Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!

Условията пред управляващите – нова ЦИК, връщане на преферанцията
17 фев 2019 12:16,
363
Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи парламентарната група на партията да напусне българското Народно събрание.

Като доводи червената лидерка посочи ниското доверие в законодателната власт.

Още по темата

"Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че столетницата няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

"Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.

Със случая „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечават със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова отчете пред Пленума, че са ни връхлетели скандали отвън.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България", посочи Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя коментира и съмнението, че пари от Венецуела са били изпрани през българска банка.

"Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро", заяви лидерът на БСП.

"В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами права е!Не може да фалират банка и да правят преводи за милиони а службите(държавата )да не знае.Как става така,че тегля пари от банка и попълвам декларация до ДАНС а тук да не знаят?
29
4
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Isterijata i granichi sas shizofrenija.Takava alchnost za vlast ne biva.Neka razbere,che tova zavisi ot izbiratelite....ili da i go kazat lakeite okolo neja.Straha ot razkritijata do kraj kakvo i kak e otkradnala ot darzavata e pravi pochti...crazy
28
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА! Борисов се е заклеещил в иглените уши! Избори!
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските турци са по-българи от русофилите !Те никога не са пожелали България да стане 16 република на рускотурската империя !
26
13
 
15
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
А после, да напуснат и държавата,при синчето в Канада,да си лее злобата на спокойствие!!!
25
4
 
11
 
! Отговори
Брат на ген. Луков преди 5 години
Вярно! В моята община един брус с 15 преференции стана съветник, а не може две смислени думи да изрече! Ужас! Да се намали броя на общините!
24
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
а турците преди да ни погнат да си върнат бълг паспорти
23
13
 
16
 
! Отговори
Wow преди 5 години
Другарко Нинова, вашото бсп е още по-зле.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задкулисните игрички не са от вчера при всяко правителство досега задкулисните игарачи дърпат конците на марионетките. Това и децата в детската градинка го знаят. Щом като така наречените бизнесмени си прокарват техните игрички а тези уж дето са независими управници им играят по свирката за какво гласувате и качвате на власт марионетки на които конците ги дърпат задкулисните играчи. И след 50 години ще сте на същото ниво ниски заплати високи цени. Ако ви харесва продължавайте да гласувате.
21
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнаха преддеветосептемрииските бойкоти, конспирации и саботажи на червените русофилски чакали...,но без съвецката армия нямат никакъв шанс да замъкнат България в евразийската зона на Злото !Бог да пази България от рускотурската империя !
20
7
 
24
 
! Отговори
Долу Тиквата ! преди 5 години
ГЕРБ е антибългарска партия/мафия !
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ И ТУРЦИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое от това, което казва Нинова не е вярно? На мен ми стига само, че лишават избирателите от правото им да гласуват преференциално. Това е тежък удар върху правото на избор. Може да не искам първият в листата да стане депутат. Навремето привържениците на РБ лишиха Кунева, която беше водач, точно с преференцията. Не означава, че като си привърженик на дадена партия трябва да харесваш всички. Аз си искам преференцията.
17
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ СА КОМУНИСТИТЕ ТУК
16
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е права Нинова, но много дълбоко са се окопали и впили във властта.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА СА *** НА БОЙКУ
14
15
 
11
 
! Отговори
Ген. Луков преди 5 години
Какво сте против вдигане прага на преференциите? Не виждате ли какви негодници и бандити влязоха в Парламента с купени преференции! Това не може да продължава!
13
11
 
12
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Има една лайкучка в парламента,слушайте я бе другари напуснете парламента,че като си пусна народното събрание да не ми се драйфа като ви гледам!!!!!
12
17
 
14
 
! Отговори
Архангел Михаил преди 5 години
Всички комунисти дружно под земята-посока Орландовци,парцели от 5 до 25,опелото ще е безплатно
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали още през август отседнахте в спа-центъра в Баня, Разложко, да разнасяте блясъка на "Визия за България" и рекохте, че ще слизате сред народа и затуй няма да ви има в НС?Хем ви има, хем ви няма, като се присетите за някой повод за саботаж и веднага търчите с гръмки компромати, пречите отвсякъде, после врещите, че говорилнята не работела.Ами разкарайте се най-после, едва тогава ще проработи! Освен отрова и национални катастрофи от комуноиди нищо друго не сме видели!