаво инженерче. преди 5 години
Управляващите да потърсят отговорност на крадците от приватизацията. Има начин да го направят.
89
7
 
6
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Оскотяваща мизерия
88
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А за поредната им загуба ще понесат ли отговорност... - или първо ще се правят анализи...
87
3
 
13
 
! Отговори
Курнела Крадлата преди 5 години
Демокрацията ни взе много а на мен ми даде милиони и сина ми жувурка във САЩ хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо
86
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизъм без демокрация е най-добрата система, тогава народът живее добре. По скоро демокрацията е проблем, дали е комунизъм или нещо друго не толкова важно, но навсякъде където има демокрация е мизерия. А БСП не са никакви комунисти и социалисти, няма никакво значение дали ще управлява БСП или ГЕРБ, нищо няма да се промени, погледнете ги само БСП какво его имат и жажда за власт, да управляват, те знаят всичко как става, само акъл дават, Бочко поне си е прос човек и прави каквото може.
85
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 5 години
БСП ще спечели избори само след като отстрани от редиците си хора с повдигнати обвинения, които най-нагло стоят в парламента, участват и в комисии и дават акъл. Докато има такива, знам имена но няма да ги кажа тук, аз лично за БСП няма да гласувам. И да ГЕРБ няма, ще подкрепя малка партия, за да не преразпределят гласа ми, пък ако ще да не влезе в парламента.
84
12
 
3
 
! Отговори
ЗЗД преди 5 години
До Българофил Филчо нали сега са комунистите на власт. Я ходи на една сбирка на Герб и ще видиш, че все едно си на партийно събрание на БКП преди 1989 г. Разликата, е че сега другарите са заедно с децата и внуците си.
83
3
 
12
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
82
1
 
13
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Предлагам комунистити във Сибир и тогава България ще е едно добро място за живеене
81
2
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Комунистите мечтаят от милионери......да станат милиардери,по примера на техният " Остап Бендер"- другаря им Банев стругара!
80
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Със скоростта на F-14V Block 70 - напред към евроатлантическото бъдеще!
79
1
 
18
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
78
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 83. Ха-ха, КОГА? От 2013 го четем това, сега сме 2019.
77
9
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Да дойде Корнелия да ни дигне мерезето да зимаме големо мерезе да ходим в мола да си купуваме хубави неща и ние да видим нещо хубаво от тоя живот.
76
11
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 82: Г'лупостите ги ръсите вие. Колкото Бойко с пожарникарското си образование може да прецени кой е експерт и кой не (и затова назначи Дянков), толкова и някой гербаджийски ***. П'ростотиите ви с наистина неизчерпаеми. Но това на ГЕРБ няма да им помогне.
75
1
 
12
 
! Отговори
Баба Ванга преди 5 години
Ам тя бсп умряла *** кога възкръсна ?????
74
5
 
3
 
! Отговори
Социализмът преди 5 години
Уж било лошо при социализма, а една банда олигарси и хитреци печели 30 процента колкото и партията за европейски развитие, и на следващите избори току виж спечелила повече само защото се е накичила в името със "социалистическа", но няма нито ред за соцаилизъм в програмата си, ще раздадат малко трохи на бедните стил а-ла манолова и толкова. Но народът прави асоциации - социалистическа партия-социализъм-добре живеехме-да гласуваме за БСП.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzДо Анонимен 67: Бенчо Бенчев стана знаме на гербаджийските ***. Какъв е той?как какъв - най-обикновено крадливо камуне. Кви знамена бе каскет? Да не се каните да му развявате портрета на сборището на яз.Копринка, заедно с тези на Сталин, Путин и тато?