Позицията на Радев за Венецуела - щета за образа на България

Проф. Лазар Копринаров с коментар в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
9 фев 2019 16:25,
142


"Раздвояването в оценката на събитията във Венецуела между президента и правителството у нас, е достойно за съжаление. Смятам, че изявлението на президента Радев нанесе щета върху образа на България като част от ЕС, нанесе щета и върху самочувствието на българите в чужбина", заяви в студиото на предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров.

"Смятам, че не можеше под формата на неутралност да се избегне отговора на въпроса каква е оценката на България за ставащото във Венецуела", каза дипломатът.

По думите му при население от 32 милиона, бежанците от Венецуела от 460 000 хиляди преди 7 години сега са 2 милиона и 600 хиляди. "Те бягат от бедност и политически преследвания", добави проф. Копринаров. 

Има ли риск от гражданска война или военна намеса във Венецуела - вижте в краткото видео, а целия разговор на Милена Милотинова и позициите на журналиста Къдринка Къдринова, политолога Георги Киряков и бившия ни посланик във Венецуела проф. Лазар Копринаров - вижте днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
10
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Професоре,ти си щета за българския народ.Президентът ни със своята трезва оценка показа на всички какви трябва да са настоящите политици.За съжаление властимащите са чуждопоклонници и се навеждат,когато им се заповяда.Ирландия, Италия, Гърция, Словения, Словакия и т.н. заявиха същата позиция като г-н Радев.Нима тези демократични държави не мислят разумно?
94
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
"Гражданите на Венецуела сами да изберат кой да ги управлява след провеждането на честни избори с международно наблюдение". Това е позицията на президента Радев.И тази ли позиция е щета за образа на България? Да, ако ни считат за послушковци, които се съгласяват с всичко, което идва от големия бял брат. Но послушковците никой не ги уважава.А за Венецуела: Кризата във Венецуела е създадена от САЩ с блокирането на банкови сметки за милиарди. И като капак им предлагат помощи чрез Гуайдо.
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв професор е тоя ? Някакъв храненик ,той ли ще дава меродавни оценки ?За нас правителството на герп са шайкакрадци и предатели . Истината е чевъв Венецуела се прави опит за превратподкрепян от пиндостан . Но от успехаса мно-о-о-го далече . Това е изтърканатастратегия на тайните и явните имслужби , която удари на камък в Сирия .
92
3
 
10
 
! Отговори
Младен Петров преди 5 години
Крадецът вика: Дръжте крадеца! Няма как правителството на Винету да не подкрепи Хуан Гуайдо. Нали и то е същото-поставено, финансирано и поучавано как да затрие България. Не тласкайте България към поредната национална катастрофа.
91
9
 
3
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Четете оплакванията на Президента Радев по сми.Социалистите губят позиции в обществото. Те са измествани от по-млади, по-образовани, по-отговорни членове на обществото. Част от тях са второ поколение родено зад граница вън от лапите на комунистите.Идва време да бъде изметена социалистическата ***.
90
4
 
5
 
! Отговори
Да де преди 5 години
На единия народа му казва Цвъ Цвъ, а на другия Тиква и станаха за смях, дори и на малките деца. Герберастите оглозгаха народа до кокал, но искат още и още и още. Нямат засищане търбусите им. Отврат и гнус.
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този жалък слуга Копринаров толкова разви отношенията ни с Венецуела, че търговията ни с тази страна се измерва на някакви си десетина хиляди долара. Затова България е стигнала дъното, защото има такива безгръбначни държавници. Когато Италия зае неутрална позиция, това нанесе ли щета върху нейния образ? Трябва да се мисли, преди да се дрънкат пропагандни клишета. Все пак вярвам, че повечето българи са достойни хора, а не като това същество, пълзящо пред директивите на Вашингтон.
88
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
господине от 1878 българия се управлява от *** кога сме имали образ посвета какво направи този свят за клането в батак и 500 години геноцид каквонаправи този свят та докара българия до 111 000 кв км и 7 милиона какво направитози свят та ни лиши от директни тръби с газ а ги прекарват през украина и турцияи сега трябва да се гърчим пред тях
87
14
 
6
 
! Отговори
Излагация! преди 5 години
Вече свикнахме, че всяко изказване на Радев е неадекватно и тотална излагация! Толкова си може човека ........ посредствеността не прощава !
86
3
 
13
 
! Отговори
БЕЗПОЛЕЗНИ ХОРА преди 5 години
Този като е бил посланик във Венецуела, какво точно е свършил?Нищо. Толкова ненужни индивиди задръстват десетки посолства, от които няма нужда.
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България отдавна няма образ, Копринаров.Слугите обикновено са безлични.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образа на България?Че колко може да се наруши образа на една продажна к**** дето си е размазала червилото?
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Орбан признал ли е Гуайдо?Щото само 19 държави от Европа са го признали, а другите?
82
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме му на фара на Борисов за Венецуела. За него е важно да го похвалят от ул. Козяк за позицията.
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Копринаров, при 9 милиона българи, без да има война от страната си тръгнаха 2 милиона.Ако можеш да смяташ проценти, трябваше да кажеш колко процента българи са избягали, и колко процента венецуелци.Добре, че закриха посолството във Венецуела, толкова пара,зити имаше там.
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДядоТова каква е смъртността е показател най-вече (ако няма война или епидемия) за демографската структура. Като има много пенсионери в БГ естествено че смъртността ще е висока. Все пак умират повече пенсионери отколкото млади хора.Относно емиграцията, бумът в България беше веднага след 10 Ноември и след това по времето на Жан Виденов. Тогава избягаха 2,5 милиона. От Венцуела в последната година се махнаха повече от 2 милиона създавайки хуманитарна катастрофа в съседните страни.
79
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев не е нашият президент.Шут!
78
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези дни четох в руската електронна преса нещо, което звучеше като "10-те лъжи за Венецуела". Знам, веднага ще ревнете - "В руската!". Не скачайте, източникът беше от Венецуела.Там се цитираха членове от конституцията на страната, по които може да бъде отстранен избрания президент. За Николас Мадуро, заклел се на 10 януари пред Върховния съд, няма никакви основания да бъде отстранен.Най-малко по начина, по който опростачените самозабравили се европейски "политици" искат! А мен никой не ме попита
77
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този бивш посланик май отново ще стане посланик - копринено мек към некадърните ни послушни властници. Да си посланик не е достатъчно да можещ да хванеш тендовагинитот ледената чаша с уиски и да знаеш (надявам се!) испански. Господинът преди да ръси заученото, е трябвало да се ориентира сред истината и лъжите за плюсовете и грешките на чавистите, за това колко са емигрантите от Венецуела сега и колко ходят на пазар и се връщат още същия ден. Заради ембаргото, наложено от САЩ и марионетките им.
76
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция краде нефт от държави като Венецуела, но в Африка, а Мадуро не иска да си подарява нефта и златото на американците!!!Затова е тоя двоен стандарт.............разбрахте ли?Затова Макарона е голям демократ, а Мадуро е диктатор!!!