Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!

Условията пред управляващите – нова ЦИК, връщане на преферанцията
17 фев 2019 12:16,
363
Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи парламентарната група на партията да напусне българското Народно събрание.

Като доводи червената лидерка посочи ниското доверие в законодателната власт.

Още по темата

"Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че столетницата няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

"Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.

Със случая „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечават със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова отчете пред Пленума, че са ни връхлетели скандали отвън.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България", посочи Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя коментира и съмнението, че пари от Венецуела са били изпрани през българска банка.

"Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро", заяви лидерът на БСП.

"В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Толкова е гнyсна тая, че се отвръщавам само като я погледна. Пред лъжите няма нито задръжки, нито срам, нито пък изпитва вина.Продала ли си е душата....?
49
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя Техноимпекс! Нинова е проверявана от Прокуратурата още преди години и не е открито нищо нередно в това, че е закупила акции от предприятието!
48
9
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
пак ще са в нелегалност и ще обират мандри
47
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 53 преди 5 години
Кой народ е с ГЕРБ бе ? С ГЕРБ са чиновници, роми, и всички на държавна хранилка. Хората им се повръща и ненавиждат ГЕРБ и що го видиш на изборите, Цвъки колкото и да фалшифицира изборите няма да му помогне.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да напускат всичките и да създадем една нормална държава, най-сетне. Не ви ли писна 30 години да гледате как превръщат държавата ви в третия свят?
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само един е осъден за лъжа в този парламент и това е ТОЙ!
44
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако свалят диктатора Борисов ще почерпя Нинова,а и народа ще я подкрепи...
43
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корни на пусни и страната
42
9
 
17
 
! Отговори
знам преди 5 години
Знам че госпожа Лъжа пак лъже - няма да напусне парламента, защото ще я осъдят за Техноимпекс. Ако напусне, парламента ще приема закони, а не да се занимава с интригите на Нинова.
41
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гжо джявкаджиева каквото и да джявкаш каквото и да правите ако ще дасе насер.. власт няма да видите.По простата причина че сте руски еничери и че ще превърнете Родинатани във кремълска мафия.Как се преименувахте бсп а имахте 49 конгрес,за какви се смятата и нас за какви ни мислите.Никакъв шанс нямате народа е със ГЕРБ и е със ЗАПАДА и народа и ГЕРБ е със запада.А вие към каде сте.Към КРЕМЛЯ.Супата лапай на Бойко и Цветанов.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо какъв избор е спечелил и кога?Защо не излиза от студиата а досега не сме видели негов рейтинг в никоя агенция?Ей,за това няма да има преференция!
39
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много злобна жена, а пък и много лъжлива и крадлива
38
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите показаха чрез така наречения " народен съд", че са по-турци от турците, избивайки десетки хиляди българи за няколко месеца, което и през турско не се е случвало, само и само да угодят на тяхните "братушки" !Бог да пази България от рускотурската империя !
37
10
 
12
 
! Отговори
Комунизмът преди 5 години
Ще ни се види като Златния век, в сравнение с катастрофалното управление на ГЕРБ.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички да напуснат НС и да го взривим с тротил.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто герберите в Плевен не гласуваха за Цецка и я извадиха от парламента чрез преференцията-сън не ги хвана ръководството да не им се случи същото
34
7
 
8
 
! Отговори
Измамен преди 5 години
Преференциите са брутална измама! Купуват яко гласовете на неграмотниците и после крадат здраво, за да си върнат парите десетократно! Сега врякат и вият като хиени само КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ!
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Гергов и 48 млн подарени му от гербавите кога бе другарко?А за Доган и подарени му тец Варна за 3200 лв и гарантираните 32 млн на година, дори и да не работи кога? А за Пеевски к на които гербавите подариха Булгартабак и в последствие той го ограби и затвори двете фабрики в София и Благоевград, като изхвърлиха хиляди хора на улицата кога ще попитате? Или за това не ви се говори?
32
10
 
10
 
! Отговори
555 преди 5 години
На пуснете държавата, на никой няма да липсвате разбойници долни.
31
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ни е този парламент...И без това Боко прави това,което му кажат от САЩ