Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1

Нямало какво да го мислим, имало само предимства
352
Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него подобна е била ситуацията в балтийските държави и другите страни, които са се присъединявали към Еврозоната.

"Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, както и до по-голяма сигурност на финансовата система", изтъкна Горанов.

"Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 271"НЯМА полза за България от Ес и НАТО - а САМО ВРЕДА!"Нима? С тази армия която имаме въоръжена с пражки и Македония с 2та си танка ще ни вземе...
261
0
 
3
 
! Отговори
На стената..... преди 5 години
......портрет любим, а на портрета ТОЙ като гледач във БЪДЕЩЕТО.
260
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А допитване до българите ще има ли? Защото ПОВЕЧЕТО ( НАД 75%) от българите с ПРАВО НЕ ИСКАТ скапаното евро! Какво благоденствие, какви печалби, какъв просперитет виждате в БЪлгария и за българите , г-н Бойко Борисов? Защото това, което мислите и казвате е една гнусна ЛЪЖА! Очевадно е, че българският народ , уви, е сред най-бедните в Европа народи, нищо че сме в ска.пани.я ЕС и по.ми.яр.ски.ят НАТО! НЯМА полза за България от Ес и НАТО - а САМО ВРЕДА!
259
0
 
8
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
До Анонимен 266Знаем, знаем................Бойколандия.
258
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоНе тегля бре, но има хора теглят. Както написах картата е за плащания, не за тегления. Ти явно си от теглещите...За трансферите, много добре знам какви са възможностите. Би ли ми казал коя фирма или човек ще ти поеме половината разходи по трансфера или дори изцяло? Някой ненормален? А че си Туквун(***) и си се описал, това е ясно. Не беше нужно
257
0
 
11
 
! Отговори
13-та СРЕЩА преди 5 години
Значи бизнеса се срещал с правителството!? Ама то нито БИЗНЕС има,нито ПРАВИТЕЛСТВО има............как така са се срещали!!!???
256
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А българският народ иска ли тази вредна валутна промяна? И защо трябва да се грижим за благото на гърците, като при положение, че Европа се занимава с това? Накрая гърците няма и да върнат и едни евроцент на европейците, нищо че са взели много- с милиони и милиарди. Това е така, защото гърците се мислят, че са галеници.
255
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените *** газ пишкат :) И те знаят, че колкото сме по-близо до еврото толкова сме по-далеч от *** руска. Впрочем, аз не знам в някоя държава от еврозоната хората да живеят зле. А вие знаете ли, ***???
254
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 263А сега няма ли инфлация бе ***, или цепите за теб си стоят едни и същи.
253
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става със Северин? Нещо всичко замлъкна много бързо. Държсвата цирк.Тате каза че ще ми купи колело ама като стане 400? от 400лв.Нали се сещате големите обещания както винаги с след това кой ял ял кой пил пил и всичко ще е двойно по-скъпо.БГ ще стане Сомалия в Европа, факт.
252
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Бунаци как ви лъжат само нямало да има инфлация Испания при въвеждане на еврото 16 % информирайте си не се оставяйте да ни лъжат тук сак мислите нама да има ли
251
6
 
16
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Много добре знаем, че при приемане на еврото и цените ще се вдигнат. Може да не е чак двойно, но сигурно с 50%.Също така знаем, че това се прави с цел да се "усвои" резерва. Затова и драпате да се приеме еврото и да се задържите на власт.
250
3
 
10
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
Няма са сменят цените, само вместо ЛВ накрая ще пише ?
249
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
важното е,че Тиквун е вперил комсомолски поглед в небесата!.."Като Него нема вторитъй Прекрасен на света".."Нека бъде вечно жив,здрав,и могъщ!"и да са рои Харема Му!
248
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой от тоз обезверен от демократично - мутренски преход обеднел народ да поверва на това , че цените щели да останат уж същите. Как ще се получи , че да останат същите когато ще бъдат в евро - просто нема как господа, не ни лъжете повече, ни ви верваме.А некой да каже кво стана от проверките на г-н Горанов? Всичко мълчи, журналисти, прокурори, полиция. Защо?
247
1
 
20
 
! Отговори
Гробокоопач преди 5 години
На Горанов не може да се вярва, дори като "човек", по една проста причина, той е евреин. А целта на евреите е да ограбят гоите! Г-да българи, вие гои ли сте и пак ли ще си дадете парите на евреите, доброволно?
246
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен 249м/у другото,драги,малко ме смущава "компетентността " ти.При междубанковите преводи от Бг към ЕС таксата МОЖЕ да се поеме по три начина:-От изпращача-От банката-получател-Разделена "фифти-фифти"..айде със здраве,задълбахме историята..
245
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименангажиментите ми са до към 13-14 часа,кукло...После следва "шампанското" и бъзика с мажоретки А дали "нищо смислено" не съм написал,...
244
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен долу написа "--тия 1.5 евро ги вземат от МОИТЕ пари като тегля..",после твърдиш,че не теглиш пари от банкомат......малко ме обърка,но няма значение!..Важното е че ТИ си наясно ..?..какво си искал да кажеш..?..айде,"Привет от България"..
243
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 251 ПроСоТоНа теб работното време не ти ли свърши за днес да дращиш цял ден по клавиатурата и да пишеш глупости бе. Едно смислено нещо не си написал цял ден. И да не искаш, ще приемем еврото.