Тясно му на Радев на "Дондуков" 2, искал да управлява

Имал шансове, ако си направел партия, но тя щяла да ощети БСП
Обновена: 28 яну 2019 21:54 | 28 яну 2019 21:13, Екип на Bulgaria On Air
261

Президентът Румен Радев разкритикува остро работата на правителството и парламента при отчета на втората година от мандата си.
Още по темата

Държавният глава поиска радикална промяна на политическата среда и стила на управление и определи ситуацията у нас като "критична".

"Радев учи добре наизуст, но му липсва политически рефлекс. Добър играч е когато има режисиран сценарий. Това проличава в живата връзка с журналистите. Той иска да бъде политик, но няма политическата интуиция. Той анонсира политическия си проект. Изцяло ми прилича на Първанов с АБВ. Корупцията сега е продукт на прехода. Тя е болест на демокрацията. Радев постоянно прокламира тезите на Путин за ЕС, за САЩ. На БСП ѝ е много трудно да спадне към християнската консервативна руска идеология. Говорим за сблъсък на олигарси и доктрини в БСП", отбеляза политологът Цветанка Андреева.

"Напоследък президентът се заявява като алтернатива на управлението. Иска му се да бъде коректив не само от президентската трибуна. Той иска да управлява. Комисията, която с негов декрет ще се формира, има функцията на коректив. БСП е обективна към момента – не могат да надскочат електоралния таван от 900 000 гласа. Хората биха гласували за Радев, ако се появи с нова партия с хора, които преди това не са били в парламента. Това ще бъде задължително в ущърб на БСП. Клиентелизмът и шуробаджанащината са маниер на обществото ни от векове. Това няма да се промени със смяна на управлението. Който и да дойде на власт – ще виждаме същите неща", категоричен бе политологът доц. Стойчо Стойчев.

Темата на разговора в "Денят ON AIR" обхвана и малката коалиция в управлението "Обединени патриоти". Според Андреева те доказаха, че действат ефективно в предизборно време. "Там проблемът е по-скоро кой да оглави дружината на войводите", поясни още тя.

"Социологическите изследвания не могат да уловят, когато хората гласуват за партията, от която е работодателят им. От 2009 г. насам, ГЕРБ не пада под милион гласа, а БСП не се качва над 900 000 гласа. Тази разлика може да се стопи, ако се случи много тежък проблем за цялата държава. Това в момента не го наблюдаваме. В България много трудно някоя партия би продала жена за политик – това ни е манталитета", добави доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
4
 
13
 
! Отговори
Руми е много ядосан преди 5 години
Р.Радев е много ядосан, защото загуби комисионните, които му бяха обещали за Грипен.
186
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Активираха го от Москва другаря Радев! Покрай "фала" с грипените. Мъка, мъка русофислка,
185
10
 
11
 
! Отговори
селчо преди 5 години
Не знам Радев какъв е, ама , като оная пастирка преди него , не е
184
15
 
20
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Лицето Радев е получил инструкции от Кремълския си господар да атакува яростно правителството, за да може да се сформира служебен кабинет и да се отложи закупуване на Ф16. Защото сибирския диктатора знае много добре че неговите ламаринени самальоти са безсилни срещу ударната мощ на Ефовете. Радев е верен слуга и придворен шут на масовия убиец в Москва. Трябва незабавно да бъде осъден за измяна и хвърлен в Софийския под строга охрана и с намалени дажби!
183
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На пРезидента радев му е тясно. Но в килията с източно изложение за Национални предатели ще му бъде широко.
182
8
 
23
 
! Отговори
до 200 преди 5 години
РадеФ - да сезира прокуратурата - как аджеба 28 годишната крушовска *** Нинова приватизира ( за 1 нощ ) Техноимпорт и Техноимпекс ... г-жа Лъжа - уволнена за корупция от собствените си съпартийци...Търкулнало се гърнето ... и си намерило похлупак!Ушестия *** е сляп с "лявото око и ухо"Типичен комундрел!
181
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения мъж в държавата,който казва истината в очите.
180
10
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Президента си е добър но ИЗЛИШЕН. В Турция и Русия народа пряко и мажоритарно избира президент - най овластения в държавата им човек.При нас така ни е разрешено да избираме президент без власт.Центъра на властта - премиера се определя от олигархията чрез партиите.Къде има повече демокрация решете сами.Аз в България вече не гласувам - няма смисъл.
179
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев публично обвини прокуратурата че не желае да разследва и обвини собствениците на фирмите с големи невъзтановени кредити от КТБ , както и медиите получавали пари от КТБ и обслужвали Цветан Василев и КО.
178
11
 
19
 
! Отговори
до 198 преди 5 години
Каскет ли си таке ли си .... и да се наcepeш от викане - все тая - този зле прикрит червен цъpвyл РадеФ ... и богу не е драг!
177
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МУНЧОВЦИ, НИТО НЯКОГА ЩЕ СТАНЕТЕ ПРЕЗИДЕНТИ, НИТО ПИЛОТИ. ПО НЕПРИГОДНОСТЯВНО ТОВА ВИ Е МЪКАТА, ТАМ ВИ ГЛОЖДИ ЗАВИСТТА, ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА.
176
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ЦветаРка Андреева откъде ли си получава сребърниците?
175
23
 
34
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
По-застрелян президент България не е имала. Застане като истукан и като че ли чете и препрочита устава на армията !Жалко за България пак не случихме с президент...
174
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато паницата ти е празна колкото и да ти обясняват по всички ТВ и радиа, че си добре ти пак ще си гладен.
173
24
 
24
 
! Отговори
ЛЕБЕДАРСКИ преди 5 години
Какъвто е народа дето го избра този ***, такъв е и президента, дето не може дори да чете ,а срича в ефир и си упражнява речите пред огледало.Срам и позор за България да я представлява калпав шофьор на самолет-тъпанара Радев
172
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак изкараха "платените анализатори" да плюят. колкото и да го правят народа се събужда.
171
22
 
25
 
! Отговори
Кат му е тясно преди 5 години
да подава оставка пред Конституционния съд и да го сменя Илияна. Като иска изпълнителна власт, да си прави партия или да ходи в БСП- ДПС и да спечели !Ръси пропаганда и се меси във въпроси за които няма законово право!Вече смешен стана, това Президент ли е или говорител на Нинова?
170
23
 
32
 
! Отговори
срам преди 5 години
Аз слушах отчета по телевизията.Речта будеше и смях и възмущение.Да беше казал какво е свършил за тези две години.Как е възможно да оставим този да ни представлява?
169
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платени политолози и социолози,а често и журналисти.Ни чест,ни достойнство.,Важното е да захлебят,за да не умрат от глад.А когато и хляба и ножа е в ръцете на властта,не е трудно да си напазаруват когото искат.У нас дупе..ци колкото искаш.
168
14
 
9
 
! Отговори
До 185 преди 5 години
Явно ти си от ония 80% от народа,които си мислят,че президента им е проблема.Нищо, че гербаджиите ги загробиха и скоро ще довършат и останалите,нищо,че ви държат на къса каишка и ви плащат,колкото да не умрете,но да можете да гласувате,нищо,че ви лъжат и богатеят за ваша сметка,и още и още и още,как да не му писне на човек.