С "Визия за България" БСП тръгва към европейските избори

Станишев: И със 7 евродепутати без ПЕС не можем да постигаме победи
Обновена: 26 яну 2019 15:18 | 26 яну 2019 14:46, Елка Василева
227
С "Визия за България" БСП тръгва към европейските избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Принципите във „Визия за България“ са нашия ориентир за спечелването на Европейски избори 2019. Това приеха делегатите на 49-ия конгрес на БСП, който се провежда в НДК. Документът бе представен от Драгомир Стойнев, Деница Златева, д-р Десислав Тасков, Донка Михайлова и др., а очаквано социалистите приеха платформата.

Още по темата
От документите на конгреса стана ясно, че точно дълго прокламираният проект „Визия за България“ ще бъде в основата на предизборните речи за европейските избори през месец май, посочва „Труд“.

Сред най-ключовите точки в нея, които ще залегнат и в кампанията за евровота, са изграждането на европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж, единен съюз, който обаче уважава суверенитета на отделните държави, финансова рамка на сближаването и на реалната икономика, силна кохезионна политика за отделните региони и след 2020 година.

Социалистите ще агитират за устойчива миграционна политика, основана на солидарност и уважение към националните приоритети.

От БСП се обявиха за алтернатива на неолибералния икономически модел и балансирана на интересите на отделните държави.

И 7 евродепутати да имаме, без ПЕС не можем да постигаме победи, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев от трибуната на конгреса.

Много от битките, които водим като делегация на българските социалисти в Европейския парламент, нямаше да приключат с победа, ако зад нас не беше групата на „Социалистите и демократите“, каза Станишев. И даде да се разбере, че като част от семейството на европейските социалисти БСП трябва да води политика на непротивопоставяне с парламентарната група на червените в Европарламента или с ПЕС. Той обърна внимание, че дори и БСП да има 6 или 7 евродепутати, то сами Брюксел те няма да имат влиянието и да реализират политики.

„Имаме реалните шансове да сме първа политическа сила на европейските избори, другарки и другари. ГЕРБ са истински притеснени“, каза Сергей Станишев. В началото на отчета на работата на българските евродепутати от БСП, Станишев благодари на делегатите от Конгреса за номинацията му за нов мандат за президент на ПЕС. И припомни, че един от основните опоненти на левите партии на предстоящите европейски избори трябва да бъдат националистическите формации, десните политики на неравенство и популизма.

ПЕС има приет манифест за европейските избори, който се нарича "Нов социален договор за Европа", отбеляза още президентът на европейските социалисти.

"Вчера на общата ни вечеря ме попитаха: какво ще я правим Европата? Отговорих: ще се я спасяваме, като я променяме дълбоко и радикално. Като не забравяме какво сме постигнали. Европа беше в руини след Втората световна война. Ние я възстановихме, за да живеем в мир, взаимно уважение и просперитет. Точно тази идея за Европа е под тежка атака, ЕС е в тежка криза", отбеляза Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
2
 
! Отговори
Циник преди 5 години
СтаниШеф - потомствен комумръcник - е само еталонен пример за това какви *** инфилтрираха Европарламента.Червените тъpтеи - смениха рублата с твърда валута - но си останаха същите крадливи мacтии.
178
1
 
3
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Да си допиша коментара, моля. Представяте ли каква е реалността шефа на Европейските Социалисти няма 1 ден трудов стаж. Да живее социализма. Нямам думи, да ме извинявате.
177
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите(БКП,ГЕРБ,ДПС,НАЦИОНАЛИСТИ...Днешния парламент е толкова нагъл,че край няма.Поразийте са им на всякъде и пак искат вот от народа.Такова безочие няма никъде!ДСБ ЩЕ СИ ГО ПРИПОМНИТЕ МНОООГО ДОБРЕ!
176
1
 
0
 
! Отговори
... преди 5 години
Хайде изберете си пак най-корумпираната партия и после се оплаквайте, че е много зле ...
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
(че и визия за България ) пак от Ердоганов лозунг Визия за Турция 2030 са го краднали ...абе комунисти краде им се че чак вият
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на конгрес на Ердоган мяза навякаде цвета на турското знаме
173
2
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
И каво-милионерите от БСП се карат с милионерите от ГЕРБ! Дано в скоро време се появи някой като Пиночет и ги изкара всичките на Сливница и там с камъни да ги изтрепа! Ако се намери такъв само за него ще гласувам докато съм жив!И едните и другите ни докараха до просешка тояга!Затова на изборите ще подкрепя квадратчето"не подкрепям никого".Ако съберем над 50% тогава ще можем да ги попитаме кого е избрал народът ни!
172
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzКаква алтернатива може да бъде БСП на ГЕРБ? И двете партии са дъщерни организации на БКП?В момента наблюдаваме същото, което е било и преди 1990 г. - едни комунисти са успели да се уредят на по-изгодни позиции, други комунисти искат да ги избутат оттам, за да се настанят те и да се облагодетелстват лично и фамилно.
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия по принцип си е грозна Ама тък направо прилича на травестит . Явно фотографа толкова може
170
2
 
3
 
! Отговори
Визията е.... преди 5 години
ПАК ДА ФАЛИРАТ НЕКОЯ Банка!Тоя път ВИЗИРАТ----ДСК, банката на българския народ!
169
2
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До огнян. А ГЕРБ си имат управленска програма, която изпълняват. И нея съм я прочел. Като дойде време за избори, ГЕРБ ще си предложат нова програма, както и преди са го правили.
168
1
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До ognqnz. Ами прочетох я, пич, защо мислиш, че не съм. И то много внимателно. Пълна е с демоде, соц идеи, неизпълними към момента неща, нереалистични от финансова гледна точка и т. н. Само като видях, че пак има програма Странджа-Сакар, и ми беше достатъчно. Иначе на теб може и да ти харесва (логично за заклет позитанец), но това не означава, че всички трябва да я харесват. А големият проблем на БСП е в изпълнението - даже и да има добри неща, те после не ги осъществяват.
167
5
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ. Всички друки партии в парламента са сателити и патерици на Бойко. Така че изборът е ваш - БСП или доказаните рушветчии и далавераджии от ГЕРБ.А до Байфидан: Вземи тая прочети първо тази визия, а след това прочети и тази на Бойко/Цецо (ако я намериш)
166
3
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Айде свърши и тази бутафорна дандания и се забрави. Визия, мизия - хвърчащи лозунги в едно книжле, от които нищо не става. Ай, къш.
165
7
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Не БСП е средството,чрез което да се отървем от мафията ГЕРБ(също бивши комунисти)...Обаче старателно се блокира възможността да излязат приемливи алтернативи и какво се получава-избор между ГЕРБ,БСП и ДПС(патриотите вече дадоха фира).За люспите от СДС не си струва да се говори.На практика изборът вече е само между Терминал 1 и Терминал 2....
164
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛЕДАМ ГИ ЕДИН ДО ДРУГ НАРЕДИЛИ СЕ НА КОНГРЕСА МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА- ОКРАЛИ СОБСТВЕНИЯ НАРОД, ДОКАРАЛИ ДО 2700ЛВ МИН ЗАПЛАТА- А 1 ДЛ 3000ЛВ, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3ДЛ И НАД 240%ИНФЛАЦИЯ 1.1995Г-2.1997Г13ФАЛИРАНИ БАНКИ, ОВЛАДЕЛИ ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ- ТЕ ПЛАЧЕХА НЕУТЕШИМО ЗА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ, ВИКАМ СИ ДА ГИ ИЗБЕРЕМ ТОГАВА- 2005/2008Г ИНФЛАЦИЯ- 12.8%- ЕХ ЗАМИСЛЯМ СЕ 2013Г- ТОГАВА ББ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ЗА 5% РЪСТ НА ТОКА, ЕСЕНТА ГО УВЕЛИЧИХА С 10% И ТИШИНА- 2014Г РИТНАХА ОЩЕ 1 БАНКА...
163
5
 
11
 
! Отговори
Истинта преди 5 години
Хайде да припомня на червения електорат, че - когато за първи път се спомена офшорката - Елена Йончева заяви, че такова нещо няма, клевета е и тя никога не е била собственик на офшорка. Когато извадиха официалната информация с името ѝ, Ленчето започна да твърди, че само името ѝ било използвано, а тя не знаела за сметки и по тях нямало движение...Е, прокуратурата твърди обратното.И тук искам да попитам червената смрад - КОЙ ИМА ИНТЕРЕС?И отговорътб е очеваден - единствено бившия любовник и настоящ шеф на ПЕС, както и всички от ръководството на БСП,които са против ***.Ост
162
5
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Визията на тия е - СТАНИ ДА СЕДНА ;) Кво мислят да променят ??? Нищо .бсп и герб са една и съща безлична ,,хранилка,, без визия за България . И двете предлагат същото ,лай.но за народа но сервирано от други ,,сервитьори,, ;)
161
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж завинаги българина трябва да реши - къса ли с миналото или продължава да му робува?!
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партии, които се провалиха в управлението на държавата се състезават за първото място, ето за това няма да се оправиме никога.