С "Визия за България" БСП тръгва към европейските избори

Станишев: И със 7 евродепутати без ПЕС не можем да постигаме победи
Обновена: 26 яну 2019 15:18 | 26 яну 2019 14:46, Елка Василева
227
С "Визия за България" БСП тръгва към европейските избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Принципите във „Визия за България“ са нашия ориентир за спечелването на Европейски избори 2019. Това приеха делегатите на 49-ия конгрес на БСП, който се провежда в НДК. Документът бе представен от Драгомир Стойнев, Деница Златева, д-р Десислав Тасков, Донка Михайлова и др., а очаквано социалистите приеха платформата.

Още по темата
От документите на конгреса стана ясно, че точно дълго прокламираният проект „Визия за България“ ще бъде в основата на предизборните речи за европейските избори през месец май, посочва „Труд“.

Сред най-ключовите точки в нея, които ще залегнат и в кампанията за евровота, са изграждането на европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж, единен съюз, който обаче уважава суверенитета на отделните държави, финансова рамка на сближаването и на реалната икономика, силна кохезионна политика за отделните региони и след 2020 година.

Социалистите ще агитират за устойчива миграционна политика, основана на солидарност и уважение към националните приоритети.

От БСП се обявиха за алтернатива на неолибералния икономически модел и балансирана на интересите на отделните държави.

И 7 евродепутати да имаме, без ПЕС не можем да постигаме победи, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев от трибуната на конгреса.

Много от битките, които водим като делегация на българските социалисти в Европейския парламент, нямаше да приключат с победа, ако зад нас не беше групата на „Социалистите и демократите“, каза Станишев. И даде да се разбере, че като част от семейството на европейските социалисти БСП трябва да води политика на непротивопоставяне с парламентарната група на червените в Европарламента или с ПЕС. Той обърна внимание, че дори и БСП да има 6 или 7 евродепутати, то сами Брюксел те няма да имат влиянието и да реализират политики.

„Имаме реалните шансове да сме първа политическа сила на европейските избори, другарки и другари. ГЕРБ са истински притеснени“, каза Сергей Станишев. В началото на отчета на работата на българските евродепутати от БСП, Станишев благодари на делегатите от Конгреса за номинацията му за нов мандат за президент на ПЕС. И припомни, че един от основните опоненти на левите партии на предстоящите европейски избори трябва да бъдат националистическите формации, десните политики на неравенство и популизма.

ПЕС има приет манифест за европейските избори, който се нарича "Нов социален договор за Европа", отбеляза още президентът на европейските социалисти.

"Вчера на общата ни вечеря ме попитаха: какво ще я правим Европата? Отговорих: ще се я спасяваме, като я променяме дълбоко и радикално. Като не забравяме какво сме постигнали. Европа беше в руини след Втората световна война. Ние я възстановихме, за да живеем в мир, взаимно уважение и просперитет. Точно тази идея за Европа е под тежка атака, ЕС е в тежка криза", отбеляза Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е бошлаф!Целта е да управляват,тук в България! Няколко евродепутати са пирова победа,ако не вземат властта!И дори да спечелят,пак ще се провалят,но разчитат на "мат'риала",който винаги прави една и съща грешка - да забравя!
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нека Елена извади на показ свидетели и документи, пък да видим какво ще направи прокуратурата. Иска или не ще трябва да се самосезира. Друг в въпросът как ще извъртят нещата.
117
1
 
8
 
! Отговори
столетник преди 5 години
Не доживях да видя СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ РЕАЛИЗЪМ след още сто години може би ВИЗИЯ ЗА КОМУНИСТИТЕ.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази "Визия" като последната Евровизия!
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да обясни парадоксалния факт на антизападна политика ,която защитава и същевременно син,който се образова и остава да живее в САЩ,а сестра в Англия !
114
5
 
4
 
! Отговори
Rabotnik преди 5 години
Малко ми идва в повече да ми говори Тиква и Пъпеш да обяснява какво е искал да ми каже.Не мерси, аман от хайдуци
113
5
 
8
 
! Отговори
Визията на БСП преди 5 години
Още български банки да последват съдбата на. КТБ!!!!НАПРЕД, ДРУГАРИ.....
112
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалния българин които е беден и безработен ще гласува за всеки друг само и само за да види в затвора тиквата
111
1
 
3
 
! Отговори
ДоПанталей партизана преди 5 години
Хахахахахахахааа
110
4
 
12
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Руските хибридчици помпят "рейтинга" на мюретата си - БСП. Ама няма да мине номера. Да, Нела разчита на неумни носталгици и професионално и лично несъстоятелни типове, които сънуват кошмара, че *** ги изнасилва. Но те не са чак толкова много. Нела разчита основно на корпоративен и платен вот. Бесепарските фирми естествено се сринаха, а рублите на Решетников вече не са достатъчни за купуване на бири и кебапчета в гетата. Не бойте се деца, комунизма си отиде !
109
4
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Визията я Знаеме, бе..!!!!Е. ЙОНЧЕВА ВЕЧЕ И ПЕРЕ ПАРИТЕ , ОТ ОФШОРКИТЕ!!!
108
3
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
В България, политика(та) е машина за мръсни крадени пари.
107
2
 
5
 
! Отговори
Не разбрахте ли, че преди 5 години
няма радост за бедния човек ?!Защото ви командват КРАДЦИмаскирани като политици !!!
106
9
 
5
 
! Отговори
Rabotnik преди 5 години
Браво и успехи Нещем Пъпеши и Тикви
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ни трябват противогази. Освен, че ще вони, ще е и много отровна атмосферата. Време беше някой да извади кирливите ризи на показ.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телевизия за България ще дава нещо различно от Канал 3. "Лошо, Седларов, лошо."
103
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ген.Решетников иска да прави *** европейският Мадуро.Генерала е обещал на Путин да извади България от НАТО и ЕС до края на 2020г.
102
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ГЕРБ са пътници.
101
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големият лобист за ГЕРБ е ***.Като я гледам как неистово ламти за властта, колкото и да не ми харесва ще гласувам за ГЕРБ.
100
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С държавни безотчетни пари и аз мога да направя филми на световно ниво.