АБВ протяга ръка към БСП и левите за коалиция

Първанов: Президентът има амбиции за нов политически проект!
30 яну 2019 10:07,
40
АБВ протяга ръка към БСП и левите за коалиция
Снимка: Кадър, bTV

Очевидно, че президентът Румен Радев има някаква амбиция за нов политически проект. Рано е обаче да мисли за подобно нещо, коментира президентът на България за периода 2002-2012 Георги Първанов.

Той даде положителна оценка за работата на Радев, но подчерта, че е имало и пробойни и ерозия.

Още по темата

"Президентът трябва да бъде критичен и да е своеобразен коректив на отделните власти. Постоянната свръх критичност обаче кара хората да престанат да възприемат тези оценки, а и пораждат съмнения за конфликт, да не кажем война, между институциите и всякаква липса на диалог", предупреди той.

Първанов посъветва настоящият президент на България да възстанови диалогът, да бъде критичен, но не по всеки повод, за да има чуваемост. И обясни, че идеята за създаване на Съвет за стратегическо развитие на България е добра, защото у нас има дефицит на стратегическо мислене.

"Тук има един принципен спор, според който президентът Радев трябва да има позиция и затова не може да бъде президент на всички български граждани, но той трябва да е именно такъв", каза Първанов пред bTV.

Той протегна ръка към БСП и обясни, че е отворен за диалог и към "Позитано" 20 и към други политически сили за коалиция.

"Опасявам се, че в противен случай трудно ще бъде преборен ГЕРБ", каза Първанов и допълни, че соцлидерката Корнелия Нинова е "един добър и ярък опозиционер, но все още не успява да се наложи като алтернатива".

"Конкурсът за F-16 е опорочен и президентът е прав. В тази ситуация, анализирайки проблемите на нашата сигурност, трябва да наложим мораториум върху тази сделка. Тези пари можем да ги инвестираме в българското производство, да ги инвестираме в сигурност", коментира Първанов темата за изтребителите.

"Не може да има съмнение за корупция, когато става въпрос за F-16. Там такива неща не се случват", убеден е Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Да де, ама, а де. преди 5 години
Бая зор ще видят тия с изборите и сега протягали ръка. Да се смее ли, да плаче ли човек ....
33
0
 
4
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До тяСъгласен съм с теб . Га папа кюфтаците Първанката не рева, ама сега когато са диетични, реве. Е, кога е ясен и точен. Затова на изборите един сре***ден пръст на АБВ.
32
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 5 години
10 години живя като цар и яде хляба народен и нищо не направи за хората , а само за себе си!
31
2
 
7
 
! Отговори
тя преди 5 години
Кой ще гласува за АБВ - няма такива и той го знае и иска да се пришие към БСП , но няма да го огрее!
30
2
 
9
 
! Отговори
ДАААА... преди 5 години
АКО КАЖЕШ ЧЕ СИ СГРЕШИЛ С АБВ СЕГА БСП ЩЯХА СА НА ВЛАСТ ОТДАВНА А ТИ Г-Н ПЪРВАНОВ РАЗПРЪСНА ГЛАСОВЕТЕ НА БСП НО МНОГО КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ВАС СЕ ОТКАЗАХА РАЗБРАХА ЧЕ СА СГРЕШИЛ А И ВИЕ МАЙ РАЗБРАХТЕ ТОВА НО НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ
29
6
 
3
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Комунистите ще се обединят, ще наберат скорост на местните и евро избори и на изборите за властта ще смажат ГЕРБ, ще направят коалиция с ДПС и ще стане мазало! Ще изкарат има, няма 2 години и се опитат да заграбат колкото се може повече, народа пак ще гладува и пак ще ги свалят от власт и пак ще мафията ще вземе властта! Положението в България е отчайващо Мафия и Комунисти се борят с власт като около тях гравитират Етнически и Националистически партии - Пародията е пълна!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ААаа, не така.Когато гласуваха 16-те милиарда, които Борисов тегли за кеф и за раздаване на наши хора, само БСП гласува против. Всички останали под.логи гласуваха `за`, включително АБВ. Сега се сетил да протяга ръка.Всичко помним.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪДЕ МУ Е ОРТАКА ПИКАЕЩИЯТ БРАТ ДА НЕ СА СЕ РАЗДЕЛИЛИ
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той не е ли бсп
25
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тоя пак иска власт!
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19А стига с тая русофилска мантра бе !Разликата е в това, кои са за Европа и кои за Азия, а не кой е бил по-комунисти от другия !По соц време Партията правеше от всеки комунист, ако искаше да оцелее...да не говориме, че всички бяха Чавдарчета, Пионерчета, Комсомолци и останалите над 1 милион членове на БКП !ПО същата причина тогава нямаше нито един от ГЕРБ, БСП, ДПС и хАТАКА !
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя направи коалиция с гробарите... сега протягал ръце към БСП... абе ееей
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без БСП си нищо , Първане.
21
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Първанов посъветва настоящият президент на България да възстанови диалогЪТ, да бъде критичен, но не по всеки повод, за да има чуваемост."Дава се кралство срещу обяснение на неграмотността в горния пасаж.Колега Гоце, ще оставите ли Мишето в редовете си?
20
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
И Седефчов ли огладня?
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нови партии трябват с нови хора, а не слуги и марионетки на чужди интереси."------------------------------Партия "Възраждане".
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и БСП отдавна са едно и също. Правят се на опозиция да се хващат баламите и да не гласуват за други партии извън Парламента. А балами в България колкото щеш. Щом патриотарите излъгаха толкова народ да гласува за тях, а после да си пият кафето с баце...
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБВ направи услуга на ГЕРБ , като на последните избори отне от БСП 3% в полза на ББ.
16
2
 
18
 
! Отговори
Само като му видя му преди 5 години
Като му видя хитрата мутра на великият масон и оперативен работник Параванов и се сещам, че не съм си купил тоалетна хартия.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроазиатските партии се разшаваха !АБВ'ето ли има предвид Радев под кодовото название "интелектуалци" за стратегическо развитие на България !?.......или те са "визионерите" на Нинова във "Визия за Евразия" !?