Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1

Нямало какво да го мислим, имало само предимства
352
Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него подобна е била ситуацията в балтийските държави и другите страни, които са се присъединявали към Еврозоната.

"Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, както и до по-голяма сигурност на финансовата система", изтъкна Горанов.

"Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоДа бре добре! Понеже е регламентиран от ЕЦБ, трансферите оттам насам са с такса от 1 евро, оттук нататък с 22? такса и процент от сумата. А пари от банкомат не тегля, картата е за плащане с нея, не за теглене. Относно 2та лв говорех образно. Айде със здраве, не ми се говори повече. Правя достатъчно трансфери за да знам таксите, а ти ми говориш наизуст
241
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя..или се майтапи..или..ама хич го няма завалията -:) той не помни.но ние помним когато еврото замени марката в Германия! Защо сега тук да е по различно? Малко им остава на тия!
240
6
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименкъде си теглил 2 лв от банкомат,душо?!?!?!..Ти разби цялата "Борика"!А таксата от 1.5 евро е СИМВОЛИЧНА,защото ти практически разполагаш с парите си из цяла Европа!..Това струва все пак нещо,нали?..Все пак е услуга,а всяка услуга се заплаща!И пак ще ти кажа:-Междубанковия трансфер Е РЕГЛАМЕНТИРАН от ЕЦБ!..Тя И СЕГА,без да сме в "Еврозоната",командери какво да става у нас!
239
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
о,не!..Държа на това,което написах като "243"!..Защото е истина!..колкото и "палци долу" да натискаш!
238
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоНе е вярно! Важат си баш тарифите на нашите банки. Превод в Евро се води валутен превод. Следват Swift, банки посредници и една камара глупости. Таксите са огромни. Никой не ти говори за теглене на 2 лв от банкомат. При дебитна карта, тези "символични" 1,5 Евро + % ги взимат от моите пари. За какво? За кредитна съм ок, но за дебитна? Къде е логиката?
237
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
242 ! Ако хлябът е 1 лв,при еврото ще стане 1 ? бе ! Така е било във всяка държава въвела еврото така и ще бъде,сметката ти отговаря само за заплатата, ако е била 400 лв. ще стане 200 ?, но за овца като теб това няма как да го възприемеш, защото не си напускал границите на обора и не знаеш, а аз живея на Запад и зная как всичко се случва точно така както ти го казвам, преживял съм го затова и го гарантирам, ако не беше тази гимнастика в печалба на еврото никой нямаше да я налага !
236
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той па щото определя цените.
235
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купувайте къщи,апартаменти докато можете,после цените ще са непосилни!
234
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените същите в евро. Ясна работа.
233
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига сте всявали паника и омраза. Еврото е нещо добро за нас, световна валута призната в цял свят. Трябва да сме с развитите европейски страни. Чудо голямо станало. Българинът колко по-сериозни трусове прежива, деноминации на лева, подмяна на парите, пирамиди, обезценяване на лева, сега гледам някои тук цял ден рисали да внушават едва ли не апокалипсис. И лева има плюсове и минуси и с еврото е така, но еврото е признато в цял свят. Който иска да си стиска лева в буркани. Аман от ***.
232
7
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
м/у другото,"моята банка",в която.."Важният съм аз" ,НЕ спира никакви "такси" нито за внасяне,нито за теглене!При ползване на банкомат в ЕС има една символична такса от 1.5 евро + 1.5 % от изтеглената сума.За преводите от наша в европейска банка важат ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ,НЕ нашите!
231
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въведат ли еврото в което силно се съмнявам цифричките на цените ще намалеят.Ако сега хляба е 1 лев тогава ще стане 0,50 евроцента.
230
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЛ.ГОРАНОВ - ИЗМАМНИК 2, ИЗМАМНИК 1 Е ШЕФЪТ МУ ОТ ПОЖАРНАТА...НА НАРОД БЕЗ СЕБЕУВАЖЕНИЕ И ПРОГРЕСИВНО ОГЛУПЯВАНЕ ТЕЗИ СА НАЙ-ТОЧНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НАЗНАЧЕНИ ОТ БКП В СЯНКА ! МАЗНИТЕ ГЕРБЕРСКИ КОМ'УНЯГИ ПОКОРНО СВЕЖДАТ ГЛАВИ ПОД "ЯТАГАНЪТ" НА ЕС ! БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ДО ЕДИН СА ЗА РАЗСТРЕЛ, ТЕ ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ И НАРОДЪТ НА ГЛУТНИЦАТА ОТ БРЮКСЕЛ И СКОРО ЩЕ БЪДЕМ "ОГЛОЗГАНИ" ЗА СМЕТКА НА ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА ОТ ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА и т.н....СЪВЗЕМЕТЕ СЕ ОВЦЕ !
229
3
 
20
 
! Отговори
Честен човек преди 5 години
Няма ли кой да му пробие манерката с едно олово за 50 стотинки? Вече почва да ми писва и ще взема аз да се прежаля.... За доброто на всички
228
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименвъпроса с таксите на банките,които наистина са срамни,се решава по нормативен път!..Нито е нужно да въвеждаме еврото за да се отървем от тях,нито да кацаме на Луната!Просто КЛИКАТА не се интересува от проблемите,САМО СЛУГУВА на ЧУЖДИТЕ ИНТЕРЕСИ,а народа блее..
227
2
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Цялата истина за въвеждането на еврото е заради кредитите на банките към хората и кредита на ГЕРБ който е взел под високи % и сега искат от ГЕРБ да го рефанисират КАТО СЕ ВЪВЕДЕ ЕВРОТО ,както и банките имат много невъзвращаеми кредити и им трябва от ЕБЦ кредити с 0 ,1% лихви ... .
226
4
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Който може да върви- ДА БЯГА ОТ БГ- ТУК ЩЕ Е СТРАШНО!С патерици без патерици- бягайте- 2 .5 мил пенсионери ще атакуват хранителните магазини и после всичко ще бъде затворено- чака ни страховито време на глад и отчаяние
225
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да е сбъркал Шенген със Зоната е прав. За превод от 20к Евро, банките прибират около 300 евро такси. В зоната трансфера ща е евро! Край на играта за тях.
224
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Барселонакато "от германия" беше същата карикатура...Къде е "Шенген",къде-Еврозоната?!..зареза миенето на тоалетни за да "пишеш на компютор",обаче сбърка..
223
3
 
13
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Хубавото нещо ще е когато нашите банки влезнат под крилото на Шенген...тогава няма да могат да си разиграват кончето както си искат.Сега съсипват човека от такси...Пример...тегля пари от Моята банка в офис и ми взема такса...вкарвам пари и ми взема такса.Такава Дивотия никъде я няма...