Каракачанов за ромите: Крайно време е някой да хване бика за рогата!

Вицепремиерът твърд - дава оставка, ако въпросът не се реши
14 фев 2019 16:15, Елка Василева
223
Каракачанов за ромите: Крайно време е някой да хване бика за рогата!
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди днес готовността си да напусне правителството, ако не се реши въпросът с ромите. „Какъв е смисълът да стоиш в едно управление, в което такъв важен въпрос не се решава“, каза той пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на министрите на отбраната от НАТО.

Преди дни Каракачанов заяви, че ако концепцията му с мерки за интеграция на ромите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Още по темата

Вицепремиерът посочи, че всяка държава от ЕС е намерила механизми, доста по-строги от предложените от него, да се контролират тези процеси. „В някои държави директно се отнемат децата от семействата, ако семействата не се грижат - да ги изпращат редовно на училище и да ги възпитават“, припомни вицепремиерът.

„Дезинтеграцията сред част от това население застрашава България. Крайно време е някой да хване бика за рогата“, заяви Каракачанов.

„Концепцията е важна, защото повече не може да продължава така в България. Ако питате обикновен българин, кои са трите най-големи въпроса за решаване, това ще бъде един от трите. Част от това население не желае да разбере, че освен права има и задължения. Има роми съвсем нормални хора - живеят, спазват законите, работят, учат“, добави вицепремиерът, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
41
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Браво г-н Каракачанов, крайно време е някой да се заеме с тази част от България! *** общност трябва да разбере, че времето на мързела и помощите отминава и ако искат качествен и добър живот, трябва образование и работа. Дарум се дава само сиренето в капана! Успех!
11
7
 
27
 
! Отговори
ПАТРИОТАРИТЕ преди 5 години
се оказаха ПАТЕРИЦА на ГЕРБ официална. А заедно с неофициалната ДПС гласуват ГЕРБАВИТЕ закони. И парите за себе си. Странна симбиоза за хора с претенции за национално отговорно мислене
10
8
 
47
 
! Отговори
ДО Г - Н КАРАКАЧАНОВ преди 5 години
Г-н Каракачанов имаш моя глас, ако ги сложиш на място индийците! И най важното, безплатни аборти и безплатни спирали, защото от 1990 година до днес са се увеличили 3-4 ПЪТИ!
9
10
 
50
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Подкрепа за Каракачанов, мрънкащи винаги ще има.Искаме справедливост
8
16
 
25
 
! Отговори
Файтона вмро преди 5 години
Вдига пушилка, за да го забележи някой! Кой луд ще гласува за вас, бре?
7
12
 
28
 
! Отговори
младен преди 5 години
От отдавна е във власта, що сега се сеща а??? Избори идът.
6
12
 
28
 
! Отговори
ИМАМ ЧУВСТВОТО преди 5 години
че ШКЕМБЕ ВОЙВОДА не честен. Защо си мълча 2 години, а сега изведнъж се събуди с велика идея..Дали пък не го стимулира кошмара да остане без пари от продажба на бг паспорти или без дотации от бюджета за някакви си измислени воеводи. Всичката му смелост ще се изпари след изборите. Пък и нали вече направи реверанс на САЩ с бракмите Ф16. За сметка на данъкоплатеца разбира се. Иначе проблема с Цто е реален, ама не е той човека, който ще го реши
5
28
 
13
 
! Отговори
неправилната страна преди 5 години
Проблема с ромите не идва от ромите --така хвакщаш бика от обратната страна на рогата!
4
17
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех на Каракачанов, подкрепяме го!
3
6
 
29
 
! Отговори
бла,бла преди 5 години
Псевдо, не псевдо, това, което казва е истина. Да се чудят после някои защо не гласуват за тях.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е лесно да хванеш бика за рогата, но след това идва трудното.
1
13
 
27
 
! Отговори
ИДВАТ ИЗБОРИ преди 5 години
и тореадори много. Обаче малко от тях си спомнят след изборите, какво са обещавали. Аз се сещам за едни 300 лв, дето ПАТРИОТАРИТЕ обащаваха....