Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1

Нямало какво да го мислим, имало само предимства
352
Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него подобна е била ситуацията в балтийските държави и другите страни, които са се присъединявали към Еврозоната.

"Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, както и до по-голяма сигурност на финансовата система", изтъкна Горанов.

"Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен 286..ооох,клети ми мажоретки!."Стандарта" на живот на една нация НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ от валутата,която тя използва!!!И в натура да става размяната пак,ако "началниците на държавата" са тотални некадърници и слуги на чужди интереси,полза няма да има!.И долара да въведат,и йоана,и рублата,.....ВСЕ ТАЯ!..-НЯМА ПОЛИТИКА,ВИЗИЯ ЗА БИТУВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ!.Просто на СЛУГАТА-Еднокнижник и неговия Харем е ЗАПОВЯДАНО да ЗАГРОБЯТ националната ни валута и да ОБЕЗЛИЧАТ и без това оглозганата дъ
281
0
 
8
 
! Отговори
Бай Фонзи преди 5 години
Ам дървото? Още повече да ни се подиграват!
280
0
 
5
 
! Отговори
stoev преди 5 години
Не се хвали бе ***. Едно сравнение - Някъде в UK миним. заплата 1200 кило банани 0.78 В блатото БГ 560 банани 2.5 И ти се биеш в гърдите?
279
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми писна да ми плащат в левове.
278
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 287Та коя е тя? Само внимавай какво ще напишеш щото живея в държава от еврозоната:)
277
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да бе!Кроасани непазаруват от години.
276
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 282 - въпроса е по скоро дали има държава в еврозоната в която хората да живеят ПО ЗЛЕ ОТ ПРЕДИ еврозоната! Отговора е - има!!!
275
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално стандарта на българина ще се повиши с приемането на еврото.Б
274
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИстуканВ Англия не са приели еврото но техните пандове имат по-висока стойност от еврото.БГ левът няма висока стойност.
273
0
 
2
 
! Отговори
Бизнес парк преди 5 години
П.п teuer имах предвид..
272
2
 
18
 
! Отговори
Бизнес парк преди 5 години
Въпрос към всички които са за еврото - защо в Германия му викаха ТОЙРО т.е от treuer, скъпо.. Това ще е последната катастрофа за Бг..
271
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да знае държава от еврозоната в която хората да живеят зле???
270
1
 
15
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
и то пак Германия се облажи от еврото тъй като е силна иконмика и има позттивен тъговски баланс ... Бг-то с тая мижава иконмика и прос народ ше кататрофира тотално с подбна валута ... нямаме износ , нямаме нищо ! какво евро какви 5 леа ...за слаба иконмика като българската силна валута като еврото ш е е убийствено ...Горанов селски финансист такъв ...
269
2
 
4
 
! Отговори
Hulk Hogan преди 5 години
Burkanbank the best bank in BG!
268
0
 
7
 
! Отговори
беден като куче преди 5 години
Хубаво е ойрото,ама да имам един килограм от 500 евровия номинал. Няма да се оплаквам тогава!
267
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименработя и с дебитни,и с кредитни карти,душо!..Може би още преди ти да си чул/а за тях..А като Тиквун няма втори,не прочете ли?..Кой би посмял да посегне на Неговия Блясък,набутвайки себе си пред Величието Му?!
266
1
 
16
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Горанов, готов ли си да заложиш кариерата си? Няма начин да няма увеличение! Тия али, бали ги разправяй на Гърците, дето добре знаят разликата да пазаруват в евро и лева. Банките били да станат по сигурни, верно ли бе! Щото вие не може да се справите с работат ще я дадете на друг да я свърши, това ли ви е обяснението. Или да си мислим как с падането на борда ще имате достъп до едни милярди за харчене! Лошото е, че няма как да сте сигурни тогава кой ще е на власт, а ако някой друг се облажи?
265
1
 
12
 
! Отговори
Испания преди 5 години
Нашите политици правят геноцид върхо Българското население просто е обречена на гибел а не на разцвет.
264
4
 
22
 
! Отговори
Да бе! преди 5 години
В Германия когато въведоха Еврото - бе голяма еуфория! Кеф! Един кроасан от 1 Марка стана 1 Евро, кило месо - от 5 Марки стана 5 Евро, и така нататъка. Много лесно и просто.Шока дойде на края на месеца когато дойдоха фишовете за заплатите - вместо 4000 Марки - изведнъж 2000 Евро!!!И взеха да му казват не "Ойро" (така звучи на немски) а "Тойро" - грубо преведено - "Скъпото"
263
2
 
13
 
! Отговори
минувач преди 5 години
ако живееш в апартамент без да плащаш - курса на лева не те интересува - нали така? Или ако връщаш заем от 300 000 с 4000 лева заплата за една година - пак курса не те интересува! Ама защо Цацаров не се интересува - не мога да разбера!